فناوری خودران مرسدس بنز، به تایید قانونی برای رانندگی خودکار رسید

فناوری خودران مرسدس بنز، به تایید قانونی برای رانندگی خودکار رسید

مرسدس بنز توانسته است به نخستین خودروساز دنیا با تایید قانونی برای رانندگی خودکار دست یابد. از سال ۲۰۲۲ راننده‌ی مرسدس بنز کلاس S مجهز به فناوری خودران سطح ۳ در آلمان، می‌تواند در شرایط خاص دست از فرمان بردارد و رانندگی را به سیستم‌های هوشمند واگذار کند. این رویداد، اتفاقی تاریخی برای صنعت حمل و نقل جهان و قوانین راهنمایی رانندگی است.

نهاد ناظر بر حمل و نقل خودروها در آلمان، فناوری خودران سطح ۳ را برای مرسدس بنز تایید کرده است. چند کشور دیگر، از جمله امریکا و چین نیز درحال تست و بررسی برای فرایند قانونی‌سازی فناوری مرسدس بنز هستند. با ادامه‌ی موفقیت در کسب تاییدهای قانونی و تایید کشورهای مختلف دنیا، درایو پایلوت (Drive Pilot) به یک آپشن مهم برای محصولات مرسدس بنز تبدیل می‌شود و تولیدات این برند را از نظر فناوری خودران، برتر از تسلا و بی‌ام‌و نشان می‌دهد.

درایو پایلوت، سال ۲۰۲۰ رونمایی شد؛ اما تا این لحظه (انتهای سال ۲۰۲۱) همراه فناوری خودران سطح ۳ روی محصولات تجاری مرسدس بنز ارائه نشده است. از سویی دیگر، تاکنون افراد بسیاری اقدام به آزمایش فناوری خودران با تسلا مدل S کرده و تمام امور مرتبط با مسیریابی و رانندگی را به این خودرو واگذار کرده‌اند که البته غیرقانونی و با مسئولیت شخصی بوده است. تایید قانونی برای رانندگی خودکار مرسدس بنز، صرفا برای اتوبان‌های آلمان و نهایت سرعت ۶۰ کیلومتربرساعت خواهد بود. تخطی راننده از این موارد، مسئولیت بروز حادثه را متوجه او خواهد کرد.

هم‌اکنون شرکت‌های مختلف دنیا به فناوری خودران سطح ۲ دست یافته‌اند. در این حالت، ترمز و افزایش سرعت‌ تا حد مجاز به صورت خودکار بدون دخالت راننده انجام می‌شود اما برای سبقت گیری و تعویض خط (لاین)، نیاز به اقدام راننده است. از نظر قانونی، مرسدس بنز تنها خودروساز دنیا محسوب می‌شود که فناوری خودران سطح ۳ را با امکان جداشدن دست راننده از فرمان در شرایط خاص، ارائه می‌کند و فرایند سبقت گیری را انجام می‌دهد.

بنابر اظهارات رسمی مدیران مرسدس بنز، با فعال‌سازی سیستم درایو پایلوت، راننده می‌تواند توجه خود به مسیر و تجهیزات مرتبط با خودرو را به امور دیگر، مثل تماشای فیلم و اینترنت اختصاص دهد. البته تمام این موارد، فعلا برای اتوبان‌های آلمان و نهایت سرعت۶۰ کیلومتربرساعت، فعال خواهد بود. مثلا هنگام خروج از پارکینگ و رانندگی در خیابان‌های فرعی، مسئولیت هرنوع حادثه بر عهده‌ی راننده است.

فناوری‌های خودران در تسلا و مرسدس بنز، متفاوت هستند. برای تسلا، عملیات رانندگی خودکار با تکیه بر اطلاعات دریافتی از دوربین‌ها کار می‌کند؛ اما در مرسدس بنز، مجموعه‌ای از حسگرها و رادارها همراه تجهیزات لیدار (LiDAR) با فناوری تحلیل لیزر نیز وجود دارند. حتی میکروفون‌هایی در S کلاس نصب شده‌اند که صدای بوق و هشدارهای محیطی را دریافت می‌کنند.

مرسدس بنز برای تحلیل مسیر و شرایط جانبی، از حسگرهایی برای اسکن سطح جاده استفاده می‌کند تا برای واکنش به عوارض محیط آماده باشد. همچنین اطلاعات ماهواره‌ای و فناوری‌های مرتبط با GPS نیز در سیستم خودران S کلاس وجود دارند. راننده برای فعال‌سازی این تجیهزات باید کلیدهای لمسی ویژه روی فرمان را لمس کند. به همین دلیل، فرمان S کلاس مجهز به فناوری خودران سطح ۳  که سال ۲۰۲۲ عرضه می‌شود، با دیگر مدل‌های این خودرو متفاوت خواهد بود.

حدود چهار ماه پیش، تعدادی از خبرنگاران و کارشناسان به محل تست خودروهای مرسدس بنز دعوت شده و S کلاس مجهز به فناوری خودران را در پیست این شرکت، آزمایش کردند. نتیجه‌ی این بررسی‌ها تحسین بازدیدکنندگان را در پی داشت. حالا می‌توان مطئن بود مرسدس بنز برای دست‌یابی به فناوری خودران سطح ۴ تلاش کند و شرایط استفاده از سطح ۳ را بهبود دهد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.