تویوتا در جولای سال ۲۰۱۰ حرکتی هوشمندانه انجام داد و با پیروی از حرکت دایملر، ۵۰ میلیون دلار از سهام تسلا را خرید. دایملر یک سال قبل از تویوتا چنین کاری را انجام داده بود. این خودروساز ژاپنی در اکتبر سال ۲۰۱۴ بخش اعظمی از سهام خود در تسلا را به مبلغ حدود ۷۰۰ میلیون دلار فروخت.
اگرچه دو کمپانی تویوتا و دایملر ۱.۵ میلیارد دلار از طریق سهام تسلا به جیب زدند اما مزیتهای این معاملات دوطرفه بوده است. تویوتا با کمک تسلا قادر بود کارهای ضروری برای عرضه سریعتر راو ۴ به بازار را انجام دهد و از سویی تسلا نیز از یک ورشکستگی فرار کرد. دایملر نیز از تسلا برای ساخت خودروهای اسمارت فورتو ED و مرسدس بنز B کلاس الکتریک استفاده کرد.
در ادامهی این همکاریها مرسدس شروع به معامله با کمپانیهای الکتریکی وطنی کرد و تویوتا نیز به سوی خودروهای سلول سوختی منحرف شد. خوشبختانه تویوتا امروز در حال لذت بردن از موفقیت پریوس پرایم پلاگین هیبریدی است.
اگرچه تویوتا ظاهراً کل سهام خود در تسلا را در سال ۲۰۱۶ فروخته اما این موضوع را تنها همین هفته پیش به رسانهها اعلام کرده است. تویوتا در مارس ۲۰۱۶ حدود ۲.۳ میلیون سهم از تسلا را در اختیار داشته است (با قیمت حدود ۴۸۰ میلیون دلار در آن زمان).
مشخص نیست قیمت فروش نهایی چقدر بوده اما اضافه کردن ۵۰۰ میلیون دلار به حدود ۷۰۰ میلیون دلار به دست آمده در دو سال قبل نشان میدهد تویوتا حدود ۱.۲ میلیارد دلار از سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری خود به دست آورده است.
چرا تویوتا تا این مدت طولانی سهام تسلا را نگه داشته است؟ شاید این تفکر وجود داشته که هنوز چیزی در حال توسعه بوده و یا اینکه سهام تسلا را دوست داشتهاند. سخنگوی تویوتا گفته است: “همکاری توسعهای ما با تسلا کمی قبلتر پایان یافته است و از آن زمان تاکنون هیچ پیشرفتی دیده نشده و ما تصمیم گرفتیم تا میزان سهام باقیمانده را بفروشیم.”
تویوتا در سال ۲۰۱۶ با پیشبرد بخش خودروهای الکتریکی قدمی روبهجلو برداشت و تعهد خود با حرکت بیشتر بهسوی خودروهای الکتریکی در آیندهای نزدیک را نشان داد. البته این کمپانی بهطور کامل از تکنولوژی سلول سوختی دست نکشیده است.