فراری سرمایهگذاری سنگین برای حضور در مسابقات استقامت (WEC) را ادامه داده و سال ۲۰۲۳ به رقابتهای World Endurance Championship بازخواهد گشت.
طی سالهای اخیر، کلاس پرتوتایپ LMP1 و LMP2 با قهرمانیهای متعدد پورشه و تویوتا در لمان و WEC همراه بود؛ درحالیکه فراری برای این گروه از خودروها، محصولی نداشت و صرفا با مدلهای ارتقا یافته از نسخهی جادهای مثل ۴۸۸، حضور در کلاس GT را تجربه کرد.
در مجموع، از ۱۰ سال پیش تا کنون، موفقیتهای فراری از مسابقات مشهور جهانی، مثل فرمول یک، لمان و WEC، چندان چشمگیر نیست. احتمالا به همین دلیل، خودرویی مخصوص رقابت در کلاس تازهتاسیس هایپرکار توسط فراری ساخته شده است تا برند پرافتخار ایتالیایی را به سکوهای اول موتوراسپرت بازگرداند.
حرف P در ابتدای ۴۹۹P از واژهی پروتوتایپ گرفته شده تا نشان دهد این خودرو، مخصوص مسابقه و مستقل از مدلهای جادهای ساخته شده است. عدد ۴۹۹ نیز، به حجم موتور ۳ لیتری براساس سانتیمتر مکعب اشاره دارد.
پیشرانهی V6 با زاویهی ۱۲۰ درجه، معماری مشابه با موتور فراری ۲۹۶ GTB / GT3 دارد؛ اما رسانههای مختلف تاکید کردهاند که پیشرانهی ۴۹۹P کاملا جدید و مخصوص مسابقات ساخته شده. دپارتمان موتوراسپرت فراری با نام کامل Ferrari Attivita Sportive GT sportscar racing با مدیریت فردیناندو کانیتزو، طراحی و تولید این خودرو را انجام داده است تا پیشرانهای کوچک و سبکوزن و قدرتمند ساخته شود.
موتور بنزینی ۴۹۹P، قدرت ۶۸۰ اسب بخار تولید میکند. محرک الکتریکی نصب شده در جلو نیز ۲۷۲ اسب بخار قدرت دارد. سیستم برق این ابرخودروی هیبریدی با قابلیت شارژ باتریها هنگام شتابگیری و ترمز، ۹۰۰ ولت خواهد بود. بنابر اعلام رسمی شرکت سازنده، مجموع قدرت خروجی ۴۹۹P هنگام مسابقه، محدود شده به ۵۰۰ کیلووات معادل ۶۸۰ اسب بخار، مطابق قوانینFIA در WEC است.
سبک طراحی ۴۹۹P شباهت زیادی به فراری دیتونا SP3 دارد. برای تزئینات بدنه و تبلیغات حامیان مالی، از مدل مسابقهای فراری ۳۱۲PB الهام گرفته شده که دههی ۱۹۷۰ میلادی در رقابتهای استقامت WSC یا World Sportscar Championshipشرکت داشت. اعداد ۵۰ و ۵۱ برای ۴۹۹P در مسابقات سال ۲۰۲۳، نیم قرن سابقهی فراری در لمان را یادآوری خواهند کرد.