گروه رنو حالوروز خوشی نداشته و نتایج سهماهه سوم سال ۲۰۱۹ این شرکت هم نشان دهندهی همین وضعیت است. فروش این خودروساز فرانسوی در مدت یاد شده با افت ۴.۴ درصدی به ۸۵۲۱۹۸ دستگاه رسیده و درآمد رنو نیز با کاهش ۱.۶ درصدی برابر با ۱۱.۲۹ میلیارد یورو بوده است.
این شرکت اعلام کرده نتایج ناامیدکنندهاش به خاطر کاهش تولید نیسان و دایملر، کاهش تقاضا برای پیشرانههای دیزلی و وضعیت کلی اقتصاد جهانی میباشد. رنو از کارخانههای خود برای تولید محصولات نیسان و دایملر و همچنین تولید پیشرانههای دیزلی برای دیگر خودروسازان استفاده میکند.
در اروپا که نیمی از فروش جهانی گروه رنو را تشکیل میدهد شاهد افت فروش ۳.۴ درصدی هستیم هرچند کل بازار اروپا رشد فروش ۲.۴ درصدی داشته که بر حسرتهای رنو بیش از پیش میافزاید. این شرکت رقابت شدید در بازار و همچنین تغییر نسل سوپرمینی کلیو را از جمله دلایل افت فروش در قاره همیشهسبز اعلام کرده است. رنو در چین هم عملکرد بدی داشته و با کاهش فروش ۱۵.۵ درصدی روبرو شده است.
در کل این برند رنوست که تحت تأثیر افت فروش گروه قرار گرفته است. برند رنو تجربهی تلخ افت فروش ۱۰ درصدی داشته درحالیکه فروش برند ارزانقیمت داچیا ۹.۳ درصد افزایش یافته است.
با توجه به نتایج فروش سهماهه سوم سال جاری میلادی، رنو پیشبینیهای خود برای رشد فروش بازار جهانی را تغییر داده و انتظار دارد فروش سالبهسال آن در سال ۲۰۱۹ افت حدود ۴ درصدی داشته باشد. این خودروساز فرانسوی همچنین انتظار دارد سود عملیاتی آن از ۶ به ۵ درصد کاهش یابد زیرا هزینهها بیشتر از قبل شده است.
به همهی این موارد باید بحران مدیریتی را نیز اضافه کرد. رنو در حال حاضر به دنبال مدیرعامل جدید است زیرا تیری بولور را اخراج کرده است.
رنو سال پیش هم تحت تأثیر بازداشت کارلوس گوسن مدیرعامل اسبق خود در ژاپن قرار گرفت و همین امر بر تنشهای بین شرکت و نیسان افزود. برنامههای ادغام رنو با فیات-کرایسلر هم با وتوی نیسان بر هم خورد و وضعیت پیچیدهتر از قبل شد. این خودروساز ژاپنی هم عملکرد خوبی نداشته و با کاهش سود و تعدیل نیرو مواجه است. همین موضوع بهصورت غیرمستقیم روی رنو که مالک ۴۳.۴ درصد سهام نیسان است تأثیر گذاشته است.