میوهها ازجمله سالمترین خوراکیهایی هستند که بهخاطر داشتن ویتامین ها و مواد معدنی جایگاه ویژهای در رژیم غذاییمان دارند. اما همهی میوهها را نمیتوان در سوپرمارکتها و میوهفروشیها پیدا کرد. میوههای باارزش، عجیب و کمیابی در جهان وجود دارند که تنها تحت شرایط خاصی رشد میکنند. در این مقاله شما را با عجیب ترین میوه های دنیا و خواصشان آشنا خواهیم کرد، میوههایی که شاید تابهحال اسمشان هم به گوشتان نخورده باشد.
۱۰. کوپوآکو (Cupuacu)
کوپوآکو یکی از عجیب ترین میوه های دنیا است که بهطور عمده در جنگلهای بارانی آمازون میروید. این میوه در برخی مناطق کشور پرو نیز پرورش داده میشود. اندازهی کوپوآکو به ۲۰ سانتیمتر و وزن آن به ۲ کیلوگرم میرسد. کوپوآکو شبیه به میوههای وحشی است. در داخل پوست سخت این میوه، گوشت نرم و خوشمزهای قرار دارد.
گوشت میوهی کوپوآکو بسیار خوشبوست. این میوه منبع خوبی از ویتامین B۳ و ویتامینهای B۲ و B۱ است. درواقع کوپوآکو از خانوادهی کاکائوست و طعمی شبیه به شکلات دارد.
کوپوآکو میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این میوه در کاهش خطر بیماری های قلبی هم مؤثر است. تراکم بالای آنتی اکسیدان موجود در کوپوآکو موجب تقویت بافتهای بدن میشود.
۹. چِری مویا (Cherimoya)
چریمویا یکی دیگر از عجیب ترین میوه های دنیا و بومی کوههای آند در حد فاصل بین کشورهای آرژانتین و شیلی است. این میوهی کمیاب بیشتر در آمریکای جنوبی یافت میشود. گوشت چریمویا طعم شیرین و بوی خوبی دارد. این میوه، رنگی متمایل به سبز دارد و به شکل بیضی است. وزن چریمویا به ۵۰۰ گرم میرسد.
چریمویا محتوی آنتیاکسیدانها، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. از گوشت این میوه بر روی بستنیها و سالادها استفاده میشود. چری مویا میتواند عناصر سمی کوچک را از بدنتان دفع بکند. این میوه عجیب در تنظیم فشار خون و ضربان قلب هم مؤثر است.
۸. تَرگیل (Mangosteen)
ترگیل یا منگوستین در بازارهای کشورهای غربی بسیار کمیاب است. این میوه بومی کشور اندونزی است و در برخی کشورهای جنوب آسیا نیز یافت میشود. ترگیل یکی از عجیب ترین میوه های دنیا است. رنگ این میوه بنفش است و بخش خوراکی آن که مثلثیشکل است، در داخل یک پوستهی کوچک قرار دارد و بسیار خوشبوست.
ترگیل کلسترول یا هیچ نوع چربی دیگری ندارد. این میوه سرشار از ویتامین C است و در پیشگیری از بسیاری از عفونتها مؤثر است. آبِ ترگیل یکی از معروفترین نوشیدنیهای کشورهای جنوب آسیا در فصل تابستان است. این میوه چندین خاصیت درمانی نیز دارد که ازجملهی آنها میتوان به درمان اسهال و مشکلات ادراری و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد.
۷. میراکِل (Miracle Fruit)
میوههای ریز و قرمزرنگ میراکل در جنگلهای استوایی غرب آفریقا میرویند. پزشکان از طعم شیرین میراکل برای افزایش اشتها در بیماران سرطانی استفاده میکنند.
این میوه که یکی از عجیب ترین میوه های دنیا است، با نامهای میراکل بِری، بِری شیرین و بِری معجزهآسا نیز شناخته میشود. این میوهی شیرین در کاهش کالری دریافتی نیز مؤثر است. درمقابل، مصرف زیاد میراکل باعث رفلاکس معده یا ترش کردن معده میشود.
۶. خارگیل (Durian)
خارگیل در کشورهای جنوب آسیا به «پادشاه میوهها» معروف شده است. امروزه تنها گونههای اندکی از خارگیل وجود دارند. این میوه بومی اندونزی و مالزی است.
خارگیل، بهخاطر داشتن مواد شیمیایی مختلف بوی بدی دارد. کشورهای سنگاپور، تایلند، چین و ژاپن مصرف این میوه را بهخاطر بوی بدش در جاهای عمومی ممنوع کردهاند. اما بخش خوراکی این میوه بافت خامهای و طعم خوشمزهای دارد.
اندازهی خارگیل به ۳۰ سانتیمتر میرسد و پوست آن از خارهای سبزرنگی پوشیده شده است. وزن این میوه میتواند به ۴ کیلوگرم برسد. گوشت خارگیل رنگ زرد روشنی دارد. آبِ خارگیل کلسترول و اسیدهای چرب ندارد و بهخاطر دارابودن قندهای ساده، بهسرعت به فرد انرژی میبخشد. همچنین از این میوه در تهیهی بستنی، شیرینیجات و میلکشیک نیز استفاده میشود.
۵. خربزه شاخدار (خیار آفریقایی)
خربزه شاخدار (African Horned Cucumber) یکی از قدیمیترین و عجیب ترین میوه های دنیا است. قدمت کشت این میوه به ۳۰۰۰ سال پیش در آفریقا برمیگردد. این میوه بهخاطر پوست زردرنگ با برآمدگیهایی شبیه به شاخ با عنوان «ماهی بادکنکی» نیز شناخته میشود. قسمت خوراکی این میوه رنگ سبز و دانههای زیادی دارد و قسمت خارجی آن سرشار از ویتامین سی است.
این میوهی ژلهای حالت دوکمانند دارد و اندازهی آن بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر است. طعم این میوه چیزی بین خیار و لیموست. آبِ این میوه درمانی عالی برای رفلاکس اسید، سوزش معده و سرِدل و اگزما است. این میوه به تسکین مشکلات کلیوی، مشکلات ادراری و تنظیم فشار خون کمک میکند.
۴. انگور برزیلی (Jabuticaba)
انگور برزیلی میوهی بنفشرنگ و کمیابی است که بومی مناطق جنوب شرقی برزیل است. برخلاف سایر میوهها، انگور برزیلی چسبیده به تنهی درخت میروید. این میوه شبیه به انگور قرمز است، ولی لایهی بیرونی آن ضخیمتر است. اندازهی این میوه تا ۲/۵ سانتیمتر نیز میرسد.
گوشت سفیدرنگ انگور برزیلی بسیار شیرین و خوشبوست. این میوه بیشتر در تهیهی شیرینیجات، و مربا استفاده میشود و میتواند به درمان آسم و اسهال کمک بکند.
۳. کاکِنَج (Physalis)
میوهی کاکنج با نامهای عروسک پشت پرده یا فیسالیس نیز شناخته میشود. این میوهی عجیب بومی آمریکای جنوبی است و به خانوادهی گوجهفرنگیها شبیه است. اطراف این میوه را یک لایهی شفاف مانند پوست احاطه کرده است. برخلاف گوجهفرنگی، کاکنج اندازهی کوچکی دارد. میزان اسیدیتهی این میوه مشابه گوجهفرنگی است.
کاکنج طعم خوشمزه و خواص درمانی بسیاری دارد. وجود ویتامین C و ویتامین B و آهن، کاکنج را به یک گیاه ویژه در برخی درمانهای سنتی تبدیل کرده است. مصرف کاکنج میتواند دستگاه ایمنیتان را تقویت بکند.
۲. مژکی (Rambutan)
میوهی مژکی (تاژین) در مناطق جنوبشرق آسیا میروید. این میوهی عجیب بیضیشکل در لایهی خارجی خود موهای صورتی دارد. مژکی نام خود را از کلمهی مالزیایی «رامبوت» میگیرد که بهمعنای موست. گوشت سفید این میوه طعمی ترشوشیرین دارد.
درخت مژکی در پاییز و اواخر بهار میوه میدهد. طعم مژکی شبیه به انگور است. محتوای کربوهیدرات و پروتئین این میوه به شادابی و تجدید قوا کمک میکند. این میوه سرشار از مس است و میزان تولید گلبولهای سفید بدن (که با عفونتها مبارزه میکنند) را افزایش میدهد.
۱. آکی (Ackee)
آکی یک میوهی عجیب و نادر است که در مناطق استوایی و غرب آفریقا میروید. آکی میوهی ملی کشور جامائیکاست. ظاهرِ شبیه به مغزِ این میوه، جالبترین نکتهی آن است. قسمت داخلی آکی محتوی گوشت سفید یا زردرنگ با دانههای سیاه است.
در کشورهای آفریقایی معمولا آکی را همراه با بشقابی از سبزیجات میخورند. این میوه را بهتنهایی نیز میتوان مصرف کرد. آکی عاری از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است. دانههای آکی محتوی مادهای سمی بهنام «هیپوگلیسین» است به همین دلیل سازمان غذاوداروی ایالات متحده واردات این میوه را ممنوع کرده است.