همهگیری ویروس کرونا بسیاری از فعالیتها حتی نیایشهای مذهبی را به فضای مجازی آورد و کلیسا هم از این قاعده مستثنی نبود. حالا یک اسقف مسیحی سعی کرده ارتباط با خدا در کلیسا را بهصورت واقعیت مجازی به متاورس بیاورد.
به گزارش یورونیوز، اسقف «دی.جی. سوتو» در سال 2016 پروژه VR Church را راهاندازی کرد و این کلیسای مجازی در دوره همهگیری به محبوبیت بالایی رسید. سوتو میگوید: «در اینجا تعامل در سطح روح به روح وجود دارد. ما یکدیگر را از هفته گذشته به یاد داریم و صدای هم را میشناسیم. کمکم با آواتارها هم آشنا شدیم. این سازوکار برای بسیاری از مردم یک پیشرفت مهم بود، بهخصوص برای آنهایی که نمیتوانند بهصورت حضوری به کلیسا بیایند.»
مسیحیان با هدستهای واقعیت مجازی به VR Church میروند و هر یک آواتار خودشان را دارند. همه فعالیتهای داخل کلیسا از خواندن انجیل تا غسل تعمید میتواند در دنیای متاورس انجام شود. کاربران این دنیا میگویند تجربه مذهبی آنها با کمک این سرویس ارتقا پیدا کرده است.
سوتو میگوید: «ما تفاوتی با سایر کلیساها نداریم، [چون] فرقی نمیکند که در دنیای فیزیکی باشید یا در متاورس.» این اسقف توضیح میدهد که آنها اکنون با صدها نفر بهصورت زنده خدا را پرستش میکنند. سوتو باور دارد که شیوه جدید کار آنها هزاران نفر را تحت تاثیر قرار میدهد.
کلیسای متاورسی در هنگام نیایش تصاویر سه بعدی نشان میدهد
«گرت برنال» که برای اولین بار به این کلیسای متاورسی رفته بود، میگوید: «آنها طراحیهای سه بعدی داشتند. به همین خاطر در حین خواندن متون، طراحیهای سه بعدی مربوط به هر بخش را به نمایش در میآوردند.» او مدعی است که با این روش توانسته درک معنادارتری نسبت به نوشتهها داشته باشد.
سوتو معتقد است که آینده مراجعه به کلیسا از دنیای متاورس میگذرد، چون این فضا اجازه میدهد افراد بیشتری که توانایی حضور فیزیکی در کلیسا را ندارند، بتوانند از این خدمات استفاده کنند. برخی افراد حتی میگویند این تجربه نسبت به تجربه حضور فیزیکی در کلیسا برایشان بهتر بوده است.
«جرمی نیکل»، موسس Evolvr که فضایی برای مدیتیشن در متاورس است، میگوید: «برخی فکر میکنند کلیسا، مسجد یا معبد به ساختمان آن مکان محدود میشود. ولی خود مردم، کاری که آنجا انجام میشود و تغییری که آنها با هم در دنیا ایجاد میکنند چیزی است که کلیسا، مسجد یا معبد را تعریف میکند.»