شواهد علمی حاکی از تکامل گونه های حیوانی در محیط های شهری است

شواهد علمی حاکی از تکامل گونه های حیوانی در محیط های شهری است

امروزه محیط زیست ما نسبت به صد سال قبل به طرز شگفت انگیزی تغییر کرده است. از طرف دیگر بر اساس نظریه تکامل، تغییر محیط بر روی صفات گونه های مختلف تاثیر گذار است، بنابرین ممکن است این تغییرات نه تنها بر رروی انسان بلکه بر روی حیواناتی که در محیط های شهری زندگی می کنند اثر گذار بوده باشد.

پروفسور «مارک جانسون»، استاد دانشگاه تورنتو و دکتر «جیسون مونشی ساوت» از دانشگاه نیویورک برای پاسخ دادن به این سوال تحقیقات گسترده ای را صورت داده اند که نشان می دهد موجودات ساکن در محیط های شهری در حال تکامل هستند.

آنها در مطالعه خود به افزایش طول منقار سهره و چرخ‌ریسک در انگلیس و آمریکا اشاره کرده اند که دلیل آن تلاش برای سازگاری بیشتر با جعبه هایی است که در خیابان های این شهرها به منظور غذادهی به پرندگان نصب شده اند.

در برخی نقاط دیگر ماهی ها و حیوانات خانگی در برابر آلودگی زیست محیطی در حال مقاوم شدن هستند. گونه های جدیدی از پشه ها نیز در تونل های زیرزمینی و فاضلاب ها مشاهده شده است.

برخی حیوانات از جمله پرندگان و موش های ساکن در شهرها نسبت به همنوعان روستایی خود از مغز بزرگتری برخوردار بوده و باهوش تر شده اند.

علاوه بر این در برخی شهرهای آمریکا سایز دست و پای مارمولک کرک دار در حال افزایش است اما دلیل آن هنوز مشخص نشده است.

گفتنی است نمونه های مذکور تنها بخش کوچکی از حیواناتی هستند که در اثر تغییرات بیش از حد در محیط های شهری در حال تکامل هستند.

محققان عقیده دارند که مواردی از قبیل نور مصنوعی، آسفالت، آجر و شیشه، آلودگی، تونل های سیمانی و دیگر زیرساخت ها در این دگرگونی زیستی نقش اصلی را ایفا می کنند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
9 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.