شاخ‌ به‌ شاخ سوزوکی جیمنی و داچیا داستر

شاخ‌به‌شاخ سوزوکی جیمنی و داچیا داستر

آیا نسل جدید سوزوکی جیمنی می‌تواند در برابر داچیا داستر جادار و ارزان‌قیمت پیروز شود؟

وقتی به یک شاسی‌بلند در سال ۲۰۱۹ میلادی فکر می‌کنید خودروهایی به ذهنتان می‌آیند که بزرگ و جادار بوده و از طراحی برجسته و توانایی آفرود مناسبی سود می‌برند. در طول ۱۰ سال گذشته بازار تغییرات زیادی داشته اما پیش از آنکه شاسی بلندها دگرگون شوند سوزوکی جیمنی در بازار حضور داشته و مثالی عالی از این دگرگونی است.

این خودرو هم‌اکنون به یکی از کوچک‌ترین آفرودرهای بازار تبدیل شده و اگرچه سوزوکی از نظر بصری خودرویی جذاب ساخته اما میراث آفرود جیمنی را از یاد نبرده است.

آیا جیمنی می‌تواند با داچیا داستر به عنوان شاسی‌بلندی خشن و ارزان‌قیمت رقابت کند؟ داستر سال پیش به‌روز شده و دارای سیستم چهار چرخ محرک است اما این مقایسه تنها درباره‌ی توانایی‌های آفرودی نیست. پیروز این میدان باید از نظر سواری در جاده و فضای کابین و بار نیز حرف اول را بزند.

  • شاخ‌به‌شاخ
داچیا داستر SCe 115 4×4 Comfortسوزوکی جیمنی ۱.۵ SZ5 ALLGRIPمدل
۱۵۳۹۵۱۷۹۹۹قیمت (پوند)
۴ سیلندر ۱.۶ لیتری بنزینی۴ سیلندر ۱.۵ لیتری بنزینیپیشرانه
۱۱۳/۱۵۶۱۰۰/۱۳۰قدرت/گشتاور (اسب بخار/نیوتون متر)
۶ سرعته دستی، چهار چرخ محرک۵ سرعته دستی، چهار چرخ محرکگیربکس
۱۲.۱۱۱.۴شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت (ثانیه)
۱۶۹۱۴۵حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)
۷.۱۷مصرف سوخت (لیتر در هر صد کیلومتر)
رنگ متالیک (۴۹۵ پوند)، لاستیک زاپاس (۱۵۰ پوند)، برنامه شهرهای اروپایی (۹۰ پوند)فاقد آپشنآپشن ها

 

  • سوزوکی جیمنی

نقاط قوت: آفرود عالی، طراحی جذاب بدنه و کابین، تجهیزات استاندارد مناسب، گیربکس فوق‌العاده

نقاط ضعف: هندلینگ و کیفیت سواری ضعیف در جاده، کابین تنگ، قیمت بالا، فضای داخلی کم در مقایسه با داستر

استایل برجسته باعث شده سوزوکی جیمنی شخصیت خاص خودش را داشته باشد و این امر در تجربه‌ی رانندگی خودرو هم خودش را نشان می‌دهد. شاسی فریم نردبانی روشی سنتی برای ساخت خودرو است زیرا اکثر خودروهای مدرن دارای طراحی مونوکوک برای بهبود حداکثری هندلینگ، راحتی و ایمنی است؛ اما برای آفرود، استفاده از شاسی نردبانی امکان نصب سیستم تعلیق بهتر را فراهم می‌کند.

این ساختار در زمانی که یکی از چرخ‌ها زیر فشار بوده و دیگری بالا رفته مفید بوده و باعث افزایش کشش در دست‌اندازها و مسیرهای خشن می‌شود. البته شاسی نردبانی سواری راحتی را در جاده ارائه نمی‌کند.

سوزوکی همچنین دارای گیربکس دنده‌سنگین به منظور ارائه‌ی اکثر گشتاور پیشرانه در سرعت‌های پایین بوده و البته از سیستم دیفرانسیل لغزش محدود نیز سود می‌برد که از ترمزها استفاده می‌کند تا چرخ‌ها کشش مناسب را به دست آورند.

شکی وجود ندارد که جیمنی آفرودر بهتری است. این خودرو حس خشن بودن را القا کرده و هرجایی که بخواهید می‌رود. سواری آفرود جیمنی عالی است.

تمامی این موارد باعث افزایش جذابیت جیمنی می‌شوند اما تمرکز روی آفرود به این معنی است که جیمنی از نظر راحتی کلی نمی‌تواند با داستر رقابت کند. فرمان خودرو حس بیشتری از داستر داشته اما به خاطر اینکه چسبندگی زیادی نداشته و فرمان کند است تلاش زیادی برای تنظیم آن نیاز است. البته پارک خودرو در محیط‌های تنگ به راحتی صورت می‌گیرد.

سواری راحتی نقطه قوت سوزوکی نیست و از نظر نرمی روی جاده هم نمی‌تواند با حریف برابری کند اما جیمنی برای دنیای دیگری است. جیمنی در دست‌اندازها ناراحت شده ولی صندلی‌ها به حد کافی راحت هستند. آرامش و رفاه داخل کابین هم در حد اعلا نبوده زیرا پیشرانه سروصدای زیادی داشته و لاستیک‌ها نیز صدای بیشتری را به کابین انتقال می‌دهند.

پیشرانه‌ی ۱.۵ لیتری جیمنی کاملاً جدید بوده و نرم‌تر و روان‌تر از قلب آهنین داچیاست. البته پرفورمنس کلی پیشرانه‌ی جیمنی به پای داستر نمی‌رسد ولی خب در بحث شتاب بهتر عمل می‌کند.

اگرچه کابین جیمنی خاص خودرویی کاربردی است اما طراحی جذابی داشته و جنس متریال بکار رفته در آن خشن‌تر از داستر است. در جایی که به نظر می‌رسد کابین داستر از خودرویی ۱۰ ساله گرفته شده، سوزوکی احساس ساخت برای هدف مشخصی را داشته و از حفاظت بیشتری در برخی نقاط همچون پشت صندلی‌های عقب برخوردار می‌باشد.

جیمنی خودروی مجهزی بوده و نسخه‌ی SZ5 آن به‌صورت استاندارد دارای رنگ متالیک، ناوبری ماهواره‌ای، رینگ‌های ۱۵ اینچی آلیاژی، ترمز اضطراری خودکار و ارتباط گوشی هوشمند است. داستر فاقد این مورد آخری بوده اما در تریم کامفورت از دوربین دنده‌عقب و ناوبری ماهواره‌ای برخوردار است.

نظرات آزمایش‌کنندگان

سیستم اطلاعات سرگرمی: جیمنی از همان سیستم بکار رفته در اکثر محصولات سوزوکی استفاده کرده و به‌صورت استاندارد اپل کارپلی و اندروید اتو را ارائه می‌کند. البته این سیستم‌ها فقط مختص تریم SZ5 هستند.

تعویض دنده: به نظر می‌رسد اهرم تعویض دنده عملکرد مبهمی خواهد داشت اما تعویض دنده‌ها به دقت انجام شده و حس خوبی منتقل می‌کند.

متریال کابین: پلاستیک‌های سخت مایه‌ی شرمساری جیمنی نیستند زیرا مناسب ماهیت خشن و آفرودی این خودرو می‌باشند.

 

  • داچیا داستر

نقاط قوت: ارزش فوق‌العاده در برابر مبلغ پرداختی، کابین بسیار جادار، سواری بهتر در جاده در مقایسه با رقیب

نقاط ضعف: پیشرانه‌ی پر سروصدا، گیربکس نه‌چندان جالب، سیستم اطلاعات سرگرمی ضعیف، آفرود نه‌چندان خوب

جدیدترین نسل داستر از تابستان سال قبل وارد نمایندگی‌ها شده و اگرچه نسل جدید است اما از همان پلتفرم نسل قبلی و حتی پیشرانه‌ی بنزینی SCe آن استفاده می‌کند.

این پیشرانه‌ی تنفس طبیعی نقطه قوت داستر نبوده و نسبتاً پر سروصداست و برای دستیابی به پرفورمنس مدنظر باید آن را تحت‌فشار گذاشت. همین موضوع درباره‌ی جیمنی هم صادق است اما خب این خودروی ژاپنی تعویض دنده‌های مناسبی دارد. تعویض دنده‌های داستر به خاطر گیربکس مبهم خیلی جالب نیست.

داستر شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت ۱۲.۱ ثانیه‌ای دارد که هفت‌دهم ثانیه کندتر از رقیب است. تعویض‌های بسیار کوتاه به سوزوکی کمک می‌کنند در شتاب گیری‌ها پیش بیفتد اما خب نسبت‌های دنده‌ی آن همانند داستر خیلی مناسب جاده‌ها نیست.

هیچ‌کدام از این خودروها برای عملکرد پرفورمنس طراحی نشده‌اند اما قدرت بیشتر داستر به معنی رسیدن راحت‌تر به سرعت‌های بالاست. زمانی که سرعت بگیرید داستر آرامش بهتری خواهد داشت اما خب هیچ‌یک از دو خودرو کابین‌های ساکتی ندارند.

به لطف تنظیمات پیچیده‌تر سیستم تعلیق (مک فرسون در جلو و چند اتصالی در عقب) داستر روان‌تر از جیمنی حرکت می‌کند. راحتی خودرو در جاده‌های خشن پذیرفتنی بوده هرچند این موضوع نقطه قوت داستر نیست. چاله‌های عمیق می‌توانند پایداری خودرو را زیر سؤال ببرند.

فرمان سریع‌تر داستر به اندازه‌ی جیمنی حس ندارد اما کمک الکترونیکی آن باعث ایجاد فرمانی سبک‌تر شده که راحتی رانندگی را به همراه دارد. داچیا همچون در پیچ‌ها چسبندگی بیشتری داشته و نیازی به کاهش سرعت زیاد در زمان روبرو شدن با پیچ‌ها نیست.

اگرچه داستر از نظر سواری پیروز میدان نیست اما به عنوان خودرویی خانوادگی امتیاز خوبی به دست می‌آورد. محفظه بار این خودرو بزرگ‌تر بوده و صندلی‌ها نیز جادارتر هستند.

هرچقدر که کابین جادار است همان‌قدر داشبورد نامناسب است. متریال بکار رفته ظاهر و احساس ارزانی دارند. سوزوکی با طراحی جذاب ماسکی پنهانی روی این نقیصه کشیده اما داشبورد داچیا واقعاً مضحک است.

نظرات آزمایش‌کنندگان

سیستم اطلاعات سرگرمی: ناوبری خودرو به خوبی کار می‌کند اما ارتباط گوشی هوشمندی وجود نداشته و منوها هم ساختار گیج‌کننده‌ای دارند.

فضای داخلی: رانندگان قدبلند شاید شاهد برخورد زانوها با ستون فرمان باشند هرچند فضای سر زیادی وجود دارد.

متریال کابین: متریال ارزان همه‌جا به چشم می‌خورند اما به اندازه‌ی جیمنی خوب و یکپارچه به نظر نمی‌رسند.

  • قضاوت نهایی

رتبه اول: داچیا داستر

داستر نه تنها ارزان‌تر بوده بلکه در جاده هم عملکرد راحتی داشته و فضای کابین آن بیشتر از جیمنی است. این خودرو با توجه به قیمت پایین خود از تجهیزات مناسبی بهره برده و سواری آن در روی آسفالت بهتر از رقیب ژاپنی است؛ اما به عنوان یک آفرودر، داستر قافیه را به جیمنی می‌بازد.

رتبه دوم: سوزوکی جیمنی

افرادی معدودی جیمنی را با عقل و منطق انتخاب می‌کنند زیرا این خودرو تقریباً با هیچ رقیبی قابل‌مقایسه نیست ولی بسیاری هم با قلب خود به طرف این کوچولوی دوست‌داشتنی می‌روند. اگر به دنبال آفرودی جدی ولی کوچک هستید جیمنی گزینه‌ای عالی است. البته جیمنی نه خودرویی جادار برای خانواده بوده و نه سواری خوب و راحتی در جاده دارد.

منبع: autoexpress

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.