از آنجایی که خودروهای دیزلی بیش از هر زمان دیگری تحت فشار هستند، خریداران جدید در اروپا به پیشرانههای بنزینی روی خوش نشان میدهند. پیشرانههای بنزینی توربو و کمحجم در قلب تمامی خودروها، از سوپرمینیها گرفته تا شاسی بلندها قرار میگیرند اما کلاس هاچبکهای خانوادگی بخشی است که استفاده از اینگونه پیشرانهها بیشترین توجیه را دارد.
کلاس هاچبک های خانوادگی یکی از رقابتیترین بخشهای بازار بوده و به عنوان نتیجه خودروهای حاضر در این کلاس هر روز بهتر از قبل شده و ما هم تلاش داشتهایم سه نمونه از بهترینهای این کلاس را با یکدیگر مقایسه کنیم.
نسل جدید پژو ۳۰۸ در بین این سه خودرو جدیدترین بوده و درحالیکه فیس لیفت اخیر آن تنها تغییراتی ملایم داشته اما هاچبک فرانسوی همچنان ترکیب مناسبی از فضای کابین، راحتی و تجهیزات را ارائه میکند. پس از آن به فولکسواگن گلف میرسیم که سال پیش بهروز شده و برخی تکنولوژیهای جدید و اصلاحات بصری را تجربه کرده است. نسخه حاضر در تست برای اولین بار از پیشرانه ۱.۵ لیتری بنزینی ۱۲۸ اسب بخاری استفاده میکند. این پیشرانه در برابر پیشرانه ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری پیور تک ۳۰۸ قرار میگیرد اما رقیب دیگر یعنی هوندا سیویک را هم نباید از یاد برد. این خودرو از پیشرانه ۱ لیتری کوچکی استفاده میکند که قدرت آن تقریباً با دو رقیب دیگر یکسان است.
خب اگر از مالیاتهای سنگین خودروهای دیزلی در آینده میترسید میتوانید یکی از این سه خودرو را بخرید؛ اما سؤال اصلی این است: کدام خودرو بهتر است؟
پژو ۳۰۸
مدل | پژو ۳۰۸ ۱.۲ PureTech 130 GT Line |
قیمت (پوند) | ۲۲۳۹۰ |
پیشرانه | ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری توربوی ۱۲۹ اسب بخاری |
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت (ثانیه) | ۹.۵ |
مصرف سوخت (لیتر در هر صد کیلومتر) | ۷.۳ |
مالیات جادهای سالانه (پوند) | ۱۴۰ |
پژو ۳۰۸ از حولوحوش سال ۲۰۱۴ در بازار حضور داشته اما فیس لیفتی که در سال ۲۰۱۷ روی آن اعمال شد آن را بهروزتر کرد. این تغییرات شامل سیستم اطلاعات سرگرمی بهبود یافته و برخی اصلاحات کم ظاهری میباشد. نسخهای که در تست حاضر بوده از پیشرانه ۱.۲ لیتری ۱۲۹ اسبی و تریم GT Line استفاده کرده و بهای پایه ۲۲۳۹۰ پوندی دارد.
هر سه خودرو قدرت کمتر از ۱۳۰ اسب بخاری داشته اما پژو قویترین انتخاب بوده و البته بیشترین گشتاور یعنی ۲۳۰ نیوتون متر را دارد. هر دو خودروی سیویک و گلف از پیشرانهای با گشتاور ۲۰۰ نیوتون متر استفاده میکنند.
این خودرو ظرف مدت ۹.۵ ثانیه از سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت رسیده که یکدهم ثانیه از گلف و ششدهم ثانیه از سیویک سریعتر است. بخشی از این مزیت به وزن پایینتر پژو که تنها ۱۰۸۹ کیلو میباشد مربوط است. در مقابل گلف و سیویک به ترتیب ۱۲۸۰ و ۱۲۷۵ کیلوگرم وزن دارند.
البته در بخش شتابهای بین دندهای پژو بهترین عملکرد را ندارد. این خودرو کمی کندتر از رقبا عمل میکند. حتی گیربکس ۶ سرعته پژو نیز بهترین نیست و هماهنگی جالبی با پیشرانه ندارد. قطعاً پیشرانه ۳۰۸ جذابترین پیشرانه این رقابت بوده و پاسخگوتر است. همچنین قدرت خوبی را در دورهای میانی ایجاد میکند.
وزن پایین پژو ۳۰۸ به هندلینگ آن کمک میکند. فرمان خودرو سریع بوده و احساس چابکی نسبی را ایجاد میکند اما بازخورد زیادی نداشته و البته شاسی نیز به اندازه هوندا چسبندگی بالایی ندارد.
احساس خنثی بودن پژو بیشتر شبیه گلف است اما نهایتاً باید گفت پژو در جایی میانه بین راحتی بیشتر گلف و اسپورت بودن بیشتر سیویک قرار میگیرد. تفاوتها واقعاً کم بوده و هر سه خودرو راحتی کافی را داشته و در عین حال برای رانندگان مشتاق مناسب هستند.
نظرات آزمایشکنندهها: علیرغم بهروزرسانی سیستم اطلاعات سرگرمی، پژو یکی از بزرگترین نقاط ضعف ۳۰۸ را برطرف نکرده است: صفحهنمایش کندی که سیستم تهویه و بخاری را کنترل میکند.
فولکسواگن گلف
مدل | فولکسواگن گلف ۱.۵ TSI EVO 130 SE Nav 5dr |
قیمت (پوند) | ۲۲۲۵۵ |
پیشرانه | ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری ۱۲۸ اسب بخاری |
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت (ثانیه) | ۹.۶ |
مصرف سوخت (لیتر در هر صد کیلومتر) | ۷.۹ |
مالیات جادهای سالانه (پوند) | ۱۴۰ |
فولکسواگن گلف دومین خودروی پرفروش بریتانیا در سال ۲۰۱۷ بوده و فهمیدن دلیل این موفقیت نیز آسان است. هاچبک آلمانیها خودرویی جادار و راحت بوده و سواری خوبی دارد. فیس لیفت سال پیش باعث اضافه شدن پیشرانه ۱.۵ لیتری جدید، سیستم اطلاعات سرگرمی بهروز و ویژگیهای ایمنی بیشتر شده است. نمونه حاضر در این بررسی دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری با بهای پایه ۲۲۲۵۵ پوندی است.
تغییرات ظاهری گلف فیس لیفت شده کم هستند زیرا این خودرو راحت و آرام بوده و از پشت فرمان نیز احساس فوقالعادهای دارد.
پیشرانه یاد شده یک قلب آهنین فوقالعاده است. این پیشرانه بسیار آرام و نرم بوده و خوبیهای خود را در تستهای ما نیز نشان داد. این خودرو در تستهای شتاب بین دندهای سریعتر بود و کمک حال آن در رسیدن به چنین عملکردی پیشرانه ۶ سرعته است.
برای اینکه از حداکثر قدرت و گشتاور پیشرانه گلف استفاده کنید نیازی به کار سخت ندارید زیرا حداکثر گشتاور ۲۰۰ نیوتون متری تنها از دور ۱۴۰۰ در دسترس شماست. به این ترتیب به راحتی و بدون اینکه معکوس بکشید میتوانید سرعت بگیرید. همین امر باعث میشود صدای کابین نیز کم باشد. این یکی از بهترین جنبههای پیشرانه ۱.۵ لیتری گلف بوده و این خودرو از هر دو رقیب خود کم صداتر است.
وجود فرمان مستقیم و با توازن وزنی مناسب به این معنی است که گلف در پیچها عملکرد خوبی داشته و همچنین چسبندگی بالا به همراه تکانهای کم بدنه به چشم میخورند. البته موضوع عجیب اینکه سواری گلف به اندازه سیویک درگیر کننده نیست اما خب فاصله زیادی هم وجود ندارد. نقطه قوت اصلی گلف ترکیب کردن آرامش و راحتی است. این خودرو سواری نرمتری از ۳۰۸ داشته و ناهمواریهای مسیر را به خوبی جذب میکند.
نظرات آزمایشکنندهها: پیشرانه ۱.۵ لیتری TSI گلف تنها پیشرانه ۴ سیلندر حاضر در تست است. این پیشرانه از تکنولوژی پیشرفتهای سود میبرد که میتواند دو سیلندر را به منظور بهبود مصرف سوخت غیرفعال کند.
هوندا سیویک
مدل | هوندا سیویک ۱.۰ VTEC Turbo EX |
قیمت (پوند) | ۲۳۶۱۵ |
پیشرانه | ۳ سیلندر ۱ لیتری ۱۲۷ اسب بخاری |
شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت (ثانیه) | ۱۰.۱ |
مصرف سوخت (لیتر در هر صد کیلومتر) | ۶.۴ |
مالیات جادهای سالانه (پوند) | ۱۴۰ |
دهمین نسل از هوندا سیویک به لطف هندلینگ هیجانانگیز و کابینی جادار ما را تحت تأثیر قرار داد. نسخه اسپورت تایپ R بسیار محبوب بوده و DNA آن را میتوان تا حدی در نسخه استاندارد نیز دید. مدل حاضر در تست از تریم EX بوده که بهای پایه ۲۳۶۱۵ پوندی دارد. البته مدلی که در تصاویر مشاهده میکنید تریم SR است.
هوندا رویه کنونی صنعت خودرو در کمحجم کردن پیشرانهها را دنبال کرده بنابراین سیویک نیز از پیشرانه ۳ سیلندر ۱ لیتری توربو به منظور افزایش قدرت و گشتاور استفاده کرده است. حداکثر گشتاور پیشرانه یاد شده از دور ۲۲۵۰ پیشرانه در دسترس بوده و احساس رقابت با رقبای پرحجمتر را ایجاد میکند.
در بحث شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت، سیویک نیم ثانیه کندتر از گلف بوده اما در بحث شتاب بین دندهای تنها یکدهم ثانیه عقب میافتد.
این اعداد نزدیک نشان میدهند که تفاوت زیادی از نظر پرفورمنس بین سه رقیب وجود نداشته اما هوندا یک مزیت برای رانندگان مشتاق داشته و آن اینکه سیویک هیجانانگیزترین خودروی این مقایسه است.
موقعیت رانندگی پایین سیویک راحت بوده و احساس اسپورت بودن را ایجاد میکند. فرمان سیویک توزیع وزن خوبی داشته و پاسخ سریع و بهترین احساس را ایجاد میکند. چسبندگی زیادی وجود داشته و سیستم هدایت گشتاوری نیز به پایداری خودرو در پیچها کمک شایانی میکند. به لطف دامپرهای اسپورت تر، سیویک کنترل خوبی روی تکانهای بدنه داشته و چابکتر از گلف و ۳۰۸ میباشد.
سیویک در حالت رانندگی کامفورت خودرویی آرام و نرم بوده و سواری نسبتاً پایداری دارد اگرچه که تست صدای ما نشان داد این خودرو در سرعت حدود ۱۲۰ کیلومتر در ساعت سر و صدای بیشتری نسبت به دو رقیب دیگر دارد. پیشرانه ۱ لیتری توربوی سیویک دور بالاتری در این سرعت داشته و همین امر باعث ایجاد صدای بیشتر میشود.
البته این پیشرانه کاراکتر بیشتری نسبت به قلب تپنده گلف داشته اما از نظر هیجان به پای پیشرانه پژو ۳۰۸ نمیرسد. گیربکس دستی سیویک تعویضهای خیالانگیزی داشته و عمل تعویض دنده با دقت صورت میگیرد.
نظرات آزمایشکنندهها: هوندا کوچکترین باک سوخت را داشته که تنها ۴۶ لیتر گنجایش دارد. به این ترتیب شما بیشتر از مالک ۳۰۸ به پمپبنزین سر خواهید زد.
قضاوت نهایی
رتبه اول: فولکسواگن گلف
نتایج به دست آمده بسیار نزدیک بوده گلف به اندازهای خوب است که بیشترین احساس را برای اکثر افراد ایجاد میکند. گلف خودرویی راحت و آرام بوده و سواری خوبی دارد. همچنین تجهیزات زیادی داشته و ارزش فوقالعادهای در برابر مبلغ پرداختی دارد و سیستم اطلاعات سرگرمی آن یکی از بهترینهای کلاس خود و بازار است. گلف در حالی این خصوصیات را دارد که هنوز هم برای اکثر مالکان خودرویی کاربردی محسوب میشود.
رتبه دوم: هوندا سیویک
جدیدترین نسل هوندا سیویک به خوبی گلف نمیتواند همه را راضی کند. البته سیویک کاربردیتر بوده و هیجان سواری آن بیشتر از گلف است اما از نظر سیستم اطلاعات سرگرمی کم میآورد. به لطف هزینههای پایین و هندلینگی درگیر کننده، سیویک بالاتر از پژو ۳۰۸ قرار میگیرد و البته پرفورمنس آن نیز با محصول فرانسوی برابری میکند. اگرچه که سیویک به اندازه فولکس دلچسبتر نبوده و از نظر آرامش و راحتی نیز یک پله پایینتر قرار میگیرد.
رتبه سوم: پژو ۳۰۸
۳۰۸ خودرویی شیک و کاربردی است اما به اندازه گلف توانا نیست. سواری این خودرو به پای سیویک هم نمیرسد و اگرچه که از نظر قیمت رقابتی است اما شرایط لیزینگی آن هم با هوندا برابری نمیکند. پیشرانه پیور تک این خودرو بهترین قلب آهنین این مقایسه بوده اما از نظر ارزش کلی پژو در برابر رقبا کم میآورد و البته سیستم اطلاعات سرگرمی آن نیز بهبودهای زیادی نداشته است.
دیگر گزینهها در این کلاس
- اوپل/واکسهال آسترا ۱.۴i Elite Nav 150PS
- قیمت: ۲۲۱۳۵ پوند
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۱.۴ لیتری ۱۴۸ اسب بخاری
با دینامیک رانندگی جذاب، راحتی زیاد و فضای کابین چشمگیر، واکسهال آسترا ارزش بررسی کردن را دارد. پیشرانه ۱.۴ لیتری تریم الیت این خودرو ارزش خوبی دارد زیرا قویتر بوده و البته تجهیزات خوبی هم نسبت به رقبای گرانتر این مقایسه دارد.
- رنو مگان ۱.۲ TCe Signature Nav
- قیمت: ۲۱۷۹۰ پوند
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۱.۲ لیتری ۱۲۸ اسب بخاری
پیشرانه ۱.۲ لیتری مگان با سه رقیب ما همخوانی داشته و تقریباً تجهیزاتی مشابه با آسترا دارد همچنین رنو در بحث طراحی ظاهری و کابین شیکتر بوده و چیزی متفاوت را در این کلاس ارائه میکند.
منبع: autoexpress