سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا، تصمیم توییتر مبنی بر تعلیق دسترسی برخی از خبرنگاران رسانههای مطرح مانند نیویورک تایمز، سیانان و واشنگتن پست به این شبکه اجتماعی را محکوم کردند. اتحادیه اروپا همچنین احتمال تحریمکردن توییتر را مطرح کرده است.
به گزارش یورونیوز، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل دراینباره گفت: «از بابت تعلیق مستبدانه حساب خبرنگاران در توییتر بسیار نگران شدیم. این اقدام در زمانی که خبرنگاران در سراسر دنیا با سانسور، تهدید فیزیکی و رخدادهای بدتر روبهرو هستند، رویه خطرناکی را بنا میگذارد.»
ساعاتی قبلتر، «ورا جورووا»، معاون واحد شفافیت و ارزشهای کمیسیون اروپا هم به ماسک هشدار داد که اقدام او میتواند تحت قوانین اتحادیه اروپا با تحریم روبهرو شود. او در توییتی نوشت: «اخبار مربوط به تعلیق مستبدانه خبرنگاران در توییتر نگرانکننده است. قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا احترامگذاشتن به آزادی رسانه و حقوق بنیادی را ملزم میکند. این مسئله تحت قانون آزادی رسانه تضمین شده است. ایلان ماسک باید از این موضوع آگاه باشد. خطوط قرمز وجود دارند و خیلی زود، تحریمها [اعمال میشوند.]»
توییتر میتواند از فعالیت در اروپا محروم شود
براساس قوانین جدید اتحادیه اروپا، شرکتهای بزرگ فناوری باید به کاربران اروپایی خود توضیح بدهند که چرا اکانتشان بسته شده و باید فرصت بهچالشکشیدن تعلیقها وجود داشته باشد. تخطی از این قوانین میتواند به جریمههای سنگین تا حداکثر 6 درصد از درآمد سالانه شرکتها منجر شود و ادامه این تخطی، شرکت مربوطه را از فعالیت در اروپا منع خواهد کرد.
توییتر به خبرنگاران توضیح نداده که چرا حساب کاربریشان را بسته است. اما ایلان ماسک در صفحه خود خبرنگاران را به اشتراکگذاری اطلاعات خصوصی درباره موقعیت جغرافیایی خود متهم کرده است. تصمیم او برای تعلیق خبرنگاران بعد از مسدودسازی اکانت ElonJet صورت گرفت که موقعیت جت شخصی مدیرعامل توییتر را به اشتراک میگذاشت. با این تصمیم، قوانین توییتر هم تغییر کرد تا دیگر هیچ کاربری نتواند موقعیت یک فرد دیگر را بدون اجازه او منتشر کند.
ماسک در ادامه با برگزاری یک نظرسنجی در صفحه خود از کاربران پرسید که آیا اکانتهای منتشرکننده موقعیت او باید رفع مسدودیت شوند یا خیر. پاسخ کاربران مثبت بود و حالا او در توییتی اعلام کرده است که این اکانتها را دوباره آزاد میکند.