این زیباترین خودروی الکتریکی در چین است. این خودرو تنها نام سادهی “سوپرکار” را داشته و مطمئناً ظاهری سریع با بدنهای کم ارتفاع و ورودیهای هوای بزرگ در سپر جلو دارد. این یک اسپیدستر دو نفره بدون وجود سقف یا صندوق است زیرا تمام چیزی که نیاز دارید سرعت است.
بخش عقبی کاری هنری است چراکه ۶ خروجی اگزوز داشته که البته مصنوعی هستند اما ظاهری مسابقهای ایجاد کردهاند! این سوپرکار در رنگهای قرمز، سفید و یا دورنگ قابل سفارش است.
در تصویر نمونهای سفید با ترمزهای زرد را میبینید. ورودیهای هوای کناری از نوع نقاشی (!) بوده و با نمونههای موجود در خودروی قرمزرنگ تفاوت دارد.
این سوپرکار که به نام LSEV نیز شهره شده یک خودروی الکتریکی کمسرعت است. این نوع خودروها اساساً مدلهای الکتریکی کوچکی هستند که تنها داخل شهر قابل استفادهاند. این نوع خودروها در هر شکلی تولید میشوند: چهارچرخ، سهچرخ، دو نفره، هفت نفره، اتوبوس، پیکاپ تراک و هر چه که بخواهید! اینگونه خودروها در چین محبوبیت فوقالعادهای دارند. خواستگاه اصلی توسعهی LSEV استان شاندونگ است. با افزایش فروش اینگونه خودروها، سازندگان LSEV ها ترجیح دادهاند از ساخت مدلهای پایه به خودروهای جالبتری روی بیاورند. سوپرکار جدیدترین نمونه بوده و به نظر بهترین آنها نیز به شمار میآید.
سوپرکار زاییده فکر Liu Shengqi است که ۲۶ ساله بوده و در استان جیلین سکونت دارد. او رویای طراحی خودرویی اسپورت برای افراد جوان داشته و این دقیقاً همان کاری است که میخواسته انجام دهد. او از پاگانی و فراری به عنوان منبع الهام خود نام برده و این مورد به خوبی مشاهده میشود. او برای پایان اولین پروتوتایپ خود ۷ ماه زمان صرف کرده است.
وقتی سرمایه او تمام شد، Liu کل ۷۲۰۰ دلار خود را صرف خودرو کرد و به همراه همسرش از دوستان و آشنایان برای عروسی کمک گرفتند. در نهایت Liu به شاندونگ رفت تا با کمپانیای به نام شاندونگ Qilu برای ساخت این سوپرکار قرارداد ببندد. و در نهایت کارها انجام شد! تصویری فوقالعاده از یک سوپرکار را در مراحل مختلف تولید میبینیم که یادآور تصاویر مشهور کارخانهی فراری در دههی ۶۰ و ۷۰ میلادی است.
کابین سوپرکار نیز به اندازهی ظاهر آن جالب است. زوایای تیز، تونل مرکزی نازک، صندلیهای چرمی اسپورت و غربیلک فرمان کوچک!
در تصاویر نمونهای را میبینیم که داشبورد متفاوتتری را به نمایش میگذارد. این نمونه فاقد ورودیهای هوا بوده و غربیلک فرمان D شکل دارد. نمونهای دیگر داشبوردی با صفحهنمایش کوچک دارد.
به نظر میرسد آینههای جانبی خودرو از چری QQ (ام وی ام ۱۱۰) قرض گرفته شده و سپس حدود ۴۵ درجه چرخیدهاند!
در حال حاضر این سوپرکار توسط حداقل ۴ فروشگاه عرضه میشود. بهای خودرو ۳۸ هزار یوآن (۵۴۷۰ دلار) است که برای چنین “سوپرکاری” زیاد به نظر نمیرسد! حتی برخی فروشندهها نمونهای قدرتمندتر را با بهای ۵۲ هزار یوآن عرضه میکنند.
نسخهی پایه موتور ۴ اسب بخاری ۶۰ ولت/۱۲۰ آمپر داشته و سقف سرعت آن ۴۰ کیلومتر در ساعت بوده و شعاع حرکتی ۸۰ کیلومتری دارد.
نسخهی قدرتمندتر از موتور ۱۰ اسب بخاری ۷۲ ولت/۱۲۰ آمپر استفاده کرده و سقف سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت و شعاع حرکتی ۱۰۰ کیلومتری دارد. این سرعت واقعاً زیاد به نظر میرسد! بدنه خودرو از فایبرگلاس ساخته شده و تنها ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد.
سازندههای LSEV به ندرت از باتری لیتیوم-یون استفاده میکنند زیرا بهای بالاتری را در پی دارد. کارخانههای بزرگتر از این باتریها برای مدلهای صادراتی استفاده میکنند اما این امر نیز به ندرت صورت میگیرد. تا به اینجا باتری سرب-اسید بیشترین استفاده را در LSEV دارد.
منبع: carnewschina