تحقیقات جدید نشان میدهد که فقط ۳ درصد اکوسیستم موجود روی زمین هنوز دارای شرایط زیست محیطی دست نخورده است و انسان باعث نابودی ۹۷ درصد اکوسیستم زمین شده است.
ارزیابیهای قبلی نشان میداد که ۲۰ تا ۴۰ درصد زمین هنوز توسط انسانها به نابودی کشیده نشده است، اما بررسیهای جدید تصویر بسیار ناامید کنندهتری از شرایط زمین را نشان میدهد و انسان ۹۷ درصد اکوسیستم زمین را به نابودی کشانده است. تصاویر ماهوارهای جزئیات زیادی از آنچه روی زمین اتفاق میافتد به خوبی ارائه نمیدهد، اما براساس همین تصاویر موجود نیز زمین در حال نابودی به دست انسان است.
بسیاری از گونههای گیاهی و زیستگاههای طبیعی حیوانات با دخالت انسان از بین رفتهاند. شکار بیرویه حیوانات و خصوصا گوشتخواران باعث شده است که برخی گونههای حیوانی به انقراض رفتهاند. بسیاری از حیوانات نیز به دلیل حضور انسان در زیستگاههای طبیعی دچار بیماریهای مختلف شده و جان خود را از دست دادهاند. نقشههای ماهوارهای نشان میدهد که تعداد گونههای جانوری هر روز کمتر میشود.
انسانها نه تنها در از بین بردن حیوانات وحشی نقش موثری داشتهاند، بلکه با از بین بردن جنگلها و ساخت و ساز بیرویه به گونههای طبیعی نیز صدمه وارد کردهاند.
در حال حاضر اکوسیستمهای دست نخوردهای که تیم تحقیقاتی شناسایی کردهاند به کنگو، تانزانیا، جنگلهای بارانی آمازون، سیبری و جنوب شیلی مربوط میشود.
محققان میگویند اگر انسانها به خود بیایند میتوانند ۲۰ درصد اکوسیستم نابوده شده زمین را به حالت عادی برگردانند و مانع نابودی زمین شوند. محققان از شش موقعیت جغزافیایی روی زمین صحبت میکنند که قابلیت احیا شدن دارند. شرق روسیه، شمال کانادا، آلاسکا، جنگل بارانی آمازون، صحرای ساهارا و جنگل گرمسیری کنگو از جمله مناطقی هستند که با وجود یکه اکوسیستم زیستی آنها آسیب دیده است، اما قابلیت احیا شدن دارد.
باید دید آیا انسان فکری به حال نابودی اکوسیستمهای طبیعی زمین میکند یا همین روال را ادامه می دهد تا به نابودی ۱۰۰ درصدی برساند.