در سالهای اخیر، هرگاه یک مدل جدید یا بازطراحی شده از مزدا معرفی شده، شنیدهایم که از زبان طراحی انقلابی این خودروساز سخن به میان آمده است. باوجود اینکه ما تأثیر این زبان طراحی جدید را در مدلهای مزدا درک میکنیم (که نتیجه آن ساخت خودروهایی بسیار درخشان و جذاب بوده است)، فلسفه اصلی آن نیاز به تفسیر بیشتری دارد.
زمانی که لورنس فندراکر کمپانی مزدا را ترک کرد و زبان طراحی بحثانگیز Nagare خود را نیز با خود برد، جانشین او تصمیم گرفت تا مسیر طراحی مزدا را از سکون موجود به سمت تحرک پیش ببرد. در حالی که Nagare (در زبان ژاپنی به معنی جریان) بر روی وزش باد و جریان آب در طبیعت تمرکز میکرد، نظر مدیر طراحی جهانی مزدا این بود که باید انرژی ذخیره شده یک حیوانِ در حال حمله به تصویر کشیده شود. در نتیجه KODO (در ژاپنی به معنی روحِ حرکت) متولد شد.
در هسته خود، KODO تصویری از انرژی پتانسیل در فرمهای ایستا است (آیا چیزی از انرژی پتانسیل و جنبشی در درسهای علوم به یاد میآورید؟). در این زبان طراحی، از حالت ایستادن یک حیوان قدرتمند که برای حمله کمین کرده است یا یک شمشیر آماده به حمله در هنر رزمی باستانی ژاپنی کندو الهام گرفته شده است.
مزدا برای توصیف KODO از سه کلیدواژه استفاده میکند: سرعت، برانگیختن و فریبندگی. این زبان طراحی میخواهد زندگی و هنر را در طراحی خودرو دمیده و دل و روح هنرمند را به خودرو منتقل نماید. این مدل بهجای تکیه بر جلو، با قرار دادن قدرت در عقب تعادل پیدا کرده است.
وبسایت مزدا نوشته است:
ساخت خودرو با روح چیزی فراتر از این است که بهسادگی یک فرم فیزیکی ساخته شود. مزدا خودروهایش را آکنده از روحی میکند که در طلب به دست آوردن زیبایی پویای زندگی در ماورای مرزهای طراحی سنتی است.
زبان طراحی روحِ حرکت KODO در نمایشگاه خودروی پاریس در سال ۲۰۱۰ معرفی شد. کانسپت Shinari، یک کوپه اسپرت لوکس چهار درب، مثالی برای نمایش این بینش بود. اولین خودرویی که با این روش بازطراحی شد، مزدا CX-5 مدل ۲۰۱۰ بود. از آن زمان، KODO بهعنوان ستون فقرات طراحی مدلهای مزدا باقی مانده است و در ۶ سال گذشته طراحی بسیاری از خودروها را تحت تأثیر قرار داده است. این زبان طراحی حتی بر روی یک صندلی منحصربهفرد و قطعات هنری در هفته طراحی میلان به کار گرفته شده است.
منبع: thenewswheel