سام کاویانی: از خودروی جدید هونکی H5 در نمایشگاه خودروی شانگهای چین پردهبرداری شد. این خودرو با وجود مؤلفههایی چون: پرچم زینتی قرمز رنگ بر روی کاپوت، یک جلوپنجره بزرگ که مخصوص طرحهای هونکی است و نیز، جزییات براقتر بر روی سپر جلو، حالتی اسپرت به خود گرفته است. هونکی H5 نسخه تولیدی خودروی کانسپت هونکی B به شمار میآید. درمجموع، این فرم برای یک هونکی بسیار اسپرتی محسوب میشود و این برند را به مسیر جدیدی در امر طراحی هدایت میکند. چراغهای جلوی این خودرو تقریباً تا میانههای سپر جلوی آن امتداد یافته است و در عقب نیز آرم این برند در میانه چراغها جای گرفته است. چرخهای این خودرو از استایل زیبایی بهره برده و در مرکز آنها یک لوگوی آفتابگردان نصب شده است.
هونکی H5 بر مبنای خودروی مزدا ۶ آتنزا (ATENZA) تکوین و توسعه یافته است. این خودرو فعلاً در چین به اشتراک توسط شرکت فاو-مزدا (FAW-MAZDA) تولید میشود. شرکت فاو (FAW) و یا FIRST AUTO WORKS، کماکان مالک برند هونکی (Hongqi) محسوب میشود. در این میان، شرکت هونکی بخشهای جلو و عقب (مزدا ۶) را کاملاً متحول، کابین را کمی متفاوت و نیز، آرمهای جدیدی را بر روی آن نصب نمود؛ و اینگونه بود که خودروی جدید به نام هونکی H5 تولد یافت.
شرکت هونکی، کماکان درباره پیشرانههای این خودرو سکوت اختیار نموده است؛ اما ما میتوانیم حدس بزنیم. هماینک برای مزدا ۶ دو پیشرانه ۲ لیتری ۱۵۸ اسبی و ۲.۵ لیتری ۱۹۲ اسب در دسترس خریداران هستند. ما شرط میبندیم که هونکی از پیشرانه ۲ لیتری استفاده خواهد کرد و دو پیشرانه دیگر مال خود، ازجمله ۱.۸ لیتری توربو ۱۸۸ اسب بخاری و ۲ لیتری توربو ۲۰۴ اسب بخاری را هم به آن ملحق خواهد نمود.
هونکی H5 در جایگاهی پایینتر از هونکی L7 میایستد. بهای تقریبی آن بین ۱۸۰ الی ۲۴۰ هزار یوآن و یا حدود ۲۶,۲۰۰ الی ۳۴,۹۰۰ دلار آمریکا است. این خودرو کمابیش با بسترن B90 همپوشانی میکند که خود بر مبنای نسل پیشین مزدا ۶ توسعه یافته است. بسترن (BESTURN) از دیگر برندهای تحت مالکیت شرکت فاو (FAW) است. بسترن B90 از ۱۴۵,۸۰۰ الی ۲۰۱,۸۰۰ یوآن قیمت خورده است که با تبدیل آن به دلار آمریکا ارقام تقریبی ۲۱,۲۰۰ الی ۲۹,۳۵۰ دلار به دست میآید؛ و پیشرانههای نصب شده بر آن شامل ۱.۸ لیتری توربو ۱۸۸ اسب بخاری و ۲ لیتری توربو ۲۰۴ اسب بخاری هستند.
طراحی داخل کابین مدل H5 تا حد زیادی مال خود شرکت است. اندکی مأیوسکننده بوده و آنچنانکه بایدوشاید برای یک هونکی لوکس نیست. کلیت داشبورد بیش از حد ساده به نظر میرسد و البته متریال مناسبی هم در آن به کار رفته است. صفحات مدرج به سبک قدیمی در پشت فرمان دیده میشوند و یک صفحه نمایش لمسی که سایز آن به ۱۰ اینچ میرسد در بالای کنسول میانی جای گرفته است. یک لوگو با نقش “آفتابگردان طلایی” هم در میانه فرمان نصب شده است. این لوگو از اواخر دهه پنجاه میلادی در چرخها و فرمان ساختههای هونکی مشاهده میشود. در حال حاضر، کابینهای سادهای وجود دارند که طرح به کار رفته در آنها “MINIMALISTIC” و یا حداقلی خطاب میشود و روی هم رفته، چیدمان خوبی محسوب میشوند. دستهای دیگر نیز تنها “SIMPLE” و یا ساده خطاب میشوند که متأسفانه کابین هونکی H5 در این طبقهبندی جای میگیرد.
شرکت هونکی هیچ دادهای را درباره ابعاد این خودرو انتشار نداده است ولی مزدا ۶ که این خودرو بر روی آن تکوین و یافته است دارای ابعادی به شرح ذیل است:
- طول/عرض/ارتفاع:۴۸۷۰/۱۸۴۰/۱۴۵۰ میلیمتر
- فاصله بین دو محور: ۲۸۳۰ میلیمتر
هونکی H5 از سال بعد وارد بازار چین خواهد شد، آنهم در زمانی که هنوز اطلاعات کاملی از آن منتشر نشده است. ظاهراً شرکت فاو کماکان مشغول انجام برخی از اعمال بر روی آن است، مثل سنجش و آزمایش پیشرانههایی که بر روی آن نصب خواهد شد.
این امری پسندیده است که ما یک هونکی جدید را میبینیم و نگارنده به شخصه دوستدار این برند هستم؛ اما در عین حال بسیار خوب خواهد بود که آنها، برای یکبار و فقط برای یکبار هم که شده، خودرویی را توسعه دهند که مالکیت آن بهتمامی از آن خودشان باشد. اینکه خودرویی “ریبج” شود و یا جلوپنجره آن تغییر یابد را نمیتوان “کار” دانست. این روزها، خریداران خودرو در چین بسیار منتقد و خردهگیر شدهاند و هونکی H5 هم به مضحکه دست رسانهها در چین بدل شده است. این مایه شگفتی است که شرکت فاو هیچ کاری را در جهت بهبود وضعیت برند مشهور خود انجام نمیدهد. آنها در حال حاضر مشغول شنا در دریای پولی هستند که از سرمایهگذاری با آئودی، فولکسواگن، تویوتا و مزدا حاصل شده است.
منبع: CARNEWSCHINA.COM