نسل چهارم مزدا ۲ با طراحی جذاب و شباهت تحسینبرانگیز با مدل کانسپت هاژومی و با الگوی طراحی کودو معرفی شد. حالا خانواده مزدا شامل مزدا ۲، مزدا ۳، مزدا ۶ و CX-5 همگی از طراحی هماهنگی و مشابهی استفاده میکنند که باعث یکپارچگی در طراحی و الگوی بصری و شناخت بهتر این محصولات خواهد شد.
مزدا ۲ جدید که در ژاپن با نام Demio شناخته میشود اکنون جلوه بزرگتر و قویتری دارد. حتی اگر این موضوع صحت نداشته باشد. درواقع با طراحی جدید و ویژگیهای خاص بکار رفته، هنر تأثیرگذاری دیداری بیشتر مشخص میشود. در مقایسه با نسل قبلی، مزدا ۲ جدید بسیار اسپرت تر و جذابتر به نظر میرسد. چراغهای جالب جلو با LED هایی که به شکل نیم دایره چیده شدهاند، همانند چشمان خشمآلود و اخمویی دیده میشوند. جلوپنجره جدید هم که همانند دیگر برادران آن طراحی شده، با اندازه بزرگ و فرم خاص خود، ارزشی بیشتر از تصور به این خودروی کوچک بخشیده است. مخصوصاً جزئیاتی نظیر حاشیه کرومی این جلوپنجره که به چراغها نیز متصل شده و زاویه آن با LED ها نیز هماهنگ است. چراغهای عقب بهجز LED های نیم دایره ای مشابه چراغهای جلو، نکته جدید و خاصی ندارند.
خطوط روی بدنه و کاپوت و گلگیرهای برجسته که ناگهان با برشی صاف قطع شدهاند، آینههای جانبی قرار گرفته روی درها، شیب مناسب سقف و قسمت عقب کوتاه، همگی برای ایجاد جلوه ای مردانهتر و خشنتر بکار گرفته شدهاند. پیش از این مزدا ۲ یکی از زنانهترین خودروهای بازار تلقی میشد اما اکنون میتواند طیف جدیدی از مشتریان را نیز به خود جلب نماید.
طراحی کابین مزدا ۲ وامدار برادر بزرگتر یعنی مزدا ۳ است که البته بهشدت ساده و بیآلایش اما کاربردی و کاربرمحور میباشد. کیفیت مواد مورد استفاده و توجه به جزئیات، فراتر از انتظار است. در ابتدا به نظر میرسد که با یک سادهسازی برای کاهش هزینه روبرو باشیم. در حالی که هیچگونه کاهش یا کمبودی در امکانات و دسترسی به آنها مشاهده نمیشود. در اصل با کاهش پیچیدگیهای غیرضروری و کاهش دکمهها و کلیدها، تا حدود زیادی آرامش و تمرکز بهتری را نیز میتوان انتظار داشت. نمایشگرهای جلوی داشبورد به صورت دیجیتال بوده و البته نمایشگر مرکزی، شبیهساز نمایشگرهای آنالوگ است و البته به طرز زیبایی میتواند سرعت یا دور موتور را نشان دهد. بعلاوه یک نمایشگر سربالا نیز اطلاعاتی نظیر سرعت را در مسیر دید راننده و چند اینچ بالاتر از داشبورد و در امتداد جاده نمایش میدهد.
سیستم اطلاعات و سرگرمی هم با کنترلهای مختلف لمسی، کارایی بالایی دارد و باعث تجمیع و حذف بسیاری از کنترلهای جداگانه شده است. علاوه بر این کنترلهای روی فرمان نیز سریعترین دسترسی برای عملکردهای پراستفاده را فراهم مینمایند.
ابعاد این هاچ بک مزدا بسیار نزدیک به مدل کانسپت و تقریباً دارای ۴.۰۷ متر طول، عرض ۱.۷۳ و ارتفاع ۱.۴۵ متر است. فاصله بین دو محور نیز ۲.۵۷ متر میباشد. بدین ترتیب حدود ۸ سانتیمتر به فاصله بین دو محور افزوده شده که میتواند باعث بهبود فضای پای سرنشینان مخصوصاً در ردیف عقب شود. به گفته مزدا، شاسی جدید ۳۰ درصد سختی بیشتری نیز نسبت به قبل دارد.
پیشرانههای اسکای اکتیو جدید نیز توسعه داده شدهاند و در حال حاضر شامل سه موتور میشوند. موتور ۱.۵ لیتری دیزلی SKYACTIV-D قادر است ۱۰۳ اسب بخار نیرو در دور موتور ۴۰۰۰ و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور در دور موتور ۱۵۰۰ الی ۲۵۰۰ تولید کند. یک موتور بنزینی ۱.۳ لیتری SKYACTIV-G با خروجی ۹۹ اسب بخار و یک موتور ۱.۵ لیتری با خروجی نامشخص نیز برای این خودرو در نظر گرفته شدهاند. برای انتقال نیرو باید یکی از گیربکسهای شش سرعته دستی یا خودکار را انتخاب کرد. افزایش راندمان باعث شده تا مصرف سوخت تا ۲۰ درصد کاهش یابد. [jwplayer mediaid=”80495″] مزدا۲ جدید در نمایشگاه پاریس در پاییز امسال رونمایی خواهد شد و اطلاعات کاملتر آن نیز منتشر خواهد شد. همچنین عرضه جهانی آن از سه ماهه پایانی سال آغاز میشود. در حال حاضر قیمت پایه مزدا ۲ حدود ۱۴ هزار دلار میباشد که انتظار نمیرود در نسل جدید تغییری یابد. [دانلود ویدئو]