رم ۳۵۰۰HD در برابر سی‌یرا ۳۵۰۰HD، نبرد غول‌های شش چرخ!

رم ۳۵۰۰HD در برابر سی‌یرا ۳۵۰۰HD، نبرد غول‌های شش چرخ!

در جهان خودرو، بیشتر سوپراسپرت‌ها و خودروهای اسپرت قدرتمند در مرکز توجهات هستند و علاقه‌مندان هم عمدتاً به دنبال اخبار و بررسی‌های این قبیل خودروها هستند؛ اما جهان ماشین خیلی گسترده‌تر از این است و در این دنیا خودروهای دیگری هم وجود دارند که کمتر به آن‌ها توجه می‌شود. پیکاپ‌های غول‌پیکر وظیفه سنگین آمریکایی یک نمونه از همین خودروها هستند. به همین دلیل، این بار به‌جای اینکه سراغ سوپراسپرت‌های چند صد هزار دلاری برویم، دو غول بزرگ یعنی رم ۳۵۰۰HD و جی‌ام‌سی سی‌یرا ۳۵۰۰HD را در برابر هم قرار داده‌ایم.

معرفی خودروها

جی‌ام‌سی سی‌یرا ۳۵۰۰HD در نسل کنونی خود از شاسی قوی‌تری بهره می‌برد که ظرفیت بار و یدک کشی آن‌را بهبود بخشیده است. فاصلهٔ محوری بیشتر در نسخهٔ دو کابین نیز فضای پای بیشتری را در عقب به دنبال داشته است. اتاق بار اصلاح‌شدهٔ این پیکاپ ۲.۵ سانتی‌متر به زمین نزدیک‌تر شده و عرض داخلی آن نزدیک ۱۸ سانتی‌متر افزایش یافته است. ۱۰ تا ۱۲ قلاب برای اتصال بندها و درب پشتی چندمنظورهٔ شش‌حالتهٔ جی‌ام‌سی هم از دیگر ویژگی‌های اتاق بار سی‌یرا هستند. پیشرانهٔ ۶.۶ لیتری V8 دورامکس دیزلی از نسل قبلی گرفته شده اما گیربکس ۱۰ سرعتهٔ اتوماتیک آلیسون جدید است و امکان سفارش سامانهٔ چهارچرخ محرک هم وجود دارد. در این پیکاپ ویژگی‌های بی‌شماری برای آسان کردن یدک کشی مثل ۱۵ نمای دوربینی از اطراف خودرو با قابلیت نامرئی کردن تریلر تعبیه شده است.

رم ۳۵۰۰HD هم از شاسی جدیدی بهره می‌برد که ۹۸.۵ درصد آن از فولاد با استحکام بالا تشکیل شده است. طراحی این پیکاپ به‌گونه‌ای صورت گرفته که ضریب درگ ۰.۴۱ را فراهم می‌کند که در این کلاس بهترین است اما کلیت اتاق و اتاق بار از نسل قبلی گرفته شده است. بااین‌حال، داخل کابین پیکاپ کاملاً ارتقاء پیدا کرده و حالا از اکثر ویژگی‌های جذاب رم ۱۵۰۰ بهره می‌برد. زیر کاپوت هم یک پیشرانهٔ شش سیلندر خطی توربودیزل کامینز با گشتاور رکوردشکن ۱۳۵۵ نیوتن متری به همراه یک گیربکس شش سرعتهٔ آیسین قرار گرفته است. رم ۳۵۰۰HD همچنین به سیستم تعلیق واکنش فرکانسی جدیدی مجهز شده تا کیفیت سواری آن در حالت بدون بار بهبود پیدا کند. یکی دیگر از اقداماتی که برای بهبود کیفیت سواری صورت گرفته، ارائهٔ فنرهای بادی سفارشی برای عقب است که فنرهای شمش اصلی را نرم‌تر می‌کنند. این آپشن اتصال تریلر را هم بسیار آسان‌تر می‌کند زیرا پیکاپ می‌تواند ارتفاع عقب خود را کم کند تا قلاب بکسل هم‌سطح تریلر قرار گیرد.

سواری و هندلینگ

آزمایش این پیکاپ‌ها را با رانندگی‌های طولانی در بزرگراه‌ها، مسیرهای شهری و جاده‌های کوهستانی پرپیچ‌وخم آغاز کردیم. همهٔ این رانندگی‌ها بدون بار بودند چون ما که بیشتر با خودروهای سواری سروکار داریم، این نوع از رانندگی را بهتر درک می‌کنیم. در این آزمایش‌ها هردو خودرو وحشتناک هستند اما ازآنجایی‌که مجبوریم از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنیم، رم را برگزیدیم که به‌طور قابل‌توجهی از جی‌ام‌سی بهتر است. تعلیق این پیکاپ هم در جلو و هم در عقب احساس بهتری دارد و پایداری آن روی سطح جاده بیشتر است تا جایی که سرنشینان در داخل کابین تقریباً تکان نمی‌خورند. از نظر هندلینگ هم فرمان رم سرزنده و سبک است که رانندگی را در مسیرهای پیچ‌درپیچ جذاب‌تر می‌کند اما در آزمایش اسلالوم، جی‌ام‌سی بسیار ماهرانه‌تر عمل می‌کند درحالی‌که در اینجا رم خیلی بی‌دست‌وپا احساس می‌شود.

فرمان جی‌ام‌سی دقیق‌تر است و ترمزهای آن واکنش بهتری دارند و سطحی از راحتی و قابلیت پیش‌بینی را فراهم می‌کنند که در رم احساس نمی‌شود. این پیکاپ‌ها اما بیشتر عمر خود را صرف کار و بارکشی می‌کنند و به همین دلیل تریلرهای ۹ تنی را به چرخ پنجم (صفحه ریش) آن‌ها متصل کردیم (هردو پیکاپ ظرفیت یدک کشی بیش از ۱۳ تن را دارند). با این کار، راحتی سواری پیکاپ‌ها تغییر کرد به‌گونه‌ای که با اتصال تریلر، کیفیت سواری جلوی جی‌ام‌سی بهتر احساس می‌شد درحالی‌که صندلی‌های عقب رم سواری راحت‌تری داشتند. ترمزهای جی‌ام‌سی هم از ترمزهای رم مطمئن‌تر هستند و در هنگام یدک کشی بهتر عمل می‌کنند.

پرفورمنس

علیرغم گشتاور چشمگیر ۱۳۵۵ نیوتن متری رم که ۱۲۱ نیوتن متر از جی‌ام‌سی بیشتر است، برتری ۴۵ اسب بخاری سی‌یرا دنالی در قدرت به همراه گیربکس ۱۰ سرعتهٔ اتوماتیک درخشان جدید آن موجب شد تا در همهٔ آزمایش‌های پرفورمنس پیروز شود. در حالت خالی، رم در شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر بر ساعت ۱.۹ ثانیه و در مسافت ۴۰۰ متر ۱.۴ ثانیه از سی‌یرا عقب می‌افتد اما وقتی یک تریلر ۹ تنی به پیکاپ‌ها متصل می‌شود، این تفاوت‌ها به ترتیب به ۰.۷ و ۰.۹ ثانیه کاهش پیدا می‌کند. جی‌ام‌سی حتی در آزمایش ترمز هم بهتر عمل کرد و در حالت بدون بار از سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت در ۴۰.۸ متر متوقف شد که ۳.۳ متر از رم کمتر است.

پیشرانهٔ دورامکس جی‌ام‌سی هم بسیار ساکت‌تر و نرم‌تر از موتور کامینز رم کار می‌کند اما باید توجه داشت که خریداران کامینز واقعاً می‌خواهند آن صدای مهیب را بشنوند. رم می‌تواند از طریق چرخ پنجم خود ۱۵,۵۰۰ کیلوگرم و از طریق قلاب زیر سپر ۱۰,۴۰۰ کیلوگرم را یدک بکشد که این ارقام برای جی‌ام‌سی به ترتیب ۱۴,۱۰۰ و ۹,۱۰۰ کیلوگرم هستند. البته ظرفیت یدک کشی سی‌یرا دورامکس در نسخهٔ تک کابین محرک عقب ۱۶,۱۰۰ کیلوگرم است درحالی‌که بیشترین ظرفیت بکسل رم کامینز ۱۵,۹۰۰ کیلوگرم است. به‌طورکلی، این ترکیب پلت‌فرم، پیشرانه و گیربکس را می‌توان قوی‌ترین و درعین‌حال شهری‌ترین بارکش‌های سنگین روی کره زمین دانست. این پیکاپ‌ها هیچ‌گونه تأخیر یا وقفهٔ قابل احساسی در منحنی قدرت خود ندارند.

راحتی و آسایش

همان‌طور که جی‌ام‌سی پیروز آزمایش قبلی شد، در این قسمت رم برتری دارد. این پیکاپ در تیپ لیمیتد به‌سادگی تیپ معادل خود در رقیب یعنی دنالی را در هم می‌کوبد. صندلی‌های رم تنظیمات بیشتری داشته و راحت‌تر هستند درحالی‌که نشیمنگاه صندلی‌های جی‌ام‌سی حمایت کافی از ران‌ها ندارند. علاوه بر این، در کابین رم ویژگی‌های جذابی از نمایشگر اطلاعاتی-سرگرمی بسیار بزرگ با سیستم دوست‌داشتنی Uconnect گرفته تا پورت‌های فراوان USB و خروجی‌های برق ۱۱۰ ولتی که در کل کابین پخش شده‌اند هم وجود دارد. همچنین رم لیمیتد آزمایشی ما از کروز کنترل تطبیقی هم برخوردار بود (بخشی از پکیج سفارشی ۳,۴۴۰ دلاری) درحالی‌که این سیستم مفید در دنالی ارائه نمی‌شود.

از سوی دیگر اما برخی ابزارهای تریلر جی‌ام‌سی بسیار جالب هستند. به‌عنوان‌مثال، در این پیکاپ برای تریلر دوربین‌های زیادی ارائه می‌شود که ازجملهٔ آن‌ها می‌توان به یک دوربین روی تریلر برای ارائهٔ نمایی موسوم به تریلر نامرئی، یک دوربین در داخل تریلر برای نظارت بر اشیاء یا حیواناتی که با تریلر حمل می‌شوند و دوربین‌های نقاط کور تریلر که هنگام زدن راهنما، نمای همان سمت را نشان می‌دهند اشاره کرد. در جی‌ام‌سی همچنین دکمه‌ای وجود دارد که فوراً هر چهار پنجره را پایین می‌آورد تا بتوان هنگام دنده‌عقب رفتن با یک تریلر بزرگ صدای کسانی که از بیرون راهنمایی می‌کنند را شنید. در این پیکاپ لوکسِ جنرال موتورز، یک هدآپ دیسپلی تمام‌رنگی هم وجود دارد که رم از آن بی‌بهره است.

سهولت رانندگی

چون قرار است خریداران با این پیکاپ‌های سنگین روزهای طولانی اقدام به یدک کشی کنند، سهولت رانندگی موضوع بسیار مهمی محسوب می‌شود. در اینجا برتری با رم است زیرا علاوه بر برخورداری از کروز کنترل تطبیقی مذکور، ترمز اگزوز آن‌هم با داشتن دو حالت بنام‌های روشن و اتوماتیک، بسیار بهتر عمل می‌کند. در حالت اول، حداکثر توان کُند کردن خودرو ارائه می‌شود که با برداشتن پا از روی میدونی گاز کاملاً قابل‌شنیدن و احساس کردن است. حالت اتوماتیک هم به‌اندازه‌ای ترمز موتور را درگیر می‌کند که خودرو در سرعتی که قبل از برداشتن پا از روی میدونی گاز داشت بماند. این در حالی است که ترمز اگزوز جی‌ام‌سی به‌سختی قابل‌شنیدن و احساس کردن است. فرمان رم هم دقیق‌تر عمل می‌کند و برای حفظ جهت حرکت خودرو در زمان یدک کشی به فرمان دادن کمتری نیاز است. علاوه بر این، سیستم خنک‌کنندهٔ پیشرانهٔ رم دمای موتور را روی ۷۵ درجه سانتی‌گراد حفظ می‌کند درحالی‌که دمای موتور سی‌یرا گاهی به ۸۸ درجه می‌رسد.

بااین‌حال برتری بزرگ جی‌ام‌سی در این قسمت در توانایی‌های سامانهٔ چهارچرخ محرک آن است. گیربکس کمکی جدید این پیکاپ در حالت RWD برای کاهش مصرف سوخت انتقال نیرو به محور جلو را قطع می‌کند و در حالت AWD Auto هم برای درگیر کردن محور جلو در صورت تشخیص لغزش یا هرزگردی چرخ‌های عقب از کلاچ تر استفاده می‌کند. این ویژگی برای اولین بار است که در بخش پیکاپ‌های سنگین ارائه می‌شود و در آب‌وهوای نامساعد راحتی بیشتری را به دنبال دارد. در سی‌یرا همچنین علاوه بر حالت یدک کشی، حالت‌های آفرود و برقی هم وجود دارد درحالی‌که رم فقط حالت یدک کشی و ۴WD نیمه‌وقت را ارائه می‌کند؛ بنابراین در هنگام یدک کشی تریلرهای بزرگ پس از سپری کردن یک روز کامل در جاده‌ها، راننده در جی‌ام‌سی کمتر احساس خستگی می‌کند.

نتیجه‌گیری

ما که عاشق خودروهای سواری هستیم، آن‌قدر تحت تأثیر طراحی داخلی، تجهیزات، صندلی‌های راحت‌تر، طراحی بیرونی جذاب‌تر، گشتاور فوق‌العاده و ظرفیت یدک کشی بیشتر رم قرار گرفتیم که پرفورمنس ضعیف‌تر و پیشرانهٔ خشن‌تر آن‌را فراموش کردیم. این در حالی است که جی‌ام‌سی ترجیح داده بجای توجه به زیبایی داخلی سی‌یرا، تمام تمرکز خود را روی شاسی و دوام پیشرانه بگذارد. این شرکت همچنین تا جایی به طراحی بیرونی پیکاپ خود اهمیت داده است که در خدمت مأموریت اصلی آن باشد و بنابراین از ویژگی‌هایی مثل جلوپنجرهٔ بزرگ کرومی دنالی به‌عنوان عنصر ضروری سیستم خنک‌کننده استفاده کرده است. بااین‌حال، ما عاشقان ماشین، با شناسایی پاشنهٔ آشیل سی‌یرا، جرأت کردیم رم را به‌عنوان پیروز این نبرد اعلام کنیم اما خریدارانی که جی‌ام‌سی یا پسرعموی آن سیلورادو را انتخاب کنند را هم هرگز سرزنش نخواهیم کرد.

مقام دوم: جی‌ام‌سی سی‌یرا ۳۵۰۰HD دنالی دورامکس

زمانی که کابین این پیکاپ را بروز کردید و ترمز اگزوز آن‌را بهبود بخشیدید با ما تماس بگیرید

مقام اول: رم ۳۵۰۰HD لیمیتد کامینز

این پیکاپ بهترین سواری این کلاس، بهترین کابین و توانایی‌های شگفت‌انگیزی را ارائه می‌کند

مقایسه مشخصات فنی

 جی‌ام‌سی سی‌یرا ۳۵۰۰HDرم ۳۵۰۰HD
پیشرانه۶.۶ لیتری V8 توربودیزل۶.۷ لیتری I6 توربودیزل
قدرت۴۴۵ اسب بخار۴۰۰ اسب بخار
گشتاور۱۲۳۴ نیوتن متر۱۳۵۵ نیوتن متر
ردلاین۴,۶۰۰ rpm۳,۲۵۰ rpm
گیربکس۱۰ سرعته اتوماتیک۶ سرعته اتوماتیک
محور محرکچهارچرخچهارچرخ
نسبت وزن به قدرت۸.۸ کیلوگرم به اسب بخار۹.۹ کیلوگرم به اسب بخار
رینگ و لاستیک۱۷ اینچی ۲۳۵۱۷ اینچی ۲۳۵
فاصلهٔ محوری۴,۳۶۹ میلی‌متر۴,۳۰۰ میلی‌متر
طول۶,۷۵۹ میلی‌متر۶,۶۲۱ میلی‌متر
عرض۲,۴۵۶ میلی‌متر۲,۴۵۱ میلی‌متر
ارتفاع۲,۰۵۰ میلی‌متر۲,۰۱۴ میلی‌متر
دایرهٔ چرخش۱۷.۳ متر۱۶.۳ متر
وزن خالص۳۹۱۶ کیلوگرم۳۹۹۸ کیلوگرم
توزیع وزن۵۷ به ۴۳ جلو/عقب۵۹ به ۴۱ جلو/عقب
ظرفیت بار۲۴۵۰ کیلوگرم۲۳۵۰ کیلوگرم
ظرفیت یدک کشی۱۴.۱ تن۱۵.۵ تن
ظرفیت سرنشین۵ نفر۵ نفر
شتاب صفر تا ۹۶۶.۹ ثانیه۸.۸ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۵.۳ ثانیه۱۶.۷ ثانیه
توقف از ۹۶۴۰.۸ متر۴۴.۲ متر
ظرفیت باک۱۳۶ لیتر۱۲۱ لیتر
مصرف سوخت۱۵.۵ لیتر ترکیبی۱۵.۷ لیتر ترکیبی
قیمت پایه۷۷,۶۴۵ دلار۷۶,۸۴۰ دلار
قیمت تست‌شده۸۱,۱۰۰ دلار۸۸,۳۸۰ دلار

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.