رشد بازار کامپیوترها آینده‌ای جذاب را نوید می‌دهد

رشد بازار کامپیوترها آینده‌ای جذاب را نوید می‌دهد

برای چندین سال فروش بالای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها باعث شدند که دسکتاپ‌ها و لپ‌تاپ‌ها چندان موردتوجه نباشند، اما سال گذشته میلادی با شیوع ویروس کرونا تقاضا برای این محصولات افزایش پیدا کرد و این بازار دوباره رشد کرد، رشدی که انتظار می‌رود در آینده هم ادامه داشته باشد.

۱۲ ماه گذشته نشان داد که همیشه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها دستگاه‌های موردنیاز ما نیستند و برخی مواقع برای انجام کارهای مختلف به کامپیوترها هم نیاز داریم. افزایش فروش PCها و کمبود کارت‌های گرافیک نشان‌دهنده این موضوع هستند.

کمبود کارت‌های گرافیک در بازار دو دلیل دارد: افزایش فعالیت ماینرها و کمبود کلی تراشه‌ها در بازار که علاوه بر دنیای فناوری، تولید خودرو و محصولات دیگر را هم تحت الشعاع قرار داده. با این وجود کاربران همچنان به خرید کارت‌های گرافیک ادامه می‌دهند که نشان از ادامه رشد این بازار دارد.

با وجود مشکلات در تامین قطعات، طبق گفته IDC فروش کامپیوترها در سال ۲۰۲۰ رشد ۱۲.۹ درصدی را تجربه کرده و انتظار می‌رود این رشد در ۲۰۲۱ بیشتر هم شود و به ۱۸.۲ درصد برسد. این رشد به معنای فروش ۳۵۷.۴ میلیون کامپیوتر خواهد بود.

شرکت Canalys انتظار دارد این رشد ۸ درصد باشد، البته در آمار این کمپانی در کنار دسکتاپ‌ها و لپ‌تاپ‌ها، کروم‌بوک‌ها و تبلت‌ها هم به چشم می‌خورند. این شرکت انتظار دارد تقاضا در نیمه اول سال جاری میلادی افزایش پیدا کند و در مجموع شاهد فروش ۴۹۶.۸ میلیون دستگاه در ۲۰۲۱ باشیم.

از دلایل رشد بازار می‌توان به خرید لپ‌تاپ‌ها توسط دانش آموزان و دانشجویان و همچنین فروشگاه‌ها برای جبران کمبود کالا در انبارها اشاره کرد. به گفته IDC خرید کامپیوترهای جدید شاید در سال ۲۰۲۲ هم ادامه داشته باشد، چرا که مردم همچنان در برخی روزها دورکار خواهند بود و به یک کامپیوتر مناسب نیاز خواهند داشت.

فروش مانیتورها هم در ۲۰۲۰ افزایش پیدا کرد و تنها در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی، ۳۹.۲ میلیون مانیتور در جهان فروخته شد که رشد ۱۶.۹ درصدی را نسبت به فصل چهارم ۲۰۱۹ نشان می‌دهد. اگرچه برخی مانیتورها را برای ایجاد کمبود در بازار و افزایش قیمت خریداری کرده‌اند، اما مردم برای دسکتاپ و لپ‌تاپ‌های خود به آن‌ها نیاز دارند. فروش کلی مانیتورها در ۲۰۲۰ رشد ۸.۳ درصدی را تجربه کرد که بالاترین رشد از سال ۲۰۰۸ محسوب می‌شود.

طبق پیش‌بینی IDC، رشد فروش مانیتورها ادامه خواهد داشت و مردم به استفاده از لپ‌تاپ‌ها با مانیتورهای بزرگتر ادامه می‌دهند. به گفته مایکروسافت، مدت زمان استفاده از ویندوز هم توسط کاربران افزایش داشته. در ماه مه ۲۰۲۰ کاربران ۴ تریلیون دقیقه مشغول استفاده از ویندوز ۱۰ بوده‌اند که نشان از رشد ۷۵ درصدی نسبت به مه ۲۰۱۹ دارد.

بسیاری در سال‌های گذشته مرگ PC را پیش‌بینی کرده بودند، چرا که به گفته آن‌ها مردم علاقه‌ای به خرید محصولات جدید نخواهند داشت و همچنان به استفاده از دستگاه‌های قدیمی ادامه می‌دهند. اما شیوع ویروس کرونا نشان داد که چنین تفکری چندان درست نیست. شرکت‌ها به توسعه فناوری‌های جدید ادامه می‌دهند و کاربران به خرید آن‌ها علاقه‌مند هستند.

با توجه به گسترش این بازار، شرکت‌ها دلیل کافی برای سرمایه‌گذاری روی فناوری‌های جدید خواهند داشت. با پیشرفت فناوری و ورود قطعات جدید مانند پردازنده‌های قدرتمندتر و کم‌مصرف‌تر اینتل و AMD به بازار یا کارت‌های گرافیک قدرتمند، کامپیوترها نه چندان کاربردی بلکه تبدیل به وسیله‌ای جالب هم می‌شوند. علاوه بر این، باید به کامپیوترهای مجهز به پردازنده‌های مبتنی بر معماری ARM مانند مک‌بوک‌های اپل هم اشاره کرد.

بازار کامپیوترها به اندازه‌ای جذاب شده که خریداران در برخی کشورها مدت زمان زیادی را صرف مطالعه بررسی آن‌ها می‌کنند. برای مثال خریداران در بریتانیا پیش از تصمیم‌گیری، ۱۰۷ دقیقه بررسی می‌خوانند که اگرچه کمتر از خودروها با ۱۵۲ دقیقه است، اما قیمت آن‌ها قابل مقایسه با یکدیگر نیست و خودروها بسیار گران‌تر هستند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.