رانندگی با هوندا سیویک ۲۰۱۶ در خاورمیانه

رانندگی با هوندا سیویک ۲۰۱۶ در خاورمیانه

آیا سازندگان ژاپنی و به‌ویژه هوندا، به دوران طلایی خود رجعت نموده‌اند؟ دورانی که تنها مشاهده رخسار محصولاتشان، نفس را در سینه هر شخص علاقه‌مندی حبس می‌نمود، منظورم اوایل دهه نود میلادی است، دورانی که پیاپی شاهکارهایی از تویوتا، هوندا، نیسان و میتسوبیشی و… روانه بازارهای جهانی می‌شد و ناظران و خریداران را به حیرت و شگفتی سختی وا‌می‌داشت. چنین به نظر می‌آید که بالاخره ساکنان دیار آفتاب تابان، رسم کهنه محافظه‌کاری را وانهاده و طراحی خارق‌العاده را به کیفیت افسانه‌ای محصولات خود منظم نموده‌اند. چند وقتی است که شرکت تویوتا در این راه قدم برداشته و خرقه کهنه محصولات خود را به دور و به‌نوبت آنها را به جامه‌ای نو آراسته است و اینک نوبت هونداست که با ارائه نسل نوین مدل نام‌آشنای خود «سیویک» در این مسیر گام نهد. محصولی که بنا به برخی از مندرجات قرار بود که امسال وارد سرزمینمان شود، ولی حیف که هر چه گشتیم نامی از آن در میان خیل خودروهای مجاز وارداتی سال ۱۳۹۵ شمسی، نبود که نبود!

ریشه‌های پیدایش هوندا سیویک، به چهل و اندی سال پیش بازمی‌گردد، هنگامی‌که برای نخستین بار، در تاریخ یازدهم ماه جولای سال ۱۹۷۲ میلادی، خودرویی خرد و نقلی پا به عرصه رقابت‌های جهانی نهاد، خودرویی که از زمانه خود بسی جلوتر بود و نخستین مرکبی در این عالم بود که در عوض دو سوپاپ برای هر سیلندر، از فن‌آوری سه سوپاپ برای هر سیلندر خود، بهره می‌برد. بحران نفتی سال ۱۹۷۳ میلادی که منجر به افزایش چهار برابری قیمت نفت در بازارهای جهانی و به‌تبع آن بالا رفتن بیش‌ازپیش بهای بنزین شد، راه را برای جولان دهی این خودروی کوچک در بازارهای جهانی و علی‌الخصوص بازار بزرگ آمریکا هموار نمود. این خودروی کم‌مصرف و کم استهلاک، از همان بدو ورودش، نام هوندا را در بازارهای جهانی بیش‌ازپیش مطرح و بلندآوازه نمود.

اما آخرین نسخه از سیویک که دهمین نسل از آن به شمار می‌آید برای نخستین بار، در سال ۲۰۱۵ میلادی به هیئت یک خودروی کانسپت و در نمایشگاه بین‌المللی خودروی نیویورک رونمایی شد. نسخه نهایی یا سدان سیویک نیز در ماه سپتامبر همان سال، به‌عنوان مدل ۲۰۱۶ معرفی و تولیدش از اواخر ماه اکتبر آغاز شد و فروش آن هم، از ۱۲ ماه نوامبر استارت خورد. متعاقب آن، نسخه کوپه سیویک نیز در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی و در نمایشگاه خودروی لوس‌آنجلس آمریکا پا به عرصه وجود نهاد. نسل نوین سیویک، بر مبنای پلت‌فرم جهانی خودروهای کامپکت هوندا تکوین و توسعه یافته است و در حال حاضر، در فرم‌های متفاوتی از بدنه اعم از سدان، کوپه،۵ در هاچ‌بک، تریم های SI و مدل TYPE-R به تولید می‌رسد. این خودرو با پیشرانه‌های متعددی اعم از ۱ و ۱.۵ لیتری توربو و نیز ۱.۸ و ۲ لیتری تنفس طبیعی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود، ولی در بازار کشورهای حوزه خلیج‌فارس تنها پیشرانه‌های ۲ لیتری تنفس طبیعی و ۱.۵ لیتری توربو آن در دسترس خریداران هستند، این دو پیشرانه هم به ترتیب از توانی معادل ۱۵۸ و ۱۷۴ اسب بخار برخوردارند. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو با گیربکس‌های ۶ سرعته دستی و نیز CVT عرضه می‌شود.

در حال حاضر، هوندا سیویک در ممالکی همچون آمریکا، کانادا، چین و تایلند به تولید می‌رسد و بر پایه برخی مندرجات، تولید آن از سال ۲۰۱۸ میلادی در ژاپن هم آغاز خواهد شد. تمامی نسخه‌های صادراتی سیویک به بازار امارات نیز، ساخت کشور آمریکا می‌باشند.

چندی پیش، سایت «YALLAMOTOR» این خودرو را مورد تست و ارزیابی خود قرار داد که برگردان متنش را در اینجا تقدیم شما عزیزان می‌نمایم.

مقدمه در رویدادی منحصربه‌فرد، کمپانی هوندا موتور، نسخه کاملاً جدید سیویک ۲۰۱۶ را معرفی نمود. این رویداد، با حضور مدیران خاورمیانه‌ای هوندا و اعضای رسانه‌های گروهی برگزار شد. رخداد مذکور شامل تست رانندگی این خودرو به شهر فجیره و برگشت آن به دوبی بود. ایده مذکور، موجب شد تا روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه نخستین برداشت و تأثیر خود را از این خودرو دریافت نمایند. برای مقایسه، یک دستگاه خودروی تویوتا کرولا و هیوندای الانترا نیز در محل حاضر بودند. حال اجازه دهید که نگاهی به جزییات هوندا سیویک ۲۰۱۶ بیاندازیم.

نمای خارجی با نظری گذرا، هوندا سیویک ۲۰۱۶ را می‌توان به لحاظ طراحی یک برنده دانست. طراحی این خودرو تمامی آن چیزی را داراست که نسل قبلی سیویک فاقد آن بود. مدل ۲۰۱۶ از ظاهری اسپرتی، شاسی عریض‌تر و کوتاه‌تر و چراغ‌های LED جلو و عقب برخوردار است. ضمن اینکه، به سبب طراحی و استایل پخته خود، از جذبه و گیرایی هم در جاده‌ها بهره می‌برد. هوندا سیویک خودرویی است که سرها را به سمت خود برمی‌گرداند. هر کسی هوندا سیویک را دوست دارد، بنابراین ارزشش را دارد که نگاهی به آن انداخته شود. از این بابت هم سپاسگزاریم، زیرا نسل نوین سیویک ارزشش را دارد که یکی دوباره‌ای به آن نگاهی انداخته شود. تنها مسئله‌ای که در اینجا وجود دارد مربوط به اگزوزهای دوگانه مدل RS (توربو) می‌باشد که در حال حاضر، فاقد وسیله‌ای به نام سر اگزوز هستند. لوله‌های اگزوز این مدل در پشت سپرهای عقب جمع و چپانده شده و کشف جا و موضعشان هم بسیار سخت است.

کابین داخل هوندا سیویک مکان خوبی جهت اقامت است. در طول کنفرانس خبری به این نکته اشاره شد که سدان‌های لوکس کوچک اروپایی در صورتی معیار و محک خواهند بود که چنین خودرویی را – توأم با جلوه صریح و شفاف آن – طراحی نمایند. داخل کابین سیویک کاملاً لوکس و مجلل احساس می‌شود. با این وجود، استراحتگاه میانی دست که به طور فابریک در مدل EXI نصب شده، نیاز به تعویض دارد، زیرا به نظر می‌رسد که خیلی زود کثیف خواهد شد. ضمن اینکه، جعبه دستکش هم نیاز به ضربه‌گیر دارد، آن‌هم زمانی که باز شده و به سمت پایین آویزان است. تعبیه کانال‌های تهویه هوا، در بخش عقب هم از موارد خوبی هست که به کابین هوندا سیویک اضافه شده، ولی بنا به برخی دلایل، شدت دمش هوا بین کانال‌های جلو و عقب آن تقسیم شده است. از این موارد که بگذریم، هوندا سیویک جدید، هر آن چیزی را که یک مشتری امروزه در این کلاس از خودرو به آن نیازمند است را داراست.

رانندگی هوندا سیویک جدید، پیشرانه ۱.۸ لیتری را رها نموده است و به‌جای آن، دو پیشرانه جدید – ۱.۵ لیتری توربو و ۲ لیتری تنفس طبیعی – را در خود جای داده است. مدل EXI از پیشرانه ۲ لیتری بهره می‌برد، ولی مدل RS از پیشرانه توربو. هر دو پیشرانه نیز به همراه یک گیربکس CVT عرضه می‌شوند. در رانندگی روزانه، ترکیب پیشرانه ۲ لیتری به همراه گیربکس CVT، کارکردی مسحورکننده و جذاب را با خود به همراه دارد. این پیشرانه، نسخه‌ای قوی و توانمند است و گیربکس CVT هم به آن کمک می‌کند تا دور موتور را در ارقام بالایی، برای آن دسته از اشخاصی که خواهان شتابی فوری هستند، حفظ نماید؛ اما پیشرانه ۱.۵ لیتری واقعاً نتوانست اسباب رضایت خاطر مرا فراهم نماید، زیرا که طبیعت کاملاً اسپرتی آن، به‌واسطه وجود گیربکس CVT، حس نمی‌شود. باآنکه هیچ “ضربه توربو” در پیشرانه مدل RS مشاهده نشد، اما در عوض، صدای آن به طور تصاعدی افزایش می‌یافت. اگر هوندا اقدام به ارائه یک گیربکس اتوماتیک متعارف و یا نرمال برای پیشرانه توربوشارژ خود نماید، این نسخه (RS) بدل به یک سدان اسپرت مناسب خواهد شد، آنهم در بازاری که گیربکس دستی در آن جایگاهی ندارد. گذشته از این موارد، هوندا سیویک از کیفیت سواری نرمی برخوردار است و صدای ناشی از جاده نیز، به میزان اندکی در آن شنیده می‌شود. در رانندگی رفت و برگشتی به سمت دوبی، هیچ احساس خستگی با این خودرو مشاهده نشد که این امر در جای خود، ستایش برانگیز است. در مجموع، این خودرو وظیفه‌اش را به‌خوبی انجام می‌دهد.

توضیح: در سطور بالا، نویسنده اصلی متن، از کنار نهادن پیشرانه ۱.۸ لیتری توسط شرکت هوندا سخن رانده است، ممکن است که ذکر این مطلب در مورد بازار خاورمیانه صحیح باشد ولی کماکان هوندا از این پیشرانه برای نسخه‌های (سیویک) مونتاژ تایلند خود استفاده می‌کند.

داوری نهایی همه ما عاشق سیویک و نمای تحسین‌برانگیز عقب آن هستیم و این خودرو پتانسیل آن را دارد که در ارقام بالایی به فروش برسد.

مشخصات فنی هوندا سیویک ۲۰۱۶

پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو حجم موتور: ۱۴۹۶ سی‌سی توان: ۱۷۴ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه گشتاور: ۲۲۰ نیوتن‌متر شتاب صفر تا صد: ۷.۵ ثانیه حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت مصرف سوخت ترکیبی: ۵ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت

پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی حجم موتور: ۱۹۹۶ سی‌سی توان: ۱۵۸ اسب بخار در ۶۵۰۰ دور در دقیقه گشتاور: ۱۸۷ نیوتن‌متر در ۴۲۰۰ دور در دقیقه شتاب صفر تا صد: ۸.۵ الی ۸.۹ ثانیه حداکثر سرعت: ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت مصرف سوخت ترکیبی: ۵.۳ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت

سیستم فنربندی جلو: مک‌فرسون استرات سیستم فنربندی عقب: اتصال چندگانه (MULTI LINK)، میله تثبیت‌کننده نوع کالیپرهای ترمز جلو: دیسکی خنک شونده نوع کالیپرهای ترمز عقب: دیسکی جامد

ابعاد طول/عرض/ارتفاع: ۴۵۷۵/۱۷۵۵/۱۴۳۵ میلی‌متر فاصله بین دو محور: ۲۶۷۰ میلی‌متر گنجایش محل بار: ۵۲۵ لیتر ظرفیت مخزن سوخت: ۴۵ لیتر وزن: ۱۲۰۰ الی ۱۲۷۰ کیلوگرم اندازه تایرهای جلو و عقب: ۲۱۵/۵۵ R 16 -17

ایمنی این خودرو در موسسه بیمه ایمنی بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) تحت تست‌های متعددی قرار گرفت و در تمامی بخش‌ها اعم از استحکام سقف، برخورد از نیمه جلو (هم‌پوشانی کامل)، برخورد از بغل (بخش کناری خودرو) و نیز حفاظت از سر و صندلی‌ها و تست بسیار دشوار همپوشانی کوتاه یا SMALL OVERLAP، بالاترین امتیاز و یا همان خوب (GOOD) را از آن خود نمود (رتبه ایمنی: TOP SAFETY PICK+).

۵ ستاره ایمنی از موسسه NHTSA آمریکا ۶ عدد کیسه هوای ایمنی (راننده، سرنشین جلو، جانبی و پرده‌ای) سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS) سیستم کمکی ترمز (BA) سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) سیستم کنترل پایداری (VSA) + سیستم کنترل لغزش سیستم هشداردهنده برخورد از جلو (FORWARD COLLISION WARNING) سیستم هشداردهنده خروج از مسیر حرکت (LANE DEPARTURE WARNING) سیستم ترمزی کاهنده برخورد (COLLISION MITIGATION BRAKING SYSTEM) سیستم ISOFIX برای صندلی‌های کودک کمربندهای ایمنی سه‌نقطه‌ای و…

تجهیزات (تیپ RS یا نسخه توربو در بازار امارات) سیستم هوشمند ورود بدون کلید + دکمه استارت سانروف برقی دوربین دید عقب پوشش چرمی صندلی‌ها پوشش چرمی فرمان استراحتگاه دست در جلو صفحه نمایشگر لمسی به سایز ۵ اینچ فرمان الکتریکی حساس به سرعت (EPS) کروز کنترل + سوئیچ کروز کنترل بر روی فرمان سیستم تهویه مطبوع تمام اتوماتیک کانال‌های تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب کنترل سیستم صوتی از روی فرمان + CD و پورت USB و AUX و اتصالات بلوتوث ۶ عدد بلندگو چراغ‌های جلو از جنس HID چراغ راهنما بر روی آینه بغل دستگیرهای بیرونی درب از جنس کروم نمایشگر فشار باد لاستیک (TPMS) آینه‌های دید عقب از جنس الکتروکرومیک و…

قیمت در امارات: ۷۳,۰۰۰ درهم (تیپ LXI با پیشرانه ۲ لیتری) و ۷۹,۰۰۰ درهم (تیپ EXI با پیشرانه ۲ لیتری) و ۹۶,۰۰۰ درهم (تیپ RS با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو) در آمریکا: ۱۸,۶۴۰ الی ۲۶,۵۰۰ دلار

محل ساخت نسخه‌های سفارش امارات: آمریکا

منابع دیگر: WIKIPEDIA.ORG HONDA.COM IIHS.ORG و…

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.