میتسوبیشی اقرار کرد که دادههای مربوط به مصرف سوخت و آلایندگی ۶۲۵ هزار خودرو را دستکاری کرده است.
میکرو کارهای ویژهی بازار ژاپن مصرف بیشتری نسبت به نتایج پیشنهادی دارند. میتسوبیشی اذعان کرده است که دربارهی دادههای مصرف سوخت ۴ میکرو کار فروختهشده در ژاپن اغراق کرده است. درمجموع،۶۲۵ هزار دستگاه خودرو تحت تأثیر این دستکاری قرارگرفتهاند. این خبر منجر به سقوط ۱۵ درصدی سهام این خودروساز شده و کاهش ۱.۲ میلیارد دلاری ارزش میتسوبیشی در بازار سرمایه از دیگر تبعات این عمل بوده است.
خودروساز ژاپنی اعلام کرده که تولید این ۴ مدل را متوقف خواهد کرد. این ۴ خودرو عبارتاند از میتسوبیشی eK Wagon و eK Space و Dayz و Dayz Roox که توسط میتسوبیشی و برای نیسان ساختهشدهاند. درمجموع، میتسوبیشی ۱۵۷ هزار دستگاه eK Wagon و eK Space را به فروش رسانده و ۴۶۸ هزار دستگاه Dayz و Dayz Roox را برای نیسان تأمین نموده است. میتسوبیشی اعتراف کرده که نتایج مصرف سوخت خودروها را دستکاری کرده تا “دستاورد مطلوب را برای گواهی مصرف سوخت به دست بیاورد.”
Tetsuro Aikawa رئیس میتسوبیشی در یک کنفرانس خبری که در توکیو برگزار شد بابت این قضیه عذرخواهی نمود. آیکاوا گفت:
ما بابت این ماجرا عذرخواهی میکنیم. تمرکز اصلی الآن روی حل این مشکل و جلوگیری از وقوع دوبارهی آن است. این ماجرا میتواند کاملاً آسیبزننده باشد.
سقوط ۱۵ درصدی سهام میتسوبیشی بزرگترین سقوط سهام در ۱۲ سال اخیر بوده است. البته سهام نیسان نیز سقوط ۱ درصدی را نشان داد. علیرغم اعتراف میتسوبیشی به دستکاری دادهها، نیسان اعلام کرده که برنامهای برای تغییر رابطهی خود با میتسوبیشی ندارد. از سوی دیگر نیسان مشخص نکرده که این ماجرا چه تأثیری بر آیندهی میکرو کارها خواهد داشت. علاوه بر دستکاری دادههای مربوط به مصرف سوخت، میتسوبیشی بازهم اعتراف کرده که در تجهیزات استفادهشده برای تست مقاومت چپ کردن خودروها هم دست برده و از سیستم آزمایشی متفاوتی نسبت به دیگر خودروسازان ژاپنی استفاده کرده است. وزیر حملونقل ژاپن دستور داده تا میتسوبیشی گزارش کاملی از این واقعه را ظرف یک هفته ارائه دهد و اعلام داشته که تا هجدهم می تصمیم مناسب دراینباره گرفته خواهد شد. تاکائو اونودا، رئیس بخش فراخوان این وزارت اعلام کرد:
ما واقعاً مأیوسیم که این ماجرا رخداده است و متأسفیم که وقایعی همچون این در ژاپن هم رخ میدهد.
میتسوبیشی برنامهریزی کرده تا کمیتهای متشکل از کارشناسان خارجی تشکیل دهد و دربارهی این جریان تحقیق کند.
آخرین جنجال مربوط به میتسوبیشی به سال ۲۰۰۰ برمیگردد، زمانی که این خودروساز بر نتایج مربوط به تستهای ایمنی سرپوش گذاشت و شکایات مصرفکنندگان را در پی داشت. این جریان بدترین رسوایی خودروسازان ژاپنی در آن زمان نام گرفت. این خودروساز همچنین اولین برند ژاپنی است که پس از جریان دیزل گیت فولکسواگن در سال قبل، اینچنین رفتاری داشته است. دیگر خودروسازانی که در تستهای مربوط به مصرف سوخت سوء رفتار نشان دادهاند عبارتاند از هیوندای، کیا، مینی و فورد.
منبع: Reuters