دوئل پژو ۳۰۱ و سیتروئن الیزه

سیتروئن الیزه

دور دهم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی هم رو پایان است و امروز نوبت به گروه سدان‌های ساب‌کامپکت رسیده است که در دوئل قبلی آن دو سدان هم‌خانواده یعنی اشکودا راپید و سئات تولدو در برابر یکدیگر قرار گرفتند. در این دوئل مجموعاً تعداد ۷۹۷ رأی به ثبت رسیده است که راپید موفق شد با دریافت ۵۳۷ عدد از آن‌ها و کسب ۶۷ درصد از کل آراء به پیروزی دست پیدا کند. این در حالی است که تولدو ۲۶۰ رأی دریافت کرده است. حال امروز در دوئل سوم گروه سدان‌های ساب‌کامپکت بازهم دو سدان هم‌خانواده ولی این بار پژو ۳۰۱ و سیتروئن الیزه باهم به رقابت پرداخته‌اند.

هیوندای اکسنت نیسان ورسا سئات تولدو اشکودا راپید
هیوندای اکسنت اشکودا راپید
رنو سیمبل لادا وستا پژو ۳۰۱ سیتروئن الیزه
؟ ؟
هوندا سیتی سوزوکی سیاز تویوتا یاریس iA میتسوبیشی میراژ
؟ ؟

پژو ۳۰۱

پژو برای اولین بار از نام ۳۰۱ در سال ۱۹۳۲ استفاده کرد. این خودروی بزرگی بود که در سبد محصولات آن سال‌های پژو بین مدل‌های ۲۰۱ و ۴۰۱ قرار می‌گرفت و در سال ۱۹۳۶ با مدل ۳۰۲ جایگزین شد. این روند طی سال‌های بعد ادامه پیدا کرد تا نهایتاً سری ۳ پژو به مدل ۳۰۸ رسید؛ اما پس‌ازاینکه رنو با معرفی سدان ارزان‌قیمت لوگان به موفقیت قابل‌توجهی دست پیدا کرد، پژو-سیتروئن هم تصمیم گرفت چنین خودرویی را روانهٔ بازار کند. بدین ترتیب پژو در نمایشگاه پاریس ۲۰۱۲ رسماً سدان ارزان‌قیمتی بنام ۳۰۱ را معرفی کرد. البته هرچند این خودرو ۳۰۱ نام دارد اما هیچ ارتباطی با سری ۳ پژو ندارد. این سدان ساب‌کامپکت فرانسوی روی پلت‌فرم PF1 پژو-سیتروئن ساخته شده که با خودروهایی چون پژو ۲۰۰۸، پژو ۲۰۸ و دی‌اس ۳ مشترک است. همچنین نسخهٔ ری‌بج شدهٔ این ماشین توسط سیتروئن با نام الیزه تولید می‌شود. ۳۰۱ در مناطق مختلفی چون اروپا، آسیا و آمریکای جنوبی عرضه می‌گردد و برنامهٔ تولید آن در ایران توسط جوینت ونجر ایران‌خودرو و پژو یعنی ایکاپ نیز مطرح است. البته پیش از آن، فعلاً تعداد محدودی از این خودرو به‌صورت وارداتی در بازار کشورمان عرضه شده است. ۳۰۱ سال گذشته فیس‌لیفتی را تجربه کرد که پس از این فیس‌لیفت، نمای ساده و خسته‌کنندهٔ قبلی آن خصوصاً در قسمت جلویی تا حد قابل‌توجهی بهبود پیدا کرده است. ۳۰۱ با سه پیشرانهٔ مختلف شامل نمونه‌های ۱.۲ لیتری و ۱.۶ لیتری بنزینی و ۱.۶ لیتری دیزلی به بازار عرضه می‌گردد که ما برای این دوئل موتور ۱.۶ لیتری بنزینی آن‌را انتخاب کرده‌ایم. این موتور ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد که انتقال قدرت آن توسط یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی صورت می‌گیرد درحالی‌که پس از فیس‌لیفت، یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک جدید بجای نمونهٔ چهار سرعتهٔ قبلی ارائه شده است.

سیتروئن الیزه

سیتروئن در سال ۲۰۰۲ از نام الیزه برای خودروی کوچکی استفاده کرد که توسط جوینت ونچر پژو-سیتروئن-دانگ‌فنگ صرفاً برای بازار داخلی چین توسعه پیدا کرده بود. این خودرو که در دو نسخهٔ هاچ‌بک و سدان به تولید می‌رسید، بر اساس سیتروئن ZX ساخته شده بود و قطعاتی را هم از مدل‌های سیتروئن سارا و ساکسو قرض گرفته بود؛ اما پس از معرفی پژو ۳۰۱ در سال ۲۰۱۲، همان‌طور که گفته شد سیتروئن هم نسخهٔ ری‌بج شدهٔ آن‌را با نام الیزه و با تغییراتی در جلو و عقب معرفی کرد. بدین ترتیب تولید الیزهٔ چینی در همین سال خاتمه یافت و این خودروی جدید به‌عنوان نسل دوم الیزه در چین عرضه گردید؛ اما نسل دوم الیزه برخلاف گذشته خودرویی جهانی بوده و علاوه بر چین در مناطق دیگری چون آفریقای شمالی، آمریکای جنوبی و اروپا هم عرضه می‌گردد. هم‌زمان با فیس‌لیفت پژو ۳۰۱ در سال ۲۰۱۷، سیتروئن الیزه هم فیس‌لیفتی را تجربه نمود که تغییراتی را عمدتاً در نمای جلویی آن به همراه داشت. این خودرو نیز دقیقاً همان سه پیشرانه ۳۰۱ به بازار عرضه می‌گردد که بنابراین ما هم جهت برابر بودن شرایط دو خودرو در این دوئل برای الیزه هم همان موتور ۱.۶ لیتری بنزینی با ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور را انتخاب کرده‌ایم. سیتروئن الیزه سال گذشته در بازار اروپا ۱۵,۶۲۰ دستگاه فروش داشته درحالی‌که فروش پژو ۳۰۱ در این سال بسیار کمتر و معادل ۲,۳۹۷ دستگاه در اروپا بوده است. الیزه سال گذشته در چین هم فروش بیشتری را نسبت به ۳۰۱ تجربه کرده است به‌نحوی‌که فروش آن در این کشور ۴۷,۴۵۹ دستگاه بوده درحالی‌که ۳۰۱ موفق به فروش ۲۹,۴۸۶ دستگاه شده است؛ بنابراین هرچند این دو سدان فرانسوی در اصل خودروهایی یکسان با نام‌هایی متفاوت و با تغییراتی جزئی هستند اما سیتروئن الیزه در فروش موفق‌تر عمل کرده است.

 مشخصات فنی

 پژو ۳۰۱سیتروئن الیزه
پیشرانه۱.۶ لیتری ۴ سیلندر۱.۶ لیتری ۴ سیلندر
تنفسطبیعیطبیعی
قدرت۱۱۵ اسب بخار۱۱۵ اسب بخار
گشتاور۱۵۰ نیوتن متر۱۵۰ نیوتن متر
گیربکس۵ سرعته دستی۵ سرعته دستی
محور محرکجلوجلو
شتاب صفرتاصد۱۰.۳ ثانیه۹.۴ ثانیه
حداکثر سرعت۱۸۸ کیلومتر/ساعت۱۸۸ کیلومتر/ساعت
مصرف سوخت۶.۴ لیتر (ترکیبی)۶.۵ لیتر (ترکیبی)
ظرفیت باک۵۰ لیتر۵۰ لیتر
تولید آلایندگی۱۴۸ گرم/کیلومتر۱۵۱ گرم/کیلومتر
وزن۱۰۹۰ کیلوگرم۱۰۹۰ کیلوگرم
طول۴.۴۴ متر۴.۴۲ متر
فاصلهٔ محوری۲.۶۵ متر۲.۶۵ متر
حجم صندوق بار۵۰۶ لیتر۵۰۶ لیتر
قیمت پایه۸۴,۷۰۰ یوآن۸۳,۸۰۰ یوآن

 

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.