دوئل هوندا سیویک تایپ R و سوبارو WRX STI

هوندا سیویک تایپ R

سومین دوئل از دور چهارم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی به گروه هاچ‌بک‌ها، یا بهتر بگوییم، خودروهای کامپکت اسپرت اختصاص دارد. در سومین دوئل این گروه، مرسدس بنز A45 AMG به مصاف فورد فوکوس RS رفت که در این رقابت جمعاً ۱۶۵۳ رأی به ثبت رسیده است. از این آراء، A45 توانست با کسب ۱۲۱۹ رأی یا به‌عبارت‌دیگر ۷۳ درصد از کل آراء، پیروز دوئل شده و جواز حضور در مرحلهٔ بعدی را کسب کند درحالی‌که فوکوس RS با کسب ۴۳۶ رأی از دور رقابت‌ها کنار رفت. حال امروز در چهارمین دوئل این گروه، دو خودروی آتشین و وحشی ژاپنی یعنی هوندا سیویک تایپ R و سوبارو WRX STI به میدان مبارزه آمده‌اند.

آئودی RS3 سئات لئون کوپرا مرسدس بنز A45 AMG فورد فوکوس RS
آئودی RS3 مرسدس بنز A45 AMG
فولکس‌واگن گلف R پژو ۳۰۸ GTI سوبارو WRX STI هوندا سیویک تایپ R
فولکس‌واگن گلف R ؟
ب‌ام‌و M140i هیوندای i30 N
؟

هوندا سیویک تایپ R

هوندا سیویک یکی از شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین سدان‌های کامپکت ژاپنی است که پیشینه‌ای طولانی و پرافتخار دارد؛ اما پیشینهٔ نسخهٔ اسپرت تایپ R آن به سال ۱۹۹۷ و نسل ششم سیویک بازمی‌گردد. این خودرو بر اساس نسخهٔ هاچ‌بک سیویک ساخته شده بود و تنها به‌صورت هاچ‌بک سه‌در عرضه می‌شد. این رویه در نسل بعدی که بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ تولید شد نیز ادامه داشت تا اینکه در نسل سوم، نسخهٔ سدان هم به خانوادهٔ تایپ R اضافه شد. این نسل از تایپ R که بر اساس نسل هشتم سیویک ساخته شده بود، در سپتامبر ۲۰۰۵ با مدل ۲۰۰۶ معرفی شده و تا سال ۲۰۱۱ در دو نسخهٔ هاچ‌بک سه‌در و سدان چهاردر به تولید رسید؛ اما با خاتمهٔ تولید این نسل سیویک تایپ R در سال ۲۰۱۱، این اسپرت داغ ژاپنی برای مدتی غایب بود تا اینکه نسل چهارم آن در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۴ رونمایی شد. این نسل بر اساس نسخهٔ هاچ‌بک نسل نهم سیویک ساخته شده بود و صرفاً به‌صورت هاچ‌بک پنج‌در به بازار عرضه شد؛ اما این ماشین هم‌اکنون در نسل پنجم خود قرار دارد که بر اساس نسل دهم سیویک ساخته شده و نسخهٔ پروتوتایپ آن برای اولین بار در نمایشگاه پاریس ۲۰۱۶ رونمایی شد. سپس در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۷ سرانجام نسخهٔ تولیدی آن معرفی گردید. این نسل سیویک تایپ R که بر اساس نسخهٔ پنج‌در لیفت‌بک سیویک ساخته شده، برای اولین بار در تاریخش، در بازار ایالات‌متحده هم عرضه می‌شود. تایپ R که پرچم‌دار خانوادهٔ سیویک محسوب می‌شود، توانست با تایم زنی در نوربرگ‌رینگ، رکورد سریع‌ترین خودرو دیفرانسیل جلوی این پیست را نیز از فولکس‌واگن گلف GTI کلاب‌اسپرت بگیرد. سیویک تایپ R به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر توربو مجهز است که ۳۱۰ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این نیرو توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی به چرخ‌های جلو انتقال پیدا می‌کند.

سوبارو WRX STI

همان‌طور که سیویک تایپ R نسخهٔ اسپرت هوندا سیویک است، سوبارو WRX هم در اصل نسخهٔ اسپرت مدل ایمپرزا محسوب می‌شود. نسل اول این خودروی کامپکت ژاپنی برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ به‌عنوان جایگزینی برای مدل لئون معرفی شد. سپس چندی بعد مدل WRX ایمپرزا نیز معرفی شده و در دو نسخهٔ سدان و هاچ‌بک پنج‌در به بازار آمد. در طول سال‌های بعد هم‌زمان با معرفی نسل‌های بعدی ایمپرزا، نسخهٔ WRX آن‌هم مثل قبل در دو نسخهٔ هاچ‌بک و سدان به تولید می‌رسید و ایمپرزا WRX به یکی از مشهورترین خودروهای اسپرت ژاپنی تبدیل شد؛ اما پس از معرفی نسل چهارم ایمپرزا، اوضاع کمی تغییر کرد. در ابتدا درحالی‌که نسل چهارم ایمپرزا در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۱ معرفی و جایگزین نسل قبلی شد، تولید نسخهٔ WRX نسل قبلی همچنان تا سال ۲۰۱۴ ادامه داشت تا اینکه سرانجام نسل جدید این مدل نیز در همین سال رونمایی گردید؛ اما در این نسل، ایمپرزا از نام این خودرو حذف شده و با نام سوبارو WRX عرضه گردید. همچنین این نسل از WRX صرفاً به‌صورت سدان تولید شده برخلاف قبل خبری از نسخهٔ هاچ‌بک نیست. در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۶ نیز نسل پنجم ایمپرزا با مدل ۲۰۱۷ رونمایی شد اما هنوز نسخهٔ WRX این نسل معرفی نشده و همچنان همان مدل سابق در حال تولید است. البته WRX برای مدل ۲۰۱۸ مورد به‌روزرسانی جزئی قرار گرفته تا بتواند تا زمان معرفی نسل جدید در بازار رقابت کند. این سدان اسپرت ژاپنی هم‌اکنون در دو نسخهٔ معمولی و STI تولید می‌شود که دومی قوی‌تر بوده و ما هم در این دوئل جهت هماهنگی با سیویک تایپ R همین مدل را انتخاب کرده‌ایم. WRX STI مجهز به یک پیشرانهٔ ۲.۵ لیتری چهار سیلندر توربو است که مانند سایر محصولات سوبارو از نوع تخت است. این موتور ۳۱۰ اسب بخار قدرت و ۳۹۳ نیوتن متر گشتاور داشته و بازهم مانند دیگر محصولات سوبارو این نیرو را به هر چهارچرخ ارسال می‌کند.

 مشخصات فنی

 هوندا سیویک تایپ Rسوبارو WRX STI
پیشرانه۲ لیتری ۴ سیلندر خطی۲.۵ لیتری ۴ سیلندر تخت
تنفستوربوشارژتوربوشارژ
قدرت۳۱۰ اسب بخار۳۱۰ اسب بخار
گشتاور۴۰۰ نیوتن متر۳۹۳ نیوتن متر
گیربکس۶ سرعته دستی۶ سرعته دستی
محور محرکجلوچهارچرخ
شتاب صفرتاصد۴.۹ ثانیه۴.۸ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۳.۵ ثانیه۱۳.۳ ثانیه
حداکثر سرعت۲۷۰ کیلومتر در ساعت۲۵۵ کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت۹.۴ لیتر (ترکیبی)۱۱.۷ لیتر (ترکیبی)
وزن۱۴۱۱ کیلوگرم۱۵۴۳ کیلوگرم
طول۴.۵۵ متر۴.۶۰ متر
فاصلهٔ محوری۲.۷۰ متر۲.۶۵ متر
قیمت پایه۳۴,۷۷۵ دلار۳۶,۰۱۵ دلار

 

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
15 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.