دوئل فولکس‌واگن e-UP و سیتروئن e-Mehari

 سیتروئن e-Mehari

آخرین دوئل در سیزدهمین دور از مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی مثل همیشه به گروه خودروهای سبز اختصاص دارد. در دوئل قبلی این گروه تسلا مدل ۳ و هیوندای نکسو در برابر یکدیگر قرار گرفتند. در این دوئل مجموعاً تعداد ۱۲۱۶ رأی به ثبت رسیده است که تسلا با دریافت ۹۹۱ عدد از آن‌ها و کسب ۸۱ درصد از کل آراء مقتدرانه پیروز شد درحالی‌که نکسو موفق به دریافت تنها ۲۲۵ رأی شده و بدین ترتیب از دور رقابت‌ها کنار رفت. حال امروز در دوازدهمین دوئل گروه خودروهای سبز، دو خودروی کوچک تمام الکتریکی اروپایی یعنی فولکس‌واگن e-UP و سیتروئن e-Mehari باهم به رقابت پرداخته‌اند.

هوندا کلاریتی تویوتا میرای کیا سول EV نیسان لیف
هوندا کلاریتی نیسان لیف
تویوتا پریوس هیوندای آیونیک تویوتا پریوس پرایم هیوندای آیونیک پلاگین
تویوتا پریوس تویوتا پریوس پرایم
فیات ۵۰۰E رنو Zoe لکسس CT شورلت ولت
رنو Zoe شورلت ولت
ب‌ام‌و i3 مرسدس بنز B کلاس هیوندای نکسو تسلا مدل ۳
مرسدس بنز B کلاس تسلا مدل ۳
فولکس‌واگن گلف GTE کیا نیرو هوندا کلاریتی الکتریکی هیوندای آیونیک الکتریکی
فولکس‌واگن گلف GTE هوندا کلاریتی الکتریکی
هوندا کلاریتی پلاگین کیا نیرو پلاگین فورد فوکوس الکتریک فولکس‌واگن e-Golf
؟ فولکس‌واگن e-Golf
سیتروئن e-Mehari فولکس‌واگن e-UP هیوندای کُنا الکتریکی شورلت بولت
؟ ؟

فولکس‌واگن e-UP

پس از معرفی چندین کانسپت و پروتوتایپ مختلف، نهایتاً در نمایشگاه فرانکفورت ۲۰۱۱ فولکس‌واگن نسخهٔ نهایی و تولیدی هاچ‌بک کوچک جدید آپ را رونمایی کرد. این خودرو که به‌عنوان جایگزینی برای مدل فاکس در اروپا در نظر گرفته شده بود، در سال ۲۰۱۲ توانست عنوان خودروی سال دنیا را از آن خود کند. پس از معرفی آپ، نسخه‌های ری‌بج شدهٔ آن توسط دو زیرمجموعهٔ فولکس‌واگن یعنی سئات و اشکودا به ترتیب با نام‌های Mii و سیتیگو نیز معرفی شدند. فولکس‌واگن آپ، اشکودا سیتیگو و سئات می در اصل خودروهای یکسانی هستند که صرفاً در نمای جلویی و تا حدودی داخل باهم تفاوت دارند. آپ اما در ابتدا در دو نسخهٔ هاچ‌بک سه‌در و پنج‌در تولید می‌شد و بعدها مدل‌های کراس و GTI هم برای آن ارائه شد. ولی ما در این دوئل با نسخهٔ تمام الکتریکی آپ کار داریم که نسخهٔ پروتوتایپ آن برای اولین بار با نام e-UP در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۲ رونمایی شد. سپس حدود یک سال بعد نهایتاً فولکس‌واگن نسخهٔ تولیدی e-UP را در نمایشگاه خودروی بارسلونای ۲۰۱۳ معرفی نمود. این نسخه در ظاهر تقریباً به‌طور کامل با نسخه‌های معمولی آپ یکسان است و صرفاً در قسمت جلویی آن چراغ‌های LED خطی جایگزین مه شکن‌های نسخهٔ استاندارد شده‌اند. مشابه همین چراغ‌ها در قسمت عقبی خودرو هم دیده می‌شود. در e-UP یک موتور الکتریکی کوچک با ۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور جایگزین پیشرانه‌های درون‌سوز نسخهٔ استاندارد شده است. این موتور در جلوی خودرو و در همان جای موتورهای درون‌سوز نصب شده است. انرژی موردنیاز این موتور نیز توسط یک پکیج باطری لیتیوم یون ۱۸.۷ کیلووات ساعتی تأمین می‌گردد.

سیتروئن e-Mehari

سیتروئن برای اولین بار در سال ۱۹۶۸ از نام مهاری برای یک پیکاپ سبک و ارزان‌قیمت استفاده کرد که بر اساس مدل ۲CV ساخته شده بود. این خودرو به کشورمان هم راه پیدا کرد درحالی‌که نسخه‌ای از آن توسط سایپا نیز به تولید رسید؛ اما تولید مهاری در سال ۱۹۸۸ توسط سیتروئن خاتمه یافت و تا سال‌ها بعد خبری از این نام در سبد محصولات این شرکت فرانسوی نبود تا اینکه نهایتاً در سال ۲۰۱۶ سیتروئن، مهاری جدیدی را با نام e-Mehari رونمایی کرد؛ اما حالا مهاری برخلاف گذشته به یک هاچ‌بک روباز تمام الکتریکی شهری تبدیل شده است. مهاری جدید یک هاچ‌بک سه‌در روباز با ظرفیت حمل چهار سرنشین است. این خودرو با همکاری شرکت فرانسوی Bolloré و بر اساس محصولی از این شرکت بنام Bluesummer ساخته شده است. e-Mehari اما توسط پژو-سیتروئن و در کارخانهٔ این شرکت در فرانسه به تولید می‌رسد. هرچند e-Mehari بر اساس خودروی الکتریکی Bolloré Bluesummer ساخته شده اما در نمای جلویی از طراحی کاملاً متفاوتی سود می‌برد که به سایر محصولات سیتروئن شباهت دارد. به‌تازگی برای مدل ۲۰۱۸ نیز سیتروئن این هاچ‌بک الکتریکی را مورد به‌روزرسانی قرار داده است. طی این به‌روزرسانی، e-Mehari به سقف فلزی ثابت مجهز شده که آن‌را برای استفاده در هر آب‌وهوایی مناسب کرده است. این خودرو به یک موتور الکتریکی کوچک مجهز است که در قسمت جلویی نصب شده و ۶۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. انرژی موردنیاز این موتور هم توسط یک پکیج باطری لیتیوم یون ۳۰ کیلووات ساعتی تأمین می‌گردد که با یک‌بار شارژ انرژی موردنیاز برای پیمودن حداکثر ۲۰۰ کیلومتر را تأمین می‌کنند.

مقایسه مشخصات فنی

 فولکس‌واگن e-UPسیتروئن e-Mehari
پیشرانهالکتریکیالکتریکی
قدرت۸۲ اسب بخار۶۸ اسب بخار
گشتاور۲۱۰ نیوتن متر۱۴۰ نیوتن متر
گیربکستک سرعتهتک سرعته
محور محرکجلوجلو
باطری۱۸.۷ کیلووات ساعت۳۰ کیلووات ساعت
مصرف انرژی۱۱.۷ کیلووات/صد کیلومتر۱۵ کیلووات/صد کیلومتر
بُرد۱۶۰ کیلومتر۲۰۰ کیلومتر
شتاب صفرتاصد۱۲.۴ ثانیه۱۷.۵ ثانیه
حداکثر سرعت۱۳۰ کیلومتر/ساعت۱۱۰ کیلومتر/ساعت
طول۳.۵۴ متر۳.۸۰ متر
فاصلهٔ محوری۲.۴۲ متر۲.۴۳ متر
وزن۱۲۱۴ کیلوگرم۱۴۰۵ کیلوگرم
حجم صندوق بار۲۵۰ لیتر۲۰۰ لیتر
قیمت پایه۲۹,۰۰۰ یورو۲۰,۷۰۰ یورو

 

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

بدین ترتیب دور سیزدهم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی هم به پایان رسید اما این بار برخلاف گذشته بدون وقفه از فردا دور چهاردهم را آغاز خواهیم کرد. از همراهی و مشارکت شما ممنون و سپاسگزاریم.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.