دوئل سیتروئن C3 ایرکراس و ام‌جی ZS

 سیتروئن C3

همان‌طور که قبلاً گفتیم، به دلیل کاهش تعداد گروه‌هایی که هنوز دوئل‌های آن‌ها به پایان نرسیده است، ازاین‌پس، بعد از پایان هر دوره از مرحلهٔ مقدماتی، برخلاف گذشته بدون وقفه دور بعدی را آغاز می‌کنیم. حال امروز به اولین دوئل از دور چهاردهم مرحلهٔ مقدماتی رسیده‌ایم که به گروه کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت اختصاص دارد. دوئل قبلی این گروه بین دو کراس‌اوور هم‌خانوادهٔ کره‌ای یعنی کیا استونیک و هیوندای کُنا برگزار شد. طی این رقابت مجموعاً تعداد ۹۷۶ رأی به ثبت رسیده است درحالی‌که نتایج نظرسنجی‌های سایت و کانال تلگرام نیز عکس یکدیگر هستند. بااین‌حال نهایتاً با احتساب مجموع آراء مشخص شد که کُنا با دریافت ۵۴۵ رأی و کسب ۵۶ درصد از کل آراء پیروز دوئل شده است درحالی‌که استونیک موفق به دریافت ۴۳۰ رأی شده است. حال امروز در چهاردهمین دوئل گروه کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت شاهد رقابت ام‌جی ZS و سیتروئن C3 ایرکراس خواهیم بود.

سانگ‌یانگ تیوولی سوزوکی ویتارا مزدا CX-3 میتسوبیشی ASX
سوزوکی ویتارا مزدا CX-3
نیسان ترانو رنو داستر سوبارو XV سوزوکی SX4
نیسان ترانو سوبارو XV
جیپ رنگید فیات ۵۰۰X نیسان جوک فورد اکواسپرت
جیپ رنگید نیسان جوک
پژو ۲۰۰۸ سیتروئن C4 کاکتوس هوندا HR-V تویوتا C-HR
سیتروئن C4 کاکتوس تویوتا C-HR
شورلت ترکس اوپل موکا اشکودا یتی فیات ۵۰۰L
شورلت ترکس فیات ۵۰۰L
کیا سول لادا ایکس‌ری رنو کپچر اوپل کراسلند
کیا سول اوپل کراسلند
سئات آرونا فولکس‌واگن T-Roc هیوندای کُنا کیا استونیک
؟ هیوندای کُنا
نیسان کیکس هیوندای کرتا سیتروئن C3 ایرکراس ام‌جی ZS
نیسان کیکس ؟

سیتروئن C3 ایرکراس

پیشینهٔ استفاده از نام C3 ایرکراس در ساخته‌های سیتروئن به سال ۲۰۱۰ بازمی‌گردد. در آن زمان شعبهٔ برزیلی سیتروئن نسخهٔ کراسی از ام‌پی‌وی C3 پیکاسو را برای اولین بار معرفی نمود. در این خودرو سعی شده بود با افزودن قطعاتی به C3 پیکاسو ظاهر آن به کراس‌اوورها شبیه گردد. C3 ایرکراس از سپتامبر ۲۰۱۰ در آرژانتین و برزیل عرضه گردید و تولید آن همچنان در برزیل ادامه دارد؛ اما در این دوئل ما به نسخهٔ اصلی C3 ایرکراس کار داریم. این یک کراس‌اوور ساب‌کامپکت جدید است که برای اولین بار در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۷ رونمایی شد. برخلاف C3 ایرکراس قبلی، این خودرو از ابتدا به‌عنوان یک کراس‌اوور طراحی شده و خودرویی جهانی است. این کراس‌اوور جدید فرانسوی بر روی پلت‌فرم PF1 گروه پژو-سیتروئن ساخته شده که با پژو ۲۰۰۸ و اوپل کراسلند مشترک است. C3 ایرکراس همان‌طور که از نامش مشخص است بر اساس هاچ‌بک ساب‌کامپکت C3 شکل گرفته و در ظاهر هم شباهت‌های زیادی به آن دارد. همچنین سیتروئن در اصل این کراس‌اوور ساب‌کامپکت را به‌عنوان جایگزینی برای ام‌پی‌وی C3 پیکاسو در نظر گرفته است. C3 ایرکراس هم‌اکنون تنها با دو موتور مختلف به بازار عرضه می‌شود که البته این دو موتور خود در سطوح قدرت گوناگونی ارائه می‌گردند. یکی از این موتورها دیزلی و دیگری بنزینی بوده و هردو از هاچ‌بک C3 گرفته شده‌اند. پیشرانهٔ بنزینی از نوع ۱.۲ لیتری سه سیلندر است که نسخهٔ تنفس طبیعی آن ۸۰ اسب بخار قدرت دارد؛ اما نسخهٔ توربوشارژ این موتور هم قابل انتخاب است که در دو سطح قدرت ۱۱۰ اسب بخار و ۱۳۰ اسب بخار ارائه می‌گردد. در این دوئل ما به جهت هماهنگی با رقیب بریتانیایی نسخهٔ ۱۱۰ اسب بخاری پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری بنزینی C3 ایرکراس را انتخاب کرده‌ایم. این کراس‌اوور فرانسوی طی دو ماه نخست سال جاری در بازار اروپا بیش از ۱۵ هزار دستگاه فروش داشته است.

ام‌جی ZS

پس‌ازاینکه شرکت بریتانیایی ام‌جی توسط شرکت چینی سایک موتور خریداری شد، دوران کاملاً جدیدی را آغاز نمود و به لطف خون تازه‌ای که در رگ‌هایش جریان یافته بود برنامهٔ توسعهٔ محصولات جدید را در دستور کار خود قرار داد. یکی از این محصولات جدید کراس‌اووری بنام GS بود که نسخهٔ کانسپت آن برای اولین بار در نمایشگاه شانگهای ۲۰۱۳ رونمایی شده و سپس نسخهٔ تولیدی آن دو سال بعد در همین نمایشگاه معرفی گردید. GS یک کراس‌اوور کامپکت است که برای اولین بار ام‌جی را به بخش محبوب و پرطرفدار کراس‌اوورها وارد نمود؛ اما چندی بعد در نمایشگاه گوانگژو ۲۰۱۶ ام‌جی دومین کراس‌اوور خود را هم برای اولین بار رونمایی کرد. این خودرو که ZS نام گرفته است، کراس‌اووری کوچک‌تر از GS محسوب می‌شود. البته ام‌جی قبلاً پیش از دوران تملک سایک موتور بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ از نام ZS برای یک سدان کامپکت استفاده کرده بود اما این ماشین هیچ ارتباطی با کراس‌اوور ZS ندارد. این کراس‌اوور جدید همچنین زبان طراحی جدید ام‌جی را هم معرفی کرده است که بعداً در نسل جدید ام‌جی ۶ و همین‌طور فیس‌لیفت ام‌جی ۳ هم بکار رفت. این کراس‌اوور بریتانیایی/چینی از ماه مارس ۲۰۱۷ در بازار چین عرضه گردید و سپس در ماه می ۲۰۱۷ برای بازار بریتانیا هم در نمایشگاه لندن رونمایی شد. ZS با دو پیشرانهٔ گوناگون به بازار عرضه می‌شود که هردو بنزینی هستند. پیشرانهٔ اول یک واحد ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی است ولی ما برای این دوئل موتور قوی‌تر ZS را انتخاب کرده‌ایم که از نوع ۱ لیتری سه سیلندر توربو است. این موتور در نسخهٔ چینی ۱۲۵ اسب بخار قدرت دارد اما در نسخهٔ بریتانیایی ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. ام‌جی ZS در دو ماه ابتدایی امسال در بازار بریتانیا تنها ۳۷۳ دستگاه فروش داشته است.

مقایسه مشخصات فنی

 ام‌جی ZSسیتروئن C3 ایرکراس
پیشرانه۱ لیتری ۳ سیلندر۱.۲ لیتری ۳ سیلندر
تنفستوربوشارژتوربوشارژ
قدرت۱۱۰ اسب بخار۱۱۰ اسب بخار
گشتاور۱۶۰ نیوتن متر۲۰۵ نیوتن متر
گیربکس۶ سرعته اتوماتیک۶ سرعته اتوماتیک
محور محرکجلوجلو
شتاب صفرتاصد۱۲.۴ ثانیه۱۰.۶ ثانیه
حداکثر سرعت۱۸۰ کیلومتر/ساعت۱۸۰ کیلومتر/ساعت
مصرف سوخت۶.۳ لیتر (ترکیبی)۵.۶ لیتر (ترکیبی)
تولید آلایندگی۱۴۴ گرم/کیلومتر۱۲۶ گرم/کیلومتر
ظرفیت باک۴۸ لیتر۴۵ لیتر
وزن۱۲۳۱ کیلوگرم۱۲۰۳ کیلوگرم
طول۴.۳۱ متر۴.۱۵ متر
فاصلهٔ محوری۲.۵۸ متر۲.۶۰ متر
حجم صندوق بار۴۴۸ لیتر۴۱۰ لیتر
قیمت پایه۱۲,۴۹۵ پوند۱۴,۳۵۰ پوند

 

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.