دوئل جی‌ام‌سی یوکان و تویوتا سکویا

تویوتا سکویا

دور سوم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی همچنان ادامه دارد و امروز به گروه SUVهای بزرگ رسیده‌ایم. در اولین دوئل این گروه دو آمریکایی یعنی شورلت تاهو و فورد اکسپیدیشن به مصاف یکدیگر رفتند و در دوئل دوم دو ژاپنی بنام‌های تویوتا لندکروزر و نیسان پاترول رودرروی هم قرار گرفتند. حال امروز در سومین دوئل گروه SUVهای بزرگ، یک ژاپنی و یک آمریکایی یعنی تویوتا سکویا و جی‌ام‌سی یوکان باهم به رقابت خواهند پرداخت اما پیش از اینکه به سراغ این رقابت برویم باید نتایج دوئل قبلی را بیان کنیم. در این رقابت درمجموع ۳۰۳۲ رأی به ثبت رسیده و هرچند بازهم نتایج نظرسنجی سایت و کانال تلگرام عکس یکدیگر هستند (در سایت پاترول و در تلگرام لندکروزر جلوتر است) ولی شاهد رقابت نزدیکی بوده‌ایم به‌نحوی‌که پس از محاسبهٔ مجموع آراء مشخص شد نهایتاً لندکروزر با کسب ۱۵۸۳ رأی یا ۵۲ درصد از کل آراء، بر پاترول با ۱۴۴۹ رأی پیروز شده است.

شورلت تاهو فورد اکسپیدیشن تویوتا لندکروزر نیسان پاترول
فورد اکسپیدیشن تویوتا لندکروزر
دوج دورانگو نیسان آرمادا جی‌ام‌سی یوکان تویوتا سکویا
؟ ؟

جی‌ام‌سی یوکان

یوکان هم‌اکنون بزرگ‌ترین SUV جی‌ام‌سی محسوب می‌شود و هرچند نام یوکان به‌تنهایی سابقهٔ چندانی ندارد اما پیشینهٔ اجداد آن به سال ۱۹۳۵ و معرفی نسل اول شورلت/جی‌ام‌سی سابربن بازمی‌گردد. البته جی‌ام‌سی سابربن به همراه بلیزر و چگونگی تبدیل آن به یوکان تاریخچهٔ طولانی و پیچیده‌ای دارد که اینجا فرصت بیان آن نیست؛ بنابراین فوراً به سال ۱۹۹۲ می‌رویم یعنی سالی که برای اولین بار نام یوکان مطرح شد. این خودرو جایگزین جی‌ام‌سی بلیزر شد که خود در اصل نسخهٔ کوچک‌تری از جی‌ام‌سی سابربن بود. یوکان تا سال ۲۰۰۶ همراه با سابربن تولید شد تا اینکه در این سال، نسل جدید یوکان در دو نسخهٔ معمولی و کشیده با نام XL معرفی شد که نسخهٔ XL در اصل جایگزین سابربن شد و بنابراین از سال ۲۰۰۶ نام سابربن از محصولات جی‌ام‌سی کنار رفت. تولید این نسل تا سال ۲۰۱۴ ادامه داشت تا اینکه در سال ۲۰۱۵ نسل کنونی یوکان معرفی شد. این نسل نیز همانند گذشته روی پلت‌فرم مشترکی با شورلت تاهو/سابربن و کادیلاک اسکالید ساخته شده و نسل جدید همهٔ آن‌ها تقریباً همزمان معرفی شد. این SUVهای سه‌قلو همگی روی پلت‌فرم بدنه روی شاسی تراک شورلت سیلورادو ساخته شده‌اند و همهٔ آن‌ها در دو نسخهٔ معمولی و کشیده عرضه می‌شوند؛ اما یوکان خود در دو نسخهٔ معمولی و دنالی ساخته می‌شود که دومی لوکس‌تر و گران‌قیمت‌تر است. نسخهٔ معمولی یوکان مانند تاهو/سابربن با پیشرانهٔ ۵.۳ لیتری V8 عرضه می‌شود اما مدل دنالی به موتور بزرگ‌تر و قوی‌تر ۶.۲ لیتری V8 تنفس طبیعی مجهز است که با اسکالید مشترک است. ما هم در این دوئل از میان چهار مدل مختلف جی‌ام‌سی یوکان، نسخهٔ دنالی XL را انتخاب کرده‌ایم که بالاترین عضو این خانواده است. پیشرانهٔ ۶.۲ لیتری این خودرو ۴۲۰ اسب بخار قدرت و ۶۲۵ نیوتن متر گشتاور دارد که توسط یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک در حالت استاندارد به چرخ‌های عقب و به‌صورت سفارشی به هر چهارچرخ منتقل می‌شود.

تویوتا سکویا

بازار پررونق SUVهای بزرگ و غول‌پیکر در ایالات‌متحده موجب شده که تویوتا هم به فکر ساخت چنین خودرویی برای عرضه در این بازار بیفتد. تویوتا برای این کار شیوهٔ خودروسازان آمریکایی را در پیش گرفت و برای ساخت SUV بزرگ خود از شاسی پیکاپ تاندرا استفاده کرد. بدین ترتیب نسل نخست این خودرو که سکویا نام گرفت برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ جهت رقابت با SUVهای غول‌پیکر آمریکایی به بازار آمد. سپس در نمایشگاه خودروی لس‌آنجلس ۲۰۰۸ نسل دوم این SUV بزرگ ژاپنی رونمایی شد که هنوز هم در حال تولید است. به همین دلیل سکویا هم‌اکنون کاملاً رنگ و بوی کهنگی و پیری به خود گرفته است. البته به‌تازگی تویوتا این ماشین را مورد فیس‌لیفتی جزئی قرار داده که برای خودرویی با سن ۱۰ سال چندان کافی به نظر نمی‌رسد. درهرحال سکویا بزرگ‌ترین SUV تویوتا محسوب می‌شود که حتی از لندکروزر هم بزرگ‌تر است اما این خودرو فقط در بازار آمریکای شمالی عرضه می‌گردد. سن بالا اثر خود را بر روی فروش سکویا نیز نشان داده است به‌گونه‌ای که فروش آن از ۳۰ هزار دستگاه در اولین سال معرفی نسل دوم به ۱۲ هزار دستگاه در سال گذشته رسیده است. سکویا هم‌اکنون با سه پیشرانهٔ مختلف عرضه می‌گردد که همگی از نوع V8 بنزینی تنفس طبیعی هستند. برای این دوئل ما جهت هماهنگی با رقیب آمریکایی، قوی‌ترین پیشرانهٔ سکویا را انتخاب کرده‌ایم که از نوع ۵.۷ لیتری V8 است. این موتور ۳۸۰ اسب بخار قدرت و ۵۴۵ نیوتن متر گشتاور دارد که نیروی آن توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک انتقال پیدا می‌کند. همچنین ماند یوکان، سکویا هم در حالت استاندارد به‌صورت دیفرانسیل عقب عرضه می‌شود اما امکان سفارش سامانهٔ چهارچرخ محرک هم برای آن وجود دارد؛ اما برخلاف یوکان و دیگر SUVهای بزرگ آمریکایی، تویوتا سکویا فقط در یک مدل تولید شده و نسخهٔ کشیده ندارد.

مشخصات فنی

 جمس یوکان دنالیتویوتا سکویا
پیشرانه۶.۲ لیتری V8۵.۷ لیتری V8
تنفسطبیعیطبیعی
قدرت۴۲۰ اسب بخار۳۸۰ اسب بخار
گشتاور۶۲۵ نیوتن متر۵۴۵ نیوتن متر
گیربکس۸ سرعته اتوماتیک۶ سرعته اتوماتیک
محور محرکعقب/چهارچرخعقب/چهارچرخ
شتاب صفرتاصد۵.۸ ثانیه۶.۷ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۴.۳ ثانیه۱۵.۳ ثانیه
حداکثر سرعت۱۸۰ کیلومتر/ساعت۱۸۵ کیلومتر/ساعت
مصرف سوخت۱۳.۸ لیتر (ترکیبی)۱۵.۷ لیتر (ترکیبی)
وزن۲۷۳۳ کیلوگرم۲۷۶۱ کیلوگرم
ظرفیت بکسل۳.۷ تن۳.۲ تن
طول۵.۷۰ متر۵.۲۱ متر
فاصلهٔ محوری۳.۳ متر۳.۱ متر
حجم صندوق بار۱۱۰۴ لیتر۵۳۸ لیتر
قیمت پایه۴۹,۸۲۵ دلار۴۶,۸۸۵ دلار

 این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
15 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.