دوئل جیپ چروکی و هیوندای سانتافه

دوئل جیپ چروکی و هیوندای سانتافه

در ادامهٔ برگزاری دور دوم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی، امروز برای دومین بار نوبت به گروه کراس‌اوورهای متوسط رسیده است. کلاسی که در نخستین دوئل آن، فورد اج به مصاف نیسان مورانو رفت. در این رقابت مجموعاً ۱۷۳۹ رأی به ثبت رسید که سهم اج از این میزان ۹۴۹ رأی و مورانو ۷۹۰ رأی است. بدین ترتیب در این دوئل شاهد رقابت نسبتاً نزدیکی بوده‌ایم اما بااین‌وجود اج توانست با کسب ۵۴ درصد از کل آرا پیروز شده و مورانو را از گردونهٔ رقابت‌ها خارج کند. امروز اما در دومین دوئل از گروه کراس‌اوورهای متوسط، جیپ چروکی رودرروی هیوندای سانتافه قرار گرفته است.

جیپ چروکی

جیپ چروکی در آغاز تولدش خودرویی کاملاً متفاوت با نمونهٔ امروزی بود. نسل اول این ماشین بر اساس جیپ واگنییر ساخته شده بود و با کد SJ برای اولین بار در سال ۱۹۷۴ معرفی شد. چروکی فقط به‌صورت یک SUV دودر تولید می‌شد و بسیار به واگنییر شباهت داشت به‌گونه‌ای که در اصل نسخهٔ دودر واگنییر محسوب می‌شد. تولید نسل نخست چروکی تا سال ۱۹۸۳ ادامه یافت تا اینکه سال بعد نسل دوم با کد XJ به بازار آمد. البته این نسل فاقد ساختار سنتی بدنه روی شاسی بود. نسل‌های سوم و چهارم چروکی نیز به ترتیب با کدهای KJ و KK در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۷ معرفی شدند اما نام آن‌ها در این دو نسل به لیبرتی تغییر پیدا کرد. سرانجام جیپ نسل کنونی یا پنجم این خودرو را که حالا تقریباً به یک کراس‌اوور تبدیل شده بود، با کد KL در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۳ رونمایی نمود و دوباره از همان نام چروکی برای آن استفاده کرد. این نسل از چروکی با چراغ‌های جلو دوقسمتی، طراحی غیرمتعارفی دارد که در ابتدا با انتقاداتی هم مواجه شد. به همین دلیل جیپ در حال آماده‌سازی نسخهٔ فیس‌لیفت شدهٔ آن است که به‌احتمال‌زیاد از چراغ‌های جلوی معمول‌تری در آن استفاده شده است. برای این کراس‌اوور آمریکایی چندین پیشرانهٔ مختلف ارائه می‌شود که ما برای تناسب با رقیب کره‌ای موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی بنزینی آن‌را در نظر گرفته‌ایم. این موتور ۱۸۵ اسب بخار قدرت و ۲۳۲ نیوتن متر گشتاور دارد که توسط یک گیربکس مدرن ۹ سرعتهٔ اتوماتیک به هر چهارچرخ منتقل می‌گردد. علیرغم اینکه چروکی یک کراس‌اوور محسوب می‌شود اما همان‌طور که از یک جیپ انتظار می‌رود توانایی‌های آفرود مناسبی دارد که تقریباً از اکثر خودروهای این کلاس بالاتر است.

هیوندای سانتافه

سانتافه کراس‌اوور میان اندازهٔ هیوندای است که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ معرفی شد و اولین کراس‌اوور/SUV هیوندای محسوب می‌شود. نسل دوم سانتافه نیز در نمایشگاه دیترویت ۲۰۰۶ رونمایی شد و تا سال ۲۰۱۲ روی خط تولید قرار داشت. البته این نسل همچنان در چین در حال تولید است. نسل کنونی این کراس‌اوور کره‌ای، نسل سوم محسوب می‌شود که در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۲ رونمایی شد. این نسل که از طراحی کاملاً متحول‌شده‌ای بهره می‌برد، برخلاف نسل‌های قبلی، در دو نسخهٔ معمولی پنج‌نفره و هفت‌نفره تولید می‌شود که دومی گرند سانتافه نام داشته و در اصل جایگزین مدل وراکروز شده است. این مدل در نمای عقبی با سانتافهٔ معمولی متفاوت است. نسل کنونی سانتافه در سال ۲۰۱۵ نیز فیس‌لیفتی را تجربه نمود که با مدل ۲۰۱۶ به بازار آمد. تقریباً هر سه نسل این کراس‌اوور کره‌ای در کشورمان حضور داشته‌اند اما نسل اول آن در تعدادی بسیار محدودی به کشور وارد شد درحالی‌که نسل سوم که توسط آسان موتور در ایران عرضه می‌شود یکی از پرفروش‌ترین خودروهای وارداتی بازار است. البته در کشورمان فقط نسخهٔ معمولی سانتافه عرضه می‌شود و خبری از گرند سانتافه نیست. در این دوئل هم نسخهٔ معمولی شرکت کرده است که فقط با پیشرانه‌های چهار سیلندر عرضه می‌گردد درحالی‌که برای گرند سانتافه موتور V6 هم قابل انتخاب است. سانتافهٔ موردبررسی ما مجهز به یک موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی است که ۱۸۵ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور دارد؛ بنابراین مشخصات فنی این کراس‌اوور کره‌ای بسیار به رقیب آمریکایی نزدیک است اما از لحاظ توانایی‌های آفرود، سانتافه در برابر چروکی حرفی برای گفتن ندارد.

 مشخصات فنی

 هیوندای سانتافهجیپ چروکی
پیشرانه۲.۴ لیتری ۴ سیلندر۲.۴ لیتری ۴ سیلندر
تنفسطبیعیطبیعی
قدرت۱۸۵ اسب بخار۱۸۵ اسب بخار
گشتاور۲۴۰ نیوتن متر۲۳۲ نیوتن متر
گیربکس۶ سرعته اتوماتیک۹ سرعته اتوماتیک
محور محرکچهارچرخچهارچرخ
شتاب صفرتاصد۱۰.۱ ثانیه۱۰.۱ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۶.۹ ثانیه۱۷.۱ ثانیه
حداکثر سرعت۲۱۰ کیلومتر/ساعت۱۹۶ کیلومتر/ساعت
مصرف سوخت۱۰.۷ لیتر (ترکیبی)۱۰.۲ لیتر (ترکیبی)
وزن۱۷۲۰ کیلوگرم۱۷۹۳ کیلوگرم
طول۴.۷۰ متر۴.۶۲ متر
فاصلهٔ محوری۲.۷۰ متر۲.۷۰ متر
قیمت پایه۲۶,۲۴۵ دلار۲۴,۷۹۰ دلار

 این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
15 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.