دوئل تویوتا C-HR و هوندا HR-V

تویوتا C-HR

در دومین قسمت از دور سوم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی، طبق معمول نویت گروه کراس‌اوورهای کامپکت است. گروهی که شلوغ‌ترین کلاس خودرویی رقابت‌های ما محسوب می‌شود. در دومین دوئل این گروه، نیسان کیکس و هیوندای کرتا روبروی هم قرار گرفتند که در این رقابت مجموعاً ۱۴۲۴ رأی به ثبت رسید. از این میزان، کیکس توانست ۱۰۶۲ رأی کسب کند درحالی‌که کرتا موفق به کسب تنها ۳۶۲ رأی شد. بدین ترتیب نیسان کیکس با کسب ۷۴ درصد از کل آراء، پیروز دوئل دوم گروه کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت لقب گرفت. حال در سومین دوئل این گروه، دو کراس‌اوور ژاپنی یعنی تویوتا C-HR و هوندا HR-V رودرروی یکدیگر قرار گرفته‌اند. در جدول زیر نیز می‌توانید شرکت‌کنندگان و دوئل‌های این گروه را مشاهده کنید.

سانگ‌یانگ تیوولی سوزوکی ویتارا مزدا CX-3 میتسوبیشی ASX
سوزوکی ویتارا ؟
نیسان ترانو رنو داستر سوبارو XV سوزوکی SX4
؟ ؟
جیپ رنگید فیات ۵۰۰X نیسان جوک فورد اکواسپرت
؟ ؟
پژو ۲۰۰۸ سیتروئن C4 کاکتوس هوندا HR-V تویوتا C-HR
؟ ؟
شورلت ترکس اوپل موکا اشکودا یتی فیات ۵۰۰L
؟ ؟
کیا سول لادا ایکس‌ری رنو کپچر اوپل کراسلند
؟ ؟
سئات آرونا فولکس‌واگن T-Roc هیوندای کُنا کیا استونیک
؟ ؟
نیسان کیکس هیوندای کرتا سیتروئن C3 ایرکراس ام‌جی ZS
نیسان کیکس ؟

تویوتا C-HR

پس از افزایش انفجاری محبوبیت کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت، خودروسازان نیز یکی پس از دیگری به این کلاس وارد شدند تا این سگمنت به شلوغ‌ترین و رقابتی‌تری بخش در بین کراس‌اوورها تبدیل شود. یکی از این شرکت‌ها، تویوتا بود که در ابتدا با معرفی کانسپتی بنام C-HR در نمایشگاه پاریس ۲۰۱۴، قصد خود برای ورود به بخش کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت را اعلام کرد. سپس در نمایشگاه فرانکفورت ۲۰۱۵ کانسپت دیگری با همین نام رونمایی شد که به نمونهٔ تولیدی نزدیک‌تر شده بود. سرانجام در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۶ تویوتا از نسخهٔ تولیدی C-HR پرده برداشته و رسماً به کلاس کراس‌اوورهای ساب‌کامپکت وارد شد. این خودرو روی پلت‌فرم جدید TNGA تویوتا ساخته شده که با خودروهایی چون پریوس و کرولا مشترک بوده و نسخه‌ای از آن در نسل جدید کمری هم استفاده شده است. C-HR از طراحی کاملاً جدید و جوان‌پسندی برخوردار است که آن‌را از دیگر محصولات تویوتا متمایز می‌کند. برای این کراس‌اوور سه پیشرانهٔ مختلف ارائه می‌شود که لیست آن‌ها از یک واحد ۱.۲ لیتری چهار سیلندر توربو آغاز می‌شود. مدل بعدی نسخه‌ای هیبریدی است که به یک پیشرانهٔ ۱.۸ لیتری چهار سیلندر بنزینی مجهز است؛ و نهایتاً یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی هم برای C-HR در نظر گرفته شده که البته فقط در بازار ایالات‌متحده عرضه می‌شود و ما هم همین موتور را برای این دوئل انتخاب کرده‌ایم. این پیشرانه ۱۴۴ اسب بخار قدرت و ۱۸۸ نیوتن متر گشتاور دارد که توسط یک گیربکس CVT به چرخ‌ها انتقال پیدا می‌کند. تویوتا C-HR در کشورمان هم حضور دارد که در دو نسخهٔ ۱.۲ لیتری و هیبریدی عرضه می‌شود و هر دو دقیقاً با قیمت یکسانی معادل ۱۷۲,۹۰۰ میلیون تومان عرضه می‌شوند.

هوندا HR-V

HR-V سابقهٔ بیشتری از رقیب هم‌وطنش دارد به‌گونه‌ای که معرفی نسل نخست آن به سال ۱۹۹۸ بازمی‌گردد. البته یک سال قبل از این تاریخ، در نمایشگاه خودروی توکیو ۱۹۹۷ هوندا کانسپتی بنام J-WR را رونمایی کرد که پیش‌نمایشی از نسل نخست HR-V بود. سپس این خودرو به‌زودی به تولید رسیده و به‌عنوان یک کراس‌اوور کوچک با ظاهری جعبه‌ای شکل به بازار آمد. تولید نسل اول HR-V در سال ۲۰۰۶ به پایان رسید و پس‌ازاین برای چند سال خبری از این کراس‌اوور ژاپنی نبود تا اینکه هوندا در نمایشگاه نیویورک ۲۰۱۴ نسل دوم آن‌را رونمایی کرد. این نسل HR-V از لحاظ طراحی هیچ شباهتی با نسل قبلی خود نداشته و استایل کاملاً متفاوتی با آن دارد. البته HR-V جایگزین مدل‌های المنت و کراس‌رود هم محسوب می‌شود. HR-V که روی پلت‌فرم مشترکی با هوندا فیت ساخته شده است، در برخی بازارها مانند بازار داخلی ژاپن با نام وِزِل عرضه می‌شود درحالی‌که نسخه‌ای از آن‌هم با تفاوت‌هایی جزئی در ظاهر با نام XR-V در چین تولید و عرضه می‌شود. هوندا این کراس‌اوور ساب‌کامپکت خود را با سه پیشرانهٔ مختلف عرضه می‌کند که دو نمونهٔ آن‌ها از نوع ۱.۵ لیتری چهار سیلندر بوده و سومی یک واحد ۱.۸ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی است که ما هم همین موتور را برای این رقابت انتخاب کرده‌ایم. این پیشرانه ۱۴۱ اسب بخار قدرت و ۱۷۲ نیوتن متر گشتاور دارد که در حالت استاندارد به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود اما امکان سفارش سامانهٔ چهارچرخ محرک هم برای آن وجود دارد. برای انتقال نیروی موتورها هم یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی و یک واحد CVT در نظر گرفته شده است. به‌تازگی زمزمه‌های عرضهٔ هوندا HR-V در کشورمان هم شنیده می‌شود و به‌زودی شاهد عرضهٔ آن توسط فامیلی موتور خواهیم بود.

 مشخصات فنی

 تویوتا C-HRهوندا HR-V
پیشرانه۲ لیتری ۴ سیلندر۱.۸ لیتری ۴ سیلندر
تنفسطبیعیطبیعی
قدرت۱۴۴ اسب بخار۱۴۱ اسب بخار
گشتاور۱۸۸ نیوتن متر۱۷۲ نیوتن متر
گیربکسCVTCVT
محور محرکجلو/چهارچرخجلو/چهارچرخ
شتاب صفرتاصد۱۰.۵ ثانیه۸.۶ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۸.۱ ثانیه۱۶.۸ ثانیه
حداکثر سرعت۱۷۰ کیلومتر/ساعت ۱۹۰ کیلومتر/ساعت
مصرف سوخت۸.۱ لیتر (ترکیبی)۸.۴ لیتر (ترکیبی)
وزن۱۴۹۶ کیلوگرم۱۳۳۵ کیلوگرم
طول۴.۳۵ متر۴.۲۹ متر
فاصلهٔ محوری۲.۶۴ متر۲.۶۱ متر
حجم صندوق بار۵۳۸ لیتر۶۸۰ لیتر
قیمت پایه۲۳,۴۶۰ دلار۲۰,۴۰۵ دلار

این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.