دوئل تسلا مدل ۳ و هیوندای نکسو

 هیوندای نکسو

سرانجام به آخرین دوئل در دور دوازدهم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی رسیدیم. مثل همیشه این دوئل به گروه خودروهای سبز اختصاص دارد که در دوئل قبلی آن هوندا کلاریتی و الکتریکی و هیوندای آیونیک الکتریکی در برابر یکدیگر قرار گرفتند. در این دوئل مجموعاً تعداد ۹۲۸ رأی به ثبت رسیده که هوندا توانست به دریافت ۶۱۲ عدد از آن‌ها و کسب ۶۶ درصد از کل آراء به پیروزی دست پیدا کند درحالی‌که هیوندای موفق به دریافت ۳۱۶ رأی شده است. بدین ترتیب هر سه نسخهٔ هیبریدی، پلاگین‌هیبریدی و الکتریکی آیونیک در مرحلهٔ مقدماتی حذف شده و هیچ‌کدام از آن‌ها به مرحلهٔ بعدی راه پیدا نکردند. حال امروز در یازدهمین دوئل گروه خودروهای سبز، هیوندای نکسو به مصاف تسلا مدل ۳ رفته است.

هوندا کلاریتی تویوتا میرای کیا سول EV نیسان لیف
هوندا کلاریتی نیسان لیف
تویوتا پریوس هیوندای آیونیک تویوتا پریوس پرایم هیوندای آیونیک پلاگین
تویوتا پریوس تویوتا پریوس پرایم
فیات ۵۰۰E رنو Zoe لکسس CT شورلت ولت
رنو Zoe شورلت ولت
ب‌ام‌و i3 مرسدس بنز B کلاس هیوندای نکسو تسلا مدل ۳
مرسدس بنز B کلاس ؟
فولکس‌واگن گلف GTE کیا نیرو هوندا کلاریتی الکتریکی هیوندای آیونیک الکتریکی
فولکس‌واگن گلف GTE هوندا کلاریتی الکتریکی
هوندا کلاریتی پلاگین کیا نیرو پلاگین فورد فوکوس الکتریک فولکس‌واگن e-Golf
؟ فولکس‌واگن e-Golf
سیتروئن e-Mehari فولکس‌واگن e-UP هیوندای کُنا الکتریکی شورلت بولت
؟ ؟

تسلا مدل ۳

تسلا ابتدا در سال ۲۰۱۲ با مدل S و سپس در سال ۲۰۱۵ با مدل X به‌طورجدی به بخش خودروهای تمام الکتریکی وارد شد؛ اما این دو مدل، خودروهای لوکس و گران‌قیمتی بودند که امکان خرید آن‌ها برای قشر عمدهٔ جامعه وجود نداشت. به همین دلیل این شرکت آمریکایی در سال ۲۰۱۶ مدل کوچک‌تر و البته ارزان‌تر ۳ را معرفی کرد که نسبت به مدل‌های S و X خودروی مردمی‌تری بوده و قیمت بسیار پایین‌تری داشت. به همین دلیل تسلا در روز رونمایی مدل ۳ تعداد ۳۲۵ هزار سفارش خرید برای آن دریافت نمود. تولید محدود این ماشین از اواسط سال ۲۰۱۷ آغاز شده و در ۲۸ جولای همان سال ۳۰ دستگاه از آن به اولین خریداران تحویل داده شد. تا پایان سال ۲۰۱۷ نیز تعداد ۱۷۷۲ دستگاه از مدل ۳ به خریداران تحویل داده شده است. مدل ۳ یک سدان فست‌بک میان سایز است که برخلاف اکثر خودروهای الکتریکی، موتور الکتریکی آن در عقب نصب شده است و نیروی آن‌هم توسط یک گیربکس تک سرعته به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. این موتور الکتریکی ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۴۱۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند؛ اما به‌تازگی خبر رسیده که به‌زودی نسخهٔ دوموتورهٔ مدل ۳ نیز ساخته خواهد شد. مدل ۳ اما هم‌اکنون در دو نسخهٔ پایه و دوربرد تولید می‌شود که مدل پایه از پکیج باطری‌های ۵۰ کیلووات ساعتی استفاده می‌کند و می‌تواند با یک‌بار شارژ تا ۳۵۰ کیلومتر را طی کند. نسخهٔ دوربرد اما که در دوئل ما هم شرکت کرده است، به پکیج باطری‌های ۷۵ کیلووات ساعتی مجهز بوده که با یک‌بار شارژ کامل این باطری‌ها، انرژی موردنیاز برای پیمودن ۵۰۰ کیلومتر فراهم می‌شود.

هیوندای نکسو

هیوندای با معرفی نسخهٔ هیدروژنی توسان در سال ۲۰۱۲ برای اولین بار به بخش خودروهای هیدروژنی وارد شد. این خودرو که نخستین خودروی هیدروژنی تولیدی هیوندای محسوب می‌شد، بر اساس نسل دوم هیوندای توسان ساخته شده بود و صرفاً در ایالات‌متحده به‌صورت اجاره‌ای عرضه شد؛ اما هیوندای برنامه‌های جدی‌تری برای خودروهای هیدروژنی داشت و توسان هیدروژنی صرفاً پیش‌نمایش یا آغاز آن محسوب می‌شد. بدین ترتیب، سازندهٔ کره‌ای در نمایشگاه CES امسال، کراس‌اوور هیدروژنی کاملاً جدیدی بنام نکسو را معرفی کرد که جایگزینی برای توسان هیدروژنی محسوب می‌شود. این خودرو گامی جدی از سوی هیوندای در بخش خودروهای هیدروژنی محسوب می‌شود. نکسو اما برخلاف سلفش خودروی کاملاً مستقلی است و بر اساس محصولات موجود هیوندای ساخته نشده است. این کراس‌اوور هیدروژنی همچنین روی پلت‌فرم ویژه و مخصوصی ساخته شده که به‌طور خاص مناسب با نیازهای یک خودروی هیدروژنی طراحی شده است. این خودرو که یک کراس‌اوور کامپکت است، به یک موتور الکتریکی مجهز شده که ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۳۹۵ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. انرژی موردنیاز این موتور الکتریکی توسط سیستم هیدروژنی پیل سوختی تأمین می‌شود و برای ذخیرهٔ انرژی نیز باطری کوچک ۱.۶ کیلووات ساعتی در نظر گرفته شده است. این نیرو توسط یک گیربکس تک سرعته صرفاً به چرخ‌های جلو انتقال پیدا می‌کند. برای ذخیرهٔ هیدروژن هم سه مخزن با ظرفیت هرکدام ۵۲ لیتر در زیر قسمت عقبی خودرو نصب شده که درمجموع ظرفیت ذخیرهٔ ۶.۳ کیلوگرم یا ۱۵۶ لیتر هیدروژن را دارند. هیدروژن را دارند. درصورتی‌که هر سه مخزن هیدروژن نکسو کاملاً پُر باشند، خودرو می‌تواند مسافتی تا ۵۹۵ کیلومتر را بپیماید.

  مقایسه مشخصات فنی

 تسلا مدل ۳هیوندای نکسو
ترکیبموتور عقبموتور جلو
پیشرانهالکتریکیهیدروژنی
قدرت۲۲۰ اسب بخار۱۶۰ اسب بخار
گشتاور۴۱۰ نیوتن متر۳۹۵ نیوتن متر
گیربکستک سرعتهتک سرعته
محور محرکعقبجلو
باطری۷۵ کیلووات ساعت۱/۶ کیلووات ساعت
مصرف انرژی۱۶.۱ کیلووات/صد کیلومتر۳۴.۷ کیلووات/صد کیلومتر
بُرد۵۰۰ کیلومتر۵۹۵ کیلومتر
شتاب صفر تا ۹۶۵.۱ ثانیه۹.۸ ثانیه
مسافت ۴۰۰ متر۱۳.۸ ثانیه۱۷.۲ ثانیه
حداکثر سرعت۲۲۵ کیلومتر/ساعت۱۶۰ کیلومتر/ساعت
طول۴.۶۹ متر۴.۶۷ متر
فاصلهٔ محوری۲.۸۷ متر۲.۷۹ متر
وزن۱۷۶۷ کیلوگرم۱۸۶۰ کیلوگرم
حجم صندوق بار۴۲۵ لیتر۸۵۰ لیتر
قیمت پایه۴۵,۰۰۰ دلار۵۵,۰۰۰ دلار

 این دوئل‌ها، مقایسه‌هایی برای دریافت و شناخت خودروهای برتر نیستند بلکه نظرسنجی برای شناخت خودروهای محبوب‌تر بین شما کاربران ایرانی می‌باشند؛ بنابراین با توجه به جمیع جهات، جذابیت، طراحی بدنه و کابین، برند، ویژگی‌های فنی، قیمت و مقرون‌به‌صرفه بودن و حتی تجربه کاربری، کدام خودرو را ترجیح می‌دهید؟ دلایل و معیارهای انتخاب خود را نیز لطفاً در بخش نظرات بیان فرمایید.

بدین ترتیب دور دوازدهم مرحلهٔ مقدماتی سری رقابت‌های خودرویی میدونی هم به پایان رسید. همانند قبل پس از چند روز وقفه دور هشتم دوئل‌های مرحلهٔ مقدماتی را آغاز خواهیم کرد. از همراهی و مشارکت شما ممنون و سپاسگزاریم.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.