دنده عقب؛ فروپاشی دایملر-کرایسلر

دنده عقب؛ فروپاشی دایملر-کرایسلر

دنده عقب، عضو جدید مطالب میدونی است که بر طبق آن، هرروز از ۳۶۵ روز سال را از دریچه تاریخ بررسی خواهیم کرد. در این بخش قرار است اتفاقات مهمی را که درگذشته در صنعت خودرو رخ‌داده است، زیر ذره‌بین ببریم. سعی تیم میدونی بر این خواهد بود که این بخش هرروز منتشر شود و البته برای روزهای بزرگ و خاص نیز مطالب ویژه و اختصاصی آماده گردد. با اولین قسمت از این بخش همراه ما باشید.

در سال ۱۹۹۸، کمپانی خودروسازی اروپایی-آمریکایی دایملرکرایلسر با ۳۶ میلیارد دلار سرمایه تأسیس شد؛ اما پس از ۹ سال و در سال ۲۰۰۷ و دقیقاً در همین روز، ۸۰.۱ درصد از گروه کرایسلر به شرکت مدیریت سرمایه سربروس (سهامی خاص) واگذار شد.

شرکت سربروس در این معامله ۷.۴ میلیارد دلار پول پرداخت کرد و بدین ترتیب بیش از نیمی از کرایسلر را ازآن خود کرد، درحالی‌که شرکت دایلمر آگ تنها ۱۹.۹ درصد از کمپانی جدید کرایسلر را که «کرایسلر ال ال سی» (Chrysler LLC) نام‌گرفته بود، در اختیار داشت. این معامله به نه سال رابطه پردردسر دایملر-بنز، شرکت خودروسازی آلمانی، با شرکت کرایسلر که سومین خودروساز بزرگ آمریکا به شمار می‌رفت، خاتمه داد. اگرچه پس از ادغام دو شرکت در ظاهر به نظر می‌رسید که هر دو کمپانی دایملر و کرایسلر به یک اندازه در مدیریت دست دارند؛ اما به‌زودی مشخص شد که همه‌چیز در دستان شرکت آلمانی بوده است و عملاً کرایسلر نقش چندانی در سیاست‌های دایملرکرایسلر نداشته است. در سال ۲۰۰۶ بنا بر گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، کرایسلر ۱.۵ میلیون دلار ضرر کرد؛ اگرچه آن ده مدل جدید در طول آن سال معرفی نموده و روانه بازار فروش کرده بودند. در فوریه همان سال، دایملرکرایسلر اعلام کرد که به فکر فروش یا بازنگری و بازسازی گروه کرایسلر است. ازجمله اخراج نزدیک به ۱۶ درصد از کارکنان این گروه خودروسازی آمریکایی. در همان زمان، اطلاعات زیادی مبنی بر قصد جنرال موتورز برای خرید کرایسلر به گوش رسید؛ اما این شرکت سربروس بود که پیش‌دستی کرد و با پرداخت ۷.۴ میلیارد دلار، ۸۰ درصد از گروه کرایسلر را خریداری نمود.

چند روز پس از انجام این معامله، آقای رابرت ناردلی، مدیر اجرایی اسبق شرکت هوم دیپات (یک شرکت خرده‌فروشی آمریکایی)، به‌عنوان مدیرعامل کمپانی کرایسلر ال ال سی منصوب شد. در سپتامبر ۲۰۰۸ فروش کرایسلر ۳۳ درصد کاهش یافت و این موضوع هم‌زمان با بحران اقتصادی آن دوران بود. بحرانی که به‌شدت به خودروسازان آمریکایی لطمه زد. کرایسلر و جنرال موتورز هر دو از دولت درخواست وام کردند تا از ورشکستگی نجات یابند. در اواسط دسامبر ۲۰۰۸ کرایسلر اعلام کرد که تولید خودرو را در تمامی ۳۰ کارخانه خود به حالت تعلیق درآورده است. این اقدام به سبب افت چشمگیر فروش محصولات این شرکت انجام گرفت. در بهار سال ۲۰۰۹ درحالی‌که کرایسلر رسماً ورشکست شده بود؛ کمپانی ایتالیایی فیات با خرید سهام این شرکت، دوباره کرایسلر را احیا کرد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.