به جرات میتوان گفت دیزل گیت چهرهی فولکسواگن را تغییر داد. قطعاً این غول خودروسازی هزینه بسیار سنگینی (هم از نظر مالی و هم از نظر اعتبار) برای دیزل گیت پرداخت کرد اما این خودروساز هنوز هم حضور پررنگی در صنعت خودرو داشته و از زمان پشت سر گذاشتن دیزل گیت تاکنون به تولید گسترده محصولات الکتریکی شده متعهد بوده است. این خودروساز میگوید تا سال ۲۰۲۹ تعداد ۷۵ خودروی تمام الکتریکی و ۶۰ محصول هیبریدی را عرضه خواهد کرد. بخشی از این خودروها در کارخانه چاتانوگا در تنسی آمریکا ساخته خواهند شد. حتی تا سال ۲۰۲۳ نیز فولکسواگن سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلاری در خودروهای الکتریکی انجام خواهد داد؛ به عبارت دیگر همهچیز الکتریکی خواهد شد؛ اما هوندا چشمانداز الکتریکی سازی را طور دیگری میبیند.
تاکاهیرو هاچیگو مدیرعامل هوندا در مصاحبه با اتوموتیونیوز پیشبینی جالبی داشته است: هیبریدیها محبوبتر از الکتریکیها خواهند بود. این موضوع دقیقاً در تضاد با افکار فولکسواگن است اما هاچیگو اظهارات فوقالعادهای داشته است:
من معتقدم خودروهای هیبریدی نقشی اساسی خواهند داشت. موضوع الکتریکی سازی نیست بلکه بحث به کاهش مصرف سوخت مربوط است؛ و ما معتقدیم خودروهای هیبریدی راهی برای پایبند بودن به قوانین زیستمحیطی است.
او به نکته خوبی اشاره میکند. اگرچه فروش خودروهای الکتریکی هر سال بیشتر میشود اما هنوز هم سهم کلی کمی از فروش خودرو در بازارهای بزرگ جهانی مخصوصاً آمریکای شمالی را به خود اختصاص دادهاند. به همین خاطر هاچیگو چندان به خبرسازی الکتریکیها اعتقادی نداشته هرچند تسلا و فولکسواگن سرمایهگذاری سنگینی دراینباره انجام دادهاند.
مدیر ارشد هوندا اظهارات خود را اینگونه پی میگیرد:
آیا خودروهای الکتریکی همان چیزی هستند که مصرفکنندگان میخواهند؟ من مطمئن نیستم زیرا این خودروها مشکلات زیادی از نظر زیرساختی و سختافزاری دارند. معتقد نیستم که افزایش قابلتوجهی برای تقاضای خودروهای الکتریکی وجود داشته باشد و از نظر من این وضعیت در سراسر دنیا قابل مشاهده است. قوانین مختلفی در کشورهای مختلف وجود دارد و ما باید با آنها کنار بیاییم؛ بنابراین باید کارهای تحقیق و توسعه را ادامه دهیم؛ اما معتقدم که خودروهای الکتریکی به این زودیها همهگیر نخواهند شد.
بله هوندا در بازار الکتریکیها کمی کند حرکت کرده است. این خودروساز تنها کلاریتی الکتریکی را در آمریکا عرضه میکند و البته عرضه آن بهصورت جهانی نیست. البته چندین محصول هیبریدی و پلاگین هیبریدی در سبد محصولات این برند این دیده میشود که از جمله آنها میتوان به اینسایت و CR-V هیبرید اشاره کرد. اساساً هوندا در تولید محصولات الکتریکی محافظهکارتر از فولکسواگن عمل میکند. این یک انتخاب ریسکی است یا نه؟
هوندا همیشه جسورتر از رقیب اصلی خود یعنی تویوتا بوده است. سوئیچیرو هوندا مؤسس این کمپانی در دوران خود فردی طغیانگر بوده و این موضوع هنوز هم در کمپانی دیده میشود؛ اما هوندا درعینحال بسیار عملگرا بوده و اعتقادات مدیرعامل این کمپانی نیز همین موضوع را نشان میدهد. یک خودروساز جهانی نباید همه تخممرغهای خود را یک سبد بگذارد…