توییتر از یک قاضی آمریکایی درخواست کرده شکایت ترامپ از این شرکت را رد کند. این شبکه اجتماعی میگوید رئیس جمهور قبلی آمریکا حق آزادی بیان در متمم اول قانون اساسی را اشتباه تفسیر کرده است؛ ترامپ قوانین توییتر را پذیرفته بود اما بعدا چندین بار آن را زیر پا گذاشت.
نشریه بلومبرگ در گزارشی اعلام کرده که توییتر خواستار لغو شکایت ترامپ از این شبکه اجتماعی شده است. توییتر میگوید آنها یک شرکت خصوصی هستند و لزوما قرار نیست میزبان محتواهایی باشند که دوست ندارند در پلتفرمشان منتشر شود. توییتر مدعی است اگر دادگاه به رفع مسدودیت اکانت ترامپ رای دهد، حقوق پایهای این شرکت بر مبنای قانون اساسی آمریکا به خطر میافتد.
بهعلاوه، توییتر به دفاع از تصمیمات خود در بحث دفاع از منفعت عمومی از جمله انتقال صلحآمیز قدرت در کاخ سفید و جلوگیری از خشونت پرداخته است. این شرکت میگوید آنها پیش از حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره خیلی کم توییتهای ترامپ را برچسبگذاری کرده بودند، اما پس از این واقعه تصمیم به مسدودسازی اکانت او گرفتند.
ماده ۲۳۰ از توییتر دفاع میکند
«جان کول» وکیل ارشد ترامپ میگوید توییتر بهرغم وجود ماده ۲۳۰ قانون نزاکت در ارتباطات آمریکا باید مانند دولت پاسدار متمم اول قانون اساسی باشد. وزارت دادگستری دولت بایدن به این تفسیر اعتراض کرده و مدعی است که ماده ۲۳۰ صرفا برای مصونیت قانونی در قبال محتواها در نظر گرفته شده و در تغییر یا محدودسازی سخنان افراد از جمله رئیس جمهوری قبلی نقشی ندارد.
البته ترامپ منتظر بازگشت به توییتر، فیسبوک یا سایر شبکههای اجتماعی نیست. او پلتفرم خودش موسوم به Truth Social را راهاندازی کرده تا میزبان چهرههای محافظهکاری باشد که احساس میکنند توسط شرکتهای فناوری سرکوب شدهاند. با این حال، اگر دادگاه شکایت ترامپ را رد کند، رئیس جمهور سابق آمریکا راهی برای بازگشت به پلتفرم محبوب پرنده آبی نخواهد داشت.