دانشمندان چینی: باید برای نابودی ماهواره‌های استارلینک آماده باشیم

دانشمندان چینی: باید برای نابودی ماهواره‌های استارلینک آماده باشیم

محققان چینی می‌خواهند با توسعه فناوری‌های جدید به ارتش این کشور اجازه دهند در صورت اقدام اسپیس ایکس علیه امنیت ملی پکن، امکان حمله، رصد و از کار انداختن ماهواره‌های استارلینک وجود داشته باشد.

بر اساس مقاله‌ای که ماه گذشته میلادی منتشر شده، چین می‌خواهد به قابلیت‌های ضدماهواره‌ای از جمله سیستم نظارتی با مقیاس و حساسیت بی‌بدیل برای ردیابی و رصد تک‌تک ماهواره‌های اسپیس ایکس دسترسی پیدا کند. این مطالعه به رهبری «رن یوانژن»، پژوهشگر موسسه ردیابی و مخابرات پکن انجام شده است. دیگر نویسندگان اصلی این مقاله دانشمندان ارشد صنایع دفاعی چین هستند.

مشخص نیست که نظرات رن و همکاران او تا چه اندازه بازتاب‌دهنده دیدگاه دولت چین نسبت به این مسئله است. با این حال، در این مقاله که در مجله Modern Defence Technology منتشر شده، آمده است: «ترکیبی از روش‌های تخریب نرم و سخت باید به کار گرفته شود تا ماهواره‌های استارلینک از کار بیفتند و سیستم عامل این شبکه ماهواره‌ای نابود شود.»

رن می‌گوید پهپادها و جنگنده‌های پنهان‌کار آمریکا با کمک شبکه استارلینک می‌توانند سرعت انتقال اطلاعات خود را بیش از 100 برابر کنند. ماهواره‌های اسپیس ایکس همچنین از پیشران‌های یونی استفاده می‌کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد برای حمله به سوژه‌های ارزشمند فضایی به سرعت مدار خود را تغییر دهند.

چین به دنبال توانمندی‌های ضدماهواره‌ای

شبکه استارلینک با در اختیار داشتن بیش از 2300 ماهواره در فضا تقریبا غیرقابل تخریب محسوب می‌شود، چون حتی با نابود کردن تعدادی از این ماهواره‌ها خلل مهمی در عملکرد شبکه به وجود نمی‌آید. همین مسئله در کنار پیشرفتگی و انعطاف‌پذیری ماهواره‌ها باعث شده ارتش چین به دنبال توانمندی‌های ضدماهواره‌ای باشد.

محققان چینی می‌گویند ماهواره‌های استارلینک می‌توانند مهمات نظامی حمل کنند. در نتیجه، ارتش باید ابزارهای پیشرفته‌تری داشته باشد تا با وضوح بالا بتواند این ماهواره‌ها را زیر نظر بگیرد. پکن مدعی است که همین حالا هم ابزارهایی برای تصویربرداری لیزری با دقت میلی‌متری دارد. ولی این کشور معتقد است که باید بتواند سیگنال‌های ماهواره‌ها را هم شنود کند و از تهدیدهای احتمالی آگاه شود.

رن می‌گوید چین ثابت کرده که می‌تواند با موشک ماهواره‌ها را نابود کند، اما این روش زباله فضایی زیادی ایجاد می‌کند و به منظور نابودی سیستمی از ماهواره‌های کوچک و ارزان قیمت هزینه زیادی به دنبال خواهد داشت. بر اساس اطلاعات عمومی موجود، پکن مشغول کار روی چندین فناوری ضدماهواره‌ای از جمله از طریق ریزموج‌هاست تا بتواند ارتباطات ماهواره‌ای را مختل یا قطعات الکترونیکی آن‌ها را بسوزاند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.