جیلی در ادامهی خرید سهام از شرکتهای خودروسازی دنیا، سراغ استون مارتین رفته و حالا مالک ۷/۶ درصد از این برند انگلیسی است.
حدود یک سال پیش، تقاضای جیلی برای خرید سهام شرکت استون مارتین لاگوندا بینتیجه ماند. از سویی دیگر، مشکلات مالی استونمارتین رو به افزایش گذاشته و این برند ۱۰۹ ساله، هر روز بخشی از بازار خودروهای لوکس اسپرت را به شرکتهایی مثل مکلارن واگذار میکند. چنین شرایطی نیاز به فروش سهام و تزریق سرمایه برای بقای استون مارتین را نشان میدهند.
شرکت سرمایهگذاری عمومی عربستان صعودی (Saudi Arabia’s Public Investment Fund) نیز هماکنون مالک ۱۶/۷ درصد از سهام استون مارتین است. گروه تجاری Yew Tree به ریاست لارنس استرول نیز ۱۸/۳ درصد مالکیت استون مارتین را در اختیار دارند. مرسدس بنز دیگر سهامدار بزرگ این برند انگلیسی، مالک ۹/۷ درصد از کل شرکت است.
جیلی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان وسایل نقلیهی صادراتی در چین محسوب میشود. این مجموعه سهامدار اصلی و مالک برندهای خودروسازی ولوو سوئد، لوتوس انگلیس، پولاستار سوئد، پروتون مالزی، ماشینهای برقی لندن (LEVC)، لینک اند کو و زیکر چین است. همچنین لی شوفو (Li Shufu) بنیانگذار جیلی و بزرگترین سهامدار حقیقی این شرکت چینی، ۹/۷ درصد از سهام مرسدس بنز را در اختیار دارد.
استون مارتین برای اجرای برنامهی جامع تغییر و تحول محصولات خود، نگاه ویژهای به خودروهای مجهز به پیشرانهی برقی دارد. این طرح، نیازمند سرمایهگذاری جدید و فناوریهای ویژه است. هماکنون مدلهای الکتریکی پولاستار، با استقبال مناسب در بازار جهانی مواجه هستند و از نظر فنی، مورد تحسین کارشناسان واقع شدند. این شرایط، فروش سهام استون مارتین به جیلی را اقدامی منطقی و هوشمندانه نشان میدهد تا ضمن جذب سرمایه، منجر به انتقال فناوری شود.
استون مارتین در تلاش است تا یک مدل تمام الکتریکی یا پلاگین هیبرید مدرن را در سال ۲۰۲۵ رونمایی کند. سوپراسپرت والهالا نیز، مدل پلاگین برای تولید در سال ۲۰۲۴ است. استون مارتین برای طراحی و عرضهی پیشرانهی V6 اختصاصی خود نیز برنامه دارد.