«جک دورسی»، بنیانگذار توییتر برای روزهای اول اینترنت و زمانی که پروتکلهایی مانند IRC باعث میشد که وب به صورت بیکران به نظر برسد، دلتنگ است و میداند تا حدودی مقصر وضعیت فعلی است.
جک دورسی در توییت خود به این موضوع اشاره کرده است:
روزهای استفاده از usenet ،irc، وب ... حتی ایمیل (w PGP) ... شگفت انگیز بود. متمرکز کردن اکتشافات و هویت در شرکتها واقعا به اینترنت آسیب زد. متوجه هستم که تا حدی مقصرم و از این بابت پشیمانم.
دیدگاه جک دورسی درباره اینترنت
جک دورسی در توییت خود به وضوح به این موضوع اشاره کرده که روزهای Usenet ،IRC، وب... حتی ایمیل (با PGP)... شگفت انگیز بودهاند و خود را یکی از افرادی میداند که در این قضیه نقش داشته و پشیمان است.
انتشار چنین توییتی از جک دورسی به عنوان یکی از مدیران شناخته شده حوزه فناوری موضوع قابل توجهی است، چرا که وی از چنین فضایی تاکنون میلیاردها دلار درآمد به دست آورده است.
نقش توییتر در چرخه اطلاعات غیرقابل انکار است و بسیاری از کاربران برای دنبال کردن چرخه رویدادهای جاری و اخبار به سراغ توییتر میروند. توییتر برای مبارزه با انتشار اخبار و اطلاعات نادرست و جعلی سخت در تلاش است. هرچند این رویکرد در برخی مواقع میتواند به ضرر برخی موسسات تمام شود. گفتنی است این اولین باری نیست که جک دورسی نسبت به وضعیت فعلی اینترنت ابراز تاسف میکند. در ماه دسامبر نیز وی درباره وب 3 و اینکه چگونه این پلتفرم توسط سرمایهگذاران به اشتراک گذاشته شده بود، صحبت کرد. وی در آن مقطع زمانی نیز اعلام کرد که «شما صاحب وب ۳ نیستید.»
جک دورسی در آن مقطع زمانی نیز اعلام کرده بود که شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و شرکتهای با مسئولیت محدود در واقع مالک وب ۳ میشوند و این حوزه هرگز از دست آنها خارج نخواهد شد. در واقع درنهایت یک مجموعه متمرکز خواهد بود که نام متفاوتی برای آن انتخاب شده است.
وب ۳ در واقع نسخه غیرمتمرکز فضای مجازی است که از شبکههای بلاکچین همچون متاورس، NFT و دیفای (DeFi) تشکیل شده است. میتوان گفت این بخش هیچ وابستگی به قدرتهای متمرکز از جمله شرکتهای ارائهدهنده خدمات مربوط به سرورهای اینترنتی ندارد.