سیستمعامل iOS به صورت پیشفرض از فایل منیجری مشابه با آنچه در ویندوز و اندروید یافت میشود، بهره نمیبرد. اما کاربران همچنان میتوانند از اپلیکیشنهای مختلفی برای مدیریت فایلها در آیفون و آیپد خود استفاده کنند. اما کدام یک از عناوین موجود در اپ استور بهتر میتواند نیازهای افراد را پوشش دهد؟
۱. Documents
اپلیکیشن Documents بهترین عنوان برای مدیریت فایلها در آیفون و آیپد به شمار میرود که امکانات مرتبط با بهرهوری زیادی را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد. وارد کردن فایلها از رایانه، فضای ابری، وایفای، صفحات وب و سایر اپلیکیشنها امکانپذیر است و میتوان به راحتی اقدام به اشتراکگذاری، تگ گذاری و آرشیو آنها کرد. همچنین قابلیت Drag & Drop نیز درون برنامه پشتیبانی میشود.
فرمتهای مختلف صوتی، تصویری و متنی توسط اپ شناخته میشوند و میتوان اقدام به خواندن کتابها با فرمتهای مختلف از جمله PDF، گوش دادن به فایلهای صوتی و موسیقی، مشاهده ویدیوها و بسیاری امور دیگر کرد. مرورگر داخلی با قابلیت اتصال از طریق VPN هم برای کاربران در دسترس است اما محدودیت حجم ۵۰ مگابایتی در روز را دارد. برای بهرهمندی از فضای بیشتر نیازمند پرداخت حق اشتراک خواهید بود.
۲. Files
اپل با iOS 11 اقدام به معرفی اپلیکیشن Files کرد که جایگزینی برای عنوان قدیمی iCloud Drive محسوب میشود. کاربران مک هم شباهت بسیاری بین Files و Finder حس میکنند. این برنامه درون iOS جای گرفته است و میتوان چندین منبع ابری را درون آن به صورت همزمان متصل کرد. اگر درحال استفاده از سرویسهای ابری متفاوت مانند آیکلاد، دراپ باکس و وان درایو هستید اما نیاز به ابزاری متمرکز برای مدیریت فایلها درون آنها دارید، محصول اپل میتواند گزینه مناسبی محسوب شود.
متاسفانه قابلیت وارد کردن فایل از طریق وایفای یا وب درون Files یافت نمیشود و اتصال به اینترنت برای استفاده از بسیاری قابلیتهای آن، ضروری است. با این حال رابط کاربری اپلیکیشن بینقص طراحی شده است و ابزارهای مفیدی مانند Drag & Drop درون آن یافت میشود. کاربران میتوانند از طریق Files به دادههای موجود در iCloud Drive یا حافظه داخلی دستگاه دسترسی داشته باشند. امکان مرتب کردن فایلها براساس تگها و دستهبندی آنها با رنگهای متفاوت وجود دارد.
۳. دراپ باکس
دراپ باکس یکی از سرویسهای محبوب ارائه فضای ابری محسوب میشود که نسخه مخصوص iOS آن در دسترس دارندگان آیفون و آیپد قرار دارد. امکان باز کردن فایلهای پشتیبانی شده درون برنامه، ساخت لینک و به اشتراکگذاری آنها در کنار دعوت از سایر کاربران برای دسترسی به فایل وجود دارد. قابلیت آخر میتواند برای ویرایش اشتراکی فایلها بسیار مفید واقع شود.
کاربران قادر خواهند بود تا فایلهای ورد، اکسل و پاورپوینت را به صورت مستقیم ویرایش کنند. در نسخه رایگان میتوانید فایلها را به صورت جداگانه برای دسترسی آفلاین ذخیره کنید؛ اما در نسخه پلاس امکان ذخیره کل یک پوشه هم وجود دارد. همچنین نسخه رایگان امکان اتصال همزمان سه دستگاه متفاوت را فراهم میکند.
۴. GoodReader
اگر با فایلهای PDF زیادی در آیفون یا آیپد خود سر و کار دارید، اپلیکیشن GoodReader حتماً میتواند برای شما مفید باشد. امکان وارد کردن فایلهای PDF از طریق سرویسهای ابری، سرورهای محلی یا رایانه وجود دارد. کاربران میتوانند به کمک اپلیکیشن اقدام به مرتب کردن فایلها در فولدرها کنند.
موتور رندر فایلهای PDF در اپلیکیشن GoodReader عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان میدهد و میتواند اسکرول صفحات را به روانی انجام دهد. قابلیتهای متنوعی برای یادداشتگذاری در صفحات و استفاده همراه با قلم اپل درون برنامه یافت میشوند.
۵. File Manager & Browser
اگر به دنبال جایگزینی برای Documents میگردید، اپلیکیشن File Manager & Browser میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. رابط کاربری آن به مراتب سادهتر است و جنبههای بصری بیشتری را شامل میشود. وارد کردن فایلها از طریق رایانه به کمک وایفای، مدیریت و دستهبندی فایلها و به اشتراکگذاری آنها با سایر برنامهها از جمله قابلیتهای اپ محسوب میشود.
مرورگر داخلی برنامه میتواند برای جستجو، وبگردی و ذخیره فایلها مورد استفاده قرار گیرد. برخلاف بسیاری از عناوین دیگر، ابزارهای مهم برنامه درون منوهای کشویی پنهان نشدهاند و در نوار پایینی قرار دارند. برای اطمینان از امنیت فایلها میتوانید رمز عبوری نیز برای اپلیکیشن تعریف کنید.
۶. Send Anywhere
اپلیکیشن Send Anywhere ابزار سادهای برای ارسال و دریافت تصاویر، ویدیوها، مخاطبین و فایلها میان آیفون و آیپد است. برای شروع کافیست در تب Send موارد دلخواه خود را برای ارسال انتخاب کنید و سپس QR کد نمایش داده شده توسط اپلیکیشن را توسط دستگاه دریافتکننده اسکن کنید یا این که از لینک اختصاصی بهره ببرید.