جعبه ابزار: معرفی ۱۱ مرورگر کم حجم و سریع برای گوشی‌های اندروید

جعبه ابزار: معرفی ۱۱ مرورگر کم حجم و سریع برای گوشی‌های اندروید

بیشتر کاربران از موبایل خود برای وبگردی‌های روزمره و معمولی بهره می‌گیرند که چندان نیازی به منابع زیادی ندارد. با این حال برخی مرورگرهای محبوب مثل گوگل کروم می‌توانند مقدار زیادی از رم را اشغال کنند و مصرف باتری را هم به شدت افزایش دهند. در چنین مواقعی یک مرورگر سبک می‌تواند جایگزین مناسبی محسوب شود. در این قسمت جعبه ابزار ۱۱ مرورگر کم حجم و سریع برای گوشی‌های اندروید را به شما معرفی می‌کنیم.


  • جعبه ابزار: معرفی لیستی از بهترین دانلود منیجرهای اندروید
  • جعبه ابزار: ۵ مرورگر با پشتیبانی از نصب افزونه در اندروید و iOS
  • جعبه ابزار: شش مرورگر امن و ضامن حریم خصوصی برای موبایل

مرورگرهای متعددی برای سیستم عامل اندروید در دسترس کاربران قرار دارند که بسیاری از آن‌ها به حافظه داخلی بسیار کمی برای نصب نیاز دارند. در سوی دیگر عناوینی مثل کروم ممکن است تا بیش از ۵۰۰ مگابایت از حافظه دستگاه را در اختیار بگیرند و برای صاحبان گوشی‌های اندرویدی قدیمی‌تر مشکل‌ساز باشند. در ادامه به معرفی چند مرورگر سبک به عنوان جایگزینی برای ابزار وبگردی خواهیم پرداخت.

DuckDuckGo Privacy Browser

موتور جستجوی DuckDuckGo فعالیت خود را از سال ۲۰۰۸ با تمرکز روی حفظ حریم شخصی کاربران شروع کرد. این موتور برخلاف گوگل سعی نمی‌کند تا نتایج جستجو را به صورت شخصی‌سازی شده برای کاربران خود نمایش دهد.

مرورگر سبک و ایمن DuckDuckGo نیز بر اساس حفظ حریم شخصی افراد توسعه یافته و برای سیستم عامل اندروید منتشر شده است. البته امکانات آن چندان پیشرفته نیست و از نظر سطح قابلیت‌ها نمی‌تواند به عنوان جایگزینی کامل برای کروم مورد استفاده قرار گیرد. البته حجم اپلیکیشن تنها ۱۴ مگابایت است و به همین دلیل می‌توان از کمبود ویژگی‌های جانبی چشم‌پوشی کرد. موتور جستجوی داخلی برنامه از فعالیت ترکرها جلوگیری می‌کند و گزینه‌ای مناسب برای کاربرانی است که به امنیت داده‌های خود اهمیت می‌دهند.

اپرا مینی و اپرا تاچ

در سال‌های نه چندان دور، اپرا مینی به عنوان مرورگری با امکانات زیاد برای موبایل محسوب می‌شد که برخی قابلیت‌های منحصر به فرد را در اختیار کاربران خود قرار می‌داد. اما گذر زمان موجب تغییر شرایط شده و اکنون این اپلیکیشن به عنوان یک مرورگر سبک شناخته می‌شود که برای دستگاه‌هایی با سخت‌افزار ضعیف، بهینه‌سازی شده است.

کاربران به لطف ویژگی وبگردی هوشمند (Smart Browsing) می‌توانند از بهترین حالت برنامه را برای کاهش مصرف داده و لود سریع‌تر صفحات بهره بگیرند. اگر دستگاه اندرویدی قدیمی دارید یا از سرعت اتصال به شبکه نه چندان مناسبی بهره‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم اپرا مینی را امتحان کنید.

اپرا تاچ برادر جوان‌تر اپرا مینی است که تمرکز بیشتری روی طراحی جذاب‌تر و زیبای رابط کاربری خود داشته است. حجم آن تنها چند مگابایت نسبت به نسخه قدیمی‌تر، بیشتر است و از ویژگی‌هایی مانند بهینه‌سازی صفحات برای لود سریع، جستجوی آسان، مسدودکننده داخلی تبلیغات و اشتراک‌گذاری لینک‌ها و فایل‌ها میان دستگاه‌های مختلف بهره می‌برد.

Mint

مرورگر اندرویدی Mint یکی از بهترین اپلیکیشن‌های توسعه یافته توسط شیائومی محسوب می‌شود که تجربه‌ای ساده و سبک از وبگردی را فراهم می‌کند. شیائومی سعی کرده تا قابلیت‌ها و ویژگی‌های نه چندان کاربردی را از محصول خود حذف کند؛ در نتیجه این مرورگر تنها به ۱۴ مگابایت فضا در حافظه داخلی دستگاه برای نصب نیاز دارد.

البته حجم کم اپلیکیشن موجب نشده قابلیت‌های کلیدی از آن حذف شود و همچنان شاهد ارائه ویژگی‌هایی مانند مسدودکننده تبلیغات و حالت ناشناس (Incognito) هستیم که می‌توانند امنیت کاربران در هنگام وبگردی را افزایش دهند. تشخیص خودکار ویدیوها و نمایش گزینه دانلود برای آن‌ها در صفحات مختلف در کنار گزینه فعال‌سازی حالت تاریک و صرفه‌جویی در مصرف داده از سایر امکانات کلیدی مرورگر سبک Mint محسوب می‌شوند.

FOSS Browser

مرورگر FOSS نام خود را از ابتدای کلمات رایگان (Free) و متن باز (Open Source) گرفته و گزینه‌ای بسیار سبک محسوب می‌شود. البته طراحی این اپلیکیشن کمی قدیمی به نظر می‌رسد و ممکن است برخی کاربران نتوانند با آن ارتباط خوبی برقرار کنند. همچنین برخی قابلیت‌های موجود در سایر مرورگرها در آن دیده نمی‌شود. اما اگر به دنبال مرورگر سبک، ساده و رایگان بدون نمایش تبلیغات و دسترسی به مجوزهای خاص هستید، FOSS می‌تواند در میان گزینه‌های شما قرار بگیرد.

فایرفاکس لایت

در دنیای مرورگرهای دسکتاپ، فایرفاکس برای سال‌ها به عنوان جایگزین اصلی برای کروم محسوب شده و هنوز از عرصه رقابت کنار نرفته است. البته در دنیای موبایل وضعیت کمی متفاوت است و تا به امروز کاربران علاقه کمتری نسبت به نسخه موبایل فایرفاکس از خود نشان داده‌اند. اما توسعه دهندگان این مرورگر هنوز دلسرد نشده‌اند و محصول خود را در قالب اپلیکیشنی بسیار سبک (تنها ۷ مگابایت) منتشر کرده‌اند.

افراد می‌توانند در فایرفاکس لایت اقدام به شخصی‌سازی محیط کاربری کنند و گزینه‌های مورد علاقه خود را برای دسترسی آسان و سریع پین نمایند. همچنین با توجه به وضعیت استفاده از مرورگر، امکان شخصی‌سازی نتایج جستجو وجود دارد. در حالت توربو (Turbo mode) نیز از بارگذاری محتوای جانبی و اضافی در صفحات و سایت‌ها از جمله تبلیغات و ترکرها جلوگیری می‌شود. گزینه‌ای برای عدم لود تصاویر جهت بارگذاری سریع‌تر نیز در دسترس قرار دارد.

Aloha Browser

مرورگر Aloha عنوانی کمتر شناخته شده در این لیست است که از قابلیت‌هایی مناسب برای یک مرورگر سبک بهره می‌برد. رابط کاربری برنامه از طراحی چشم نوازی برخوردار است. از امکانات آن می‌توان به تغییردهنده آی‌پی داخلی و قابلیت‌های پیشرفته برای حفظ حریم شخصی کاربران اشاره کرد. 

امکان قفل کردن تب‌ها به کمک اثر انگشت یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد در مرورگر Aloha محسوب می‌شود. همچنین کاربران می‌توانند فایل‌های خود را به صورت ایمن و رمزنگاری شده درون صندوق شخصی نگهداری کنند. ابزار مدیریت دانلود و پخش‌کننده ویدیوهای واقعیت مجازی داخلی نیز درون مرورگر یافت می‌شوند.

Simple Browser

مرورگر Simple یکی از سبک‌ترین عناوین منتشر شده برای اندروید در زمینه خود محسوب می‌شود که تنها ۱.۸ مگابایت حجم دارد. البته این کاهش حجم به بهای از دست رفتن تقریباً تمامی قابلیت‌های جانبی تمام شده است و خبری از تب‌ها، صفحات مورد علاقه یا تاریخچه جستجو در این مرورگر سبک نخواهد بود؛ اما وبگردی به ساده‌ترین شکل ممکن در موبایل به کمک آن امکان‌پذیر است.

Lynket Browser

مرورگر نسبتاً مشهور Lynket که در گذشته با نام Chromer عرضه شده بود، از بهترین گزینه‌ها برای وبگردی سریع و ساده محسوب می‌شود. حجم برنامه تنها ۴.۴ مگابایت است و در گوگل پلی توانسته امتیاز ۴.۱ را از میان حدود ۹ هزار بررسی کسب کند. مصرف رم توسط مرورگر گفته شده بسیار محدود است و به صورت متن باز در اختیار کاربران قرار دارد. امکان باز کردن چندین تب در حالت حباب مانند هم در دسترس است.

XBrowser

مرورگر XBrowser ظاهری شبیه نسخه‌های قدیمی گوگل کروم را تداعی می‌کند اما تنها کمی بیشتر از ۱ مگابایت حجم دارد. با وجود حجم بسیار کم، امکاناتی مانند مسدودکننده تبلیغات، شخصی‌سازی و پیکربندی برنامه، دانلود منابع موجود در صفحات و پشتیبانی از فرمان‌های لمسی برای کاربران ارائه می‌شود. همچنین حالت مطالعه (Read Mode) برای خواندن متن‌های طولانی در نظر گرفته است.

ViaBrowser

اپلیکیشن ViaBrowser یک مرورگر سبک شناخته شده برای اندروید است که از طراحی رابط کاربری مینیمال بهره می‌برد. حجم آن حدود ۱ مگابایت است و از قابلیت ذخیره‌سازی مصرف داده جهت کاهش کیفیت تصاویر استفاده می‌کند. صفحه اصلی مرورگر قابل شخصی‌سازی است و کاربر می‌تواند لینک‌های دلخواه خود را برای دسترسی سریع و آسان در آن قرار دهد.

مسدودکننده تبلیغات، افزونه‌های مختلف، حالت بارگذاری دسکتاپ و تغییر موتور جستجوی پیش‌فرض از دیگر ویژگی‌های مرورگر سبک ViaBrowser هستند. بیش از ۱۰ میلیون نصب و امتیاز ۴.۲ از حدود ۱۰۰ هزار رای گواه محبوبیت بالای برنامه در میان صاحبان دستگاه‌های اندرویدی است.

Monument Browser

مرورگر سبک Monument با تمرکز روی حفظ حریم شخصی و مسدودسازی تبلیغات توسعه یافته است و از قابلیت‌های ویژه برای جلوگیری از ردیابی فعالیت کاربران بهره می‌برد. ابزار مدیریت دانلود آن نیز از امکانات مناسبی برخوردار است و می‌تواند به صورت خودکار فرمت‌های مختلف ویدیویی را در صفحات وب شناسایی و دانلود کند. سازندگان برنامه ادعا دارند که محصول آن‌ها می‌تواند از تمامی پهنای باند در دسترس شبکه برای دانلود سریع‌تر استفاده کند.

همچنین کاربران می‌توانند صفحات دلخواه خود را برای مطالعه در آینده به صورت آفلاین ذخیره‌سازی کنند. حالت دسترسی آسان (Easy Access) نیز امکان تغییر محل آدرس بار را فراهم می‌کند. حالت تاریک داخلی، حالت مطالعه، پنجره‌های شناور و نمایش تمام صفحه (Fullscreen) از سایر ویژگی‌های مرورگر Monument محسوب می‌شوند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.