یاد گرفتن یک زبان جدید یا تقویت زبان دوم از اهداف معمول افراد در ابتدای هر سال هستند، اگر شما هم چنین تصمیمی برای سال جدید دارید احتمالا یکی از مهمترین دغدغههایتان پیدا کردن یک معلم خوب است.
اپهای آموزش زبان بسیاری وجود دارند که میتوانند نقش معلم را برای شما ایفا کنند و کمک کنند تا با صرف هزینه و زمان کمتر به هدفتان برسید بنابراین در این مطلب به سراغ اپهایی رفتیم که در یادگیری یک زبان جدید حسابی به کارتان میآیند.
Duolingo
هر چند که اپ Duolingo به اندازهی کافی شناختهشده هست اما نمیشد این لیست را بدون اپ دولینگو یک لیست کامل بدانیم. این اپ بیش از ۳۵ زبان را آموزش میدهد که شامل ۵ زبان رسمی سازمان ملل هم هست و همگی به صورت سطح بندی شده در این اپ در دسترس هستند. ویژگی مهم دولینگو ایجاد رقابت و ارائهی آمار دقیق از میزان یادگیری کاربر است که با ایجاد حس رقابت باعث میشود مدت طولانیتری به پروسه یادگیری متعهد بمانند.
اپ دولینگو بر روی مهارتهای زبانی مختلف زبانآموزان کار میکند، عملکردی فراتر از آموزش لغات دارد و نکات مثبت فراوانی هم دارد اما متاسفانه زبان فارسی در این اپ وجود ندارد و توضیحی به زبان فارسی دریافت نمیکنید؛ البته اگر دانش ابتدایی زبان انگلیسی را داشته باشید میتوانید از اپ استفاده کنید و مشکل خاصی نخواهید داشت.
Drops
اپ Drops که در سال ۲۰۱۸ جایزهی بهترین اپ سال را از آن خودش کرد هم یکی از گزینههای خوب برای یادگیری زبانهای جدید است که سعی کرده تا با به کارگیری یک رابط کاربری زیبا و روشهای متنوع آموزشی زبانآموزان را به آموزش پایبند کند و خبر خوب این که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند.
این اپ هم مثل دولینگو کلمات را در دستهبندی موضوعی قرار میدهد و پس از یاد گرفتن هر موضوع میتوانید به سراغ دستهی بعدی بروید. نقطهی قوت این اپ در آموزشهای کوتاه و سادهای است که با تصویر همراه شدهاند و به افزایش دایرهی لغات کمک میکند اما اگر قصد دارید یک زبان را از ابتدا بیاموزید چندان انتخاب منطقیای نیست.
Speakly
اپ Speakly یک گزینهی کمتر شناخته شده و در عین حال کامل است که اگر قصد دارید زمان بیشتری صرف کنید میتواند انتخاب بسیار مفیدی باشد. این اپ نه تنها دایرهی لغات را گسترش میدهد و بر روی مهارت شنیدن و گفتگو کار میکند، بلکه برای افزایش توانایی درک مطلب هم تمریناتی تدارک دیده که کمککننده هستند.
Memrise
اپMemrise هم یکی از اپلیکیشنهای معروف در حوزهی زبانآموزی است که امکانات مختلفی مثل آموزش لغات و کلمات، تمرین شنیدن و نوشتن دارد و مثل دولینگو یک جدول ردهبندی هم در آن موجود است که به شما نشان میدهد نسبت به سایرین چقدر پیشرفت کردهاید.
بسیاری از امکانات این اپلیکیشن مشابه بقیه است اما نکته در این است که اپی را انتخاب کنید که با آن راحتتر هستید و مدت بیشتری میتواند شما را به خود جذب کند اما نکتهای که Memrise را از بقیه تمییز میدهد تمارین ویدیویی است که برای تقویت مهارت شنیداری مفید هستند.
Speekoo
اگر دوست دارید عبارات روزمرهی یک زبان را یاد بگیرید که در سفر به دردتان میخورند بهتر است Speekoo را امتحان کنید زیرا تمارین و محتوای آموزشی این اپ دقیقا بر اساس نیاز یک مسافر طراحی شده است.
این اپ هم متاسفانه زبان فارسی را ندارد و در صورتی به دردتان میخورد که دانش اولیهی زبان دوم را داشته باشید و بتوانید دستورالعملها را بخوانید و درک کنید. اما در مجموع یکی از بهترین تجربیات آموزش زبان را به شما ارائه میکند.
HelloTalk
اپ HelloTalk بیشتر از این که یک اپلیکیشن صرفا آموزشی باشد، یک پلتفرم اجتماعی است که به شما کمک میکند یاد بگیرید و آن چه که یاد گرفتهاید را در عمل به کار ببرید و ببینید که آیا میتوانید با سخنوران بومی این زبان یا سایر زبانآموزان ارتباط برقرار کنید یا نه.
حتی اگر هیچ چیزی از زبان دوم نمیدانید هم باز امکان استفاده از این اپ را دارید زیرا برنامه یک ربات ترجمه دارد که میتواند پیامهایتان را به صورت ترجمه شده در اختیار مخاطب شما بگذارد و امکان برقراری ارتباط را فراهم کند.
لرنیت
لرنیت آموزشها را به صورت طبقهبندی شده ارائه میدهد و از همه مهمتر اینکه به زبان فارسی است که کار را برای زبانآموزان راحت میکند و برای کسانی که میخواهند زبان را از صفر شروع کنند راحتتر از نمونههای مشابه خارجی است.
این اپ هم نقاط قوت فراوانی دارد اما از نظر بصری ساده است و از تصویر برای آموزش بهتر استفاده نکرده. ضمنا فقط بخشی از اپ لرنیت رایگان است و پس از رسیدن به سطح خاصی باید با پرداخت درونبرنامهای اشتراک تهیه کنید تا ادامهی آموزشها در اختیارتان قرار بگیرند.