کاغذ، باروت و قطبنما. اینها فقط چند نمونه از اختراعات چینیها است که به جهانیان کمک بزرگی کرده و اگر موارد دیگری مثل چتر، مسواک و اسکناس را هم در نظر بگیریم میبینیم که چین خدمات زیادی به جهان داشته است. همچنین در دنیای امروزی هم میتوانید از چین به خاطر تولید ارزانقیمت هر دستگاهی که هماکنون این مطلب را با آن میخوانید ممنون باشید؛ اما همه چیز چین اینقدر خوب نیست زیرا این کشور به هکرهای کامپیوتری، یک دیکتاتوری مستبد و عدم رعایت قانون کپیرایت هم شهرت دارد. در اینجا اما با مورد آخر کار داریم که موجب ساخت خودروهای کپی زیادی توسط چینیها شده است. البته با پیشرفت خودروسازی این کشور، کپیکاریها نسبت به قبل خیلی کمتر شده ولی بااینحال چینیها هنوز هم این عادت را بهطور کامل کنار نگذاشتهاند؛ بنابراین در ادامه قصد داریم با جدیدترین خودروهای کپی چینی آشنا شویم.
اورا پانک کت
گریت وال در سال ۱۹۸۴ بهعنوان یک خودروساز خصوصی در چین تأسیس شد. این شرکت هماکنون هشتمین خودروساز بزرگ چین محسوب میشود و اورا برند الکتریکی آن است. این برند کار خود را با ساخت خودروهایی آغاز کرد که در طراحی از مدلهای مشهور جهانی الهام گرفته بودند اما جدیدترین محصول اورا بنام پانک کت، پا را از این فراتر گذاشته و اساساً اقدام به ساخت یک فولکسواگن بیتل کلاسیک به شکل مدرن و الکتریکی کرده است. این خودرو آنقدر دقیق کپی شده که میتوانست با همین طراحی توسط فولکسواگن بهعنوان یکی از محصولات خانوادهٔ ID به بازار عرضه شود!
هانلونگ کوانگشی
شاید تاکنون نام هانلونگ را نشنیده باشید اما این یکی از شرکتهای تابعهٔ زوتی است که بدون شک، خود مشهورترین خودروساز چینی در زمینهٔ کپیکاری محسوب میشود. هانلونگ که در سال ۲۰۱۶ تأسیس شده، کراساوور کوانگشی را در آوریل سال ۲۰۲۰ بهعنوان اولین محصول خود به بازار چین عرضه کرد و ظاهراً به فروش خوبی هم دست پیدا کرده است. این خودرو در ظاهر و خصوصاً در نمای جلو کاملاً مشابه رنجروور است اما در عقب طراحان کمی از میزان کپیبرداری کاستهاند شاید به این امید که طراحی کوانگشی آنقدر از رنجروور فاصله بگیرد که لندروور مثل ماجرای لندویند سراغ شکایت نرود!
فوتون جنرال G9
فوتون که متعلق به گروه بایک است، بیشتر به ساخت خودروهای تجاری مثل ون و پیکاپ میپردازد. این شرکت در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۰ پیکاپ جدیدی بنام G9 را معرفی کرد که در نمای جلویی کپیبرداری از نسل قبلی فورد F150 رپتور را فریاد میزند! این پیکاپ چینی در بیرون با جلوپنجرهٔ بزرگ مشکیرنگ، گلگیرهای برجسته با روکش پلاستیکی و ارتفاع زیاد از زمین تمام تلاش خود را کرده تا به رپتور شبیه شود اما در داخل شرایط کاملاً متفاوت است و طراحان فوتون اقدام به طراحی کابین فانتزی و مدرنی کردهاند که به بیشتر به خودروهای سواری شباهت دارد تا یک پیکاپ خشن آفرودی.
سونگسان دلفین
شرکتی بنام سونگسان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۰ کپی دقیقی از نسل اول شورلت کوروت را با نام دلفین به نمایش درآورد. این خودرو با همکاری BYD ساخته شده و از پلتفرم و قوای محرکهٔ این شرکت بزرگ چینی استفاده میکند. البته هرچند دلفین در ظاهر بسیار شبیه کوروت C1 است ولی قوای محرکهٔ آن هیچ شباهتی به سوپرکار مشهور آمریکایی ندارد زیرا این خودرو از یک سیستم پلاگینهیبریدی متشکل از یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری توربو و یک موتور الکتریکی استفاده میکند که مجموع خروجی آن ۳۱۵ اسب بخار قدرت و ۵۳۵ نیوتن متر گشتاور است و این نیرو به چرخهای جلو منتقل میشود. سونگسان دلفین با قیمت ۵۹۸ هزار یوآن معادل ۸۸ هزار دلار در چین عرضه میشود.
هاوال کول داگ
یکی از جدیدترین کپیهای چینی کراساوور بنام کول داگ است که بهتازگی توسط هاوال معرفی شده است. این خودرو یک کراساوور آفرودی جمعوجور است که در ظاهر جعبهای شکل آن بهوضوح الهام گیری از فورد برانکو اسپرت دیده میشود. این موضوع در قسمت جلو با جلوپنجرهٔ سراسری و چراغهای دایرهای بیشتر خود را نشان میدهد درحالیکه چراغهای عمودی عقب نیز بیشباهت به کراساوور آفرودی فورد نیستند. کول داگ با یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری توربو با ۱۸۱ اسب بخار قدرت و قیمت پایهٔ ۱۲۰ هزار یوآن معادل ۱۷,۹۰۰ دلار به بازار عرضه میشود.
چری آریزو ۵ GT
هرچند چری در اکثر محصولات جدید خود از زبان طراحی اختصاصی و منحصربهفردی استفاده کرده است اما به نظر میرسد این شرکت چینی هنوز هم نیمنگاهی به خودروهای مشهور جهانی دارد زیرا جدیدترین سدان این شرکت که بهتازگی با نام آریزو ۵ GT معرفی شده است در قسمت جلو با جلوپنجرهٔ دوکیشکل، چراغهای باریک تیز و ورودیهای هوای مثلثی، شباهت غیرقابلانکاری به محصولات لکسس مثل سدان ES دارد. آریزو ۵ GT در اصل نسخهٔ اسپرتتر و لوکستری از آریزو ۵ پلاس محسوب میشود یعنی همان خودرویی که ما در ایران با نام آریزو ۶ میشناسیم.