جای خالی دو بلندقامت محبوب آسیایی در بازار داخلی

جای خالی دو بلندقامت محبوب آسیایی در بازار داخلی

سام کاویانی: میل به خرید خودروهای بلندقامت در جای‌جای این گیتی گردون سیر توفنده‌ای به خود گرفته است و بی‌شک جامعه جوان ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. اقبال شایان توجهی که طی سالیان اخیر به خودروهای شاسی‌بلند در کشورمان ایجاد شده تبعاتی را هم با خود به همراه آورده است؛ و آن هم افزایش پیاپی بهای انواع این کلاس فرای مرزهای عقل و منطق بوده است. البته این عامل با گرانی مقطعی نرخ ارز و کمبود گاه بیگاه برخی از مدل‌های محبوب نیز گره خورده و جو بازار را از آنچه هست متشنج‌تر نموده است.

با کمال شگفتی، امروزه برخی از کراس‌اوورهای پرطرفدار چینی به مرز ۱۰۰ میلیون تومان هم نزدیک شده‌اند و تنها کافی است که کمی احتیاط و خجالت کنار نهاده و از این حد نیز فراتر روند! برخی از کراس‌اوورهای محبوب کره‌ای هم با جسارتی تام و بی‌هیچ شرم و آزرمی، هر چند وقت یک‌بار، برای خالی نبودن عریضه هم که شده، چند میلیون تومانی بر نرخ فروش خود می‌افزایند تا بلکه روزی فرا رسد که ژاپنی‌ها را که هیچ، حتی ژرمن‌ها را هم با برچسب قیمتی خود روسفید نمایند!

گواه این مدعا، رشد روزافزون بهای کراس‌های وارداتی در چند ماه اخیر است. مثلاً نسخه‌های جدید دو بلندقامت محبوب بازار، یعنی هیوندای توسان و کیا اسپورتیج ۲۰۱۷، تنها به‌صرف جایگزینی اتاق، از ارقام زیر ۱۶۰ میلیون تومانی سال پیش به اعدادی فراتر از ۱۹۰ میلیون رسیده‌اند و هیچ بعید نیست که روزی از مرز بالای ۲۰۰ میلیون هم گذر کنند. دیگر کراس‌اوور پرفروش بازار، یعنی سانتافه ۲۰۱۷، رقم ۲۵۰ میلیون تومان را هم درنوردیده است که بی‌شک عددی است سخت گزاف و شوک‌آور.

با عنایت به چنین وضعی و نبود هیچ گزینه بلندقامتی که زیر ۱۵۰ میلیون – در سبد عمده واردکنندگان خودروهای ژاپنی و کره‌ای – قیمت داشته باشد، بهتر است که این دسته از واردکنندگان، بر ورود کراس‌اوورهای ارزان‌تر و اقتصادی‌تری تمرکز کنند تا بلکه مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب و از ریزش احتمالی برخی دیگر نیز در آتیه‌ای نزدیک جلوگیری نمایند؛ زیرا که احتمالاً در آینده‌ای نه‌چندان دور نه‌تنها بازار خودروهای بلندقامت ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومانی در کشورمان بدل به یکی از مهم‌ترین، شلوغ‌ترین و رقابتی‌ترین بازار خودرویی می‌شود، بلکه هر کس که بر شاهرگ آن مسلط گردد بردش تا سال‌های سال تضمین خواهد شد. به‌ویژه، با ورود بلندقامتانی چون پژو ۲۰۰۸، رنو داستر جدید و چری تیگو ۷ که در آینده‌ای نزدیک صورت خواهد گرفت، کار فروش خودروهای شاسی‌بلند برای واردکنندگان ژاپنی و کره‌ای، به‌ویژه کیا و هیوندای بسی سخت‌تر خواهد شد، زیرا که هر سه خودروی نامبرده به‌احتمال‌زیاد با بهایی کمتر از ۱۲۰ میلیون تومان عرضه می‌شوند و درعین‌حال، به حمایت مستحکم خودروسازان طراز اول کشور پشت‌گرم هستند. بی‌تردید همین موضوع مشتریان بیشتری را ترغیب به خرید این سه خواهد کرد، زیرا گستردگی خدمات پس از فروش، کماکان یکی از مهم‌ترین عوامل جهت خرید یک خودرو توسط آحاد هم‌وطنانمان است و بی‌شک نمایندگان سایپا، ایران‌خودرو و مدیران خودرو در سرتاسر کشور تا حدی می‌توانند به این نیاز فراگیر پاسخ درخوری ارائه دهند.

در اینجا، بنده به معرفی دو کراس‌اوور اقتصادی می‌پردازم که امروزه از بازار خوبی در کشورهای آسیایی برخوردارند ولی جایشان در بازار داخلی‌مان سخت خالی است. این دو بلندقامت اقتصادی شرقی در صورت ورود و عرضه با قیمتی مناسب می‌توانند تحولی را در بازار کراس‌اوورهای وارداتی رقم زده و حق انتخاب بیشتری را برای عمده مصرف‌کنندگان ایرانی تدارک ببینند. یکی از این دو خودرو از برند هیوندای کره است و آن دیگری هم از هوندای ژاپن.

هیوندای کرتا

هیوندای کرتا (CRETA) که از آن با عنوان هیوندای ix25 و هیوندای کانتوس (CANTUS) هم نام برده می‌شود، یک کراس‌اوور جمع‌وجور است که برای نخستین بار، ماه آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی و به هیئت یک کانسپت در نمایشگاه بین‌المللی خودروی پکن رونمایی شد.

پلت‌فرم این خودرو با دیگر ساخته‌های گروه خودرویی کیا/هیوندای ازجمله کیا سول، کیا KX3، کیا CEED و هیوندای الانترا همسان و مشترک است. هیوندای کرتا در ممالکی همچون چین، هند، برزیل، روسیه و الجزایر به تولید می‌رسد و در دو گونه تک و دو دیفرانسیل، در تیررس خریداران قرار می‌گیرد. در بازار هند، این خودرو با پیشرانه‌های متفاوت بنزینی و دیزلی عرضه می‌شود. پیشرانه‌های دیزلی در احجام ۱.۴ و ۱.۶ لیتری ارائه می‌شوند که به ترتیب از توانی معادل ۹۰ و ۱۲۸ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۲۲۴ و ۲۶۵ نیوتن متر برخوردارند و پیشرانه بنزینی هم تنها در یک نسخه ۱.۶ لیتری عرضه می‌شود؛ نسخه‌ای که توانی معادل ۱۲۳ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۵۴ نیوتن متر را از خود تولید می‌کند. نیروی حاصل از پیشرانه به‌واسطه یک گیربکس ۶ سرعته دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ‌های این خودرو منتقل می‌شود.

در این میان، نسخه ۱.۶ لیتری بنزینی (۱۲۳ اسب بخاری) این خودرو می‌تواند در صورت ورود به بازار کشورمان توفیق بسیاری را از آن خود نموده و عرصه را بر دیگر رقبای خود سخت تنگ کند. نسخه ۱.۶ لیتری بنزینی هیوندای کرتا از چابکی نسبتاً خوبی برخوردار بوده و قادر است در عرض ۱۱.۶ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. سرعت نهایی آن معادل ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز بین ۶.۵ الی ۷ لیتر در هر صد کیلومتر مسافت متغیر است. طول/عرض/ارتفاع این کراس‌اوور کوچک آسیایی معادل ۴۲۷۰/۱۷۸۰/۱۶۳۰ میلی‌متر و فاصله بین دو محور عقب و جلوی آن برابر با ۲۵۹۰ میلی‌متر است. وزن خالص هیوندای کرتا معادل ۱۱۸۰ کیلوگرم است.

هیوندای کرتا از حیث تجهیزات رفاهی و ایمنی از آورده درخوری برخوردار است. این خودرو به ۶ عدد کیسه هوا، سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS)، سیستم کنترل پایداری (ESC)، سیستم کنترل ایستایی خودرو در سراشیبی‌ها (HAC) مجهز است و سامانه هوشمند ورود بدون کلید (SMART KEY)، دوربین دید عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با کانال مجزا برای سرنشینان عقب، صفحه نمایش لمسی به سایز ۵ اینچ، سنسور پارک جلو و عقب، شیشه‌های برقی حساس به مانع، چراغ‌های همراهی جلو، خروجی برق ۱۲ ولت در بخش جلو و عقب و سیستم صوتی با قابلیت سازگاری با AUX/USB/MP3/iPOD و… از دیگر تجهیزات موجود در این خودرو هستند.

بهای نسخه ۱.۶ لیتری بنزینی کرتا در بازار هند، بسته به تیپ رفاهی، بین ۹۴۰ هزار الی یک میلیون و ۳۱۸ هزار روپیه متغیر است که با تبدیل آن به دلار آمریکا ارقامی بین ۱۳,۸۳۰ الی ۱۹,۴۰۰ دلار به دست می‌آید.

هوندا BR-V

هوندا BR-V یک کراس‌اوور میان سایز در قد و قواره امثال هیوندای توسان و کیا اسپورتیج است که برای نخستین بار، در روز بیستم ماه آگوست سال ۲۰۱۵ میلادی و به صورت یک نسخه پروتوتایپ در نمایشگاه بین‌المللی شهر گای کیندو (GAIKINDO) اندونزی به نمایش درآمد. این کراس‌اوور میان سایز توسط مرکز تحقیق و توسعه آسیا&پاسیفیک شرکت هوندا طراحی و هدف از ارائه آن نیز، تسخیر بازارهای آسیایی بوده است. در حال حاضر، هوندا BR-V در کشورهایی همچون هندوستان، تایلند و اندونزی به تولید رسیده و به ممالک دیگری چون مالزی، فیلیپین و آفریقای جنوبی و… صادر می‌گردد.

پلت‌فرم BR-V با محصولات دیگری از هوندا من‌جمله موبیلو (MOBILO)، به ریو (BRIO) و آمیز (AMAZE) همسان و مشترک است و در حال حاضر نیز، با دو پیشرانه متفاوت دیزلی و بنزینی عرضه می‌شود. پیشرانه بنزینی با حجم ۱.۵ لیتر از توانی معادل ۱۱۹ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۴۵ نیوتن متر برخوردار است و پیشرانه ۱.۵ لیتری دیزلی نیز، از توانی معادل ۱۰۰ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۲۰۰ نیوتن متر سود می‌برد. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، هوندا BR-V با دو گیربکس ۶ سرعته دستی و CVT عرضه می‌شود و در دو گونه تک و دو دیفرانسیل در دسترس خریداران خود قرار می‌گیرد.

ازآنجایی‌که در ایران ورود نسخه‌های دیزلی یک خودرو با موانع متعددی مواجه است لذا تنها پیشرانه‌ای که باقی می‌ماند همان نسخه ۱.۵ لیتری بنزینی (۱۱۹ اسب بخاری) این خودروست. بی‌شک هوندا CR-V بنزینی با استعانت از پیشرانه بسیار پیشرفته i-VTEC خود، گزینه‌ای سخت سازگار با آب‌وهوای گرم و سوزان کشورمان است و ازآنجایی‌که ساخته‌های هوندا از دوام عالی برخوردارند و حتی برخی از محصولات ۲۵ سال پیش آن نیز – ازجمله سیویک و آکورد – کماکان در کمال صحت و سلامت و با حداقل استهلاک در جاده‌های کشور ما در حال ترددند، لذا عرضه این خودرو با بهایی رقابتی می‌تواند بسیاری از هم‌وطنان را به خرید این بلندقامت زیبای ژاپنی ترغیب نماید. به‌ویژه که این خودرو از سایز مناسبی هم برخوردار است و در انواع ۵ و ۷ نفره عرضه می‌شود.

نسخه ۱.۵ لیتری بنزینی هوندا BR-V در زمانی بین ۹ الی ۱۰ ثانیه از حالت توقف به تندی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب می‌گیرد و بیشینه سرعت آن نیز، بین ارقام ۱۸۰ الی ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت، متغیر است. مصرف سوخت ترکیبی در این پیشرانه حدود ۶.۳ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت است. طول/عرض/ارتفاع هوندا BR-V معادل ۴۴۵۵/۱۷۳۵/۱۶۵۰ میلی‌متر و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن برابر با ۲۶۶۰ میلی‌متر است. وزن این خودرو بین ۱۱۹۹ الی ۱۳۰۶ کیلوگرم متغیر است.

هوندا BR-V با تجهیزات ایمنی و رفاهی متعددی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود. عمده این تجهیزات شامل مواردی چون: سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS)، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کنترل پایداری (VSA)، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی‌ها (HAC)، دو عدد کیسه هوای ایمنی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با کانال مجزا برای سرنشینان عقب، سیستم ورود بدون کلید + سیستم START/STOP، صفحه نمایش لمسی، سیستم روشنایی در روز (LED)، بخارزدای شیشه عقب، رینگ‌های آلومینیمی، فرمان چندکاره و صندلی‌های چرمی و… می‌گردد.

بهای نسخه بنزینی هوندا BR-V در بازار هندوستان، بسته به تیپ و تجهیزات رفاهی، بین ۹۱۱ هزار الی یک میلیون و ۲۴۲ هزار روپیه است که با تبدیل آن به دلار آمریکا ارقام تقریبی ۱۳,۴۰۰ الی ۱۸,۲۵۰ دلار به دست می‌آید.

منابع: WIKIPEDIA.ORG CARWALE.COM HYUNDAI.COM/IN و…

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
13 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.