موسسه «آکامای تکنولوژی» گزارش مفصلی در مورد سرعت اینترنت جهان منتشر نموده است که در آن به مقایسه پارامترهای مهم کشورها با یکدیگر در سه ماهه اول سال ۲۰۱۷ می پردازد.
این موسسهٔ آمریکایی، هر سه ماه در سال گزارشاتی از میانگین سرعت اینترنت کشورهای مختلف ارائه می کند. این تحلیل که براساس بررسی ۲۰۰ هزار میلیارد درخواست از ۱۴۹ کشور جهان آماده شده است، آمار جالبی به شرح ذیل ارائه میکند:
- سرعت میانگین اینترنت جهان در این مدت ۷.۲ مگابیت بر ثانیه بود که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش یافته است.
- از میان ۱۴۹ کشور مورد بررسی تعداد ۹۶ کشور در متوسط سرعت اتصال پیشرفت شایانی داشتهاند.
- میانگین بیشترین سرعت اتصال کشورها نسبت به سال قبل با رشد ۲۸ درصدی به ۴۴.۶ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
- کره جنوبی هنوز رکورد بیشترین سرعت میانگین میان کشورها را با معدل ۲۸.۶ مگابیت بر ثانیه حفظ نموده اما این سنگاپور است که سریعترین اتصال را با سرعت ۱۸۴.۵ مگابیت بر ثانیه به ثبت رسانده است.
- این نخستین باری است که آمریکا در لیست ده کشور پر سرعت قرار می گیرد. این کشور با ۲۲ درصد افزایش میانگین سرعت اینترنت برخلاف آمارهای قبلی به این جمع پیوسته است.
۹۶ درصد از کاربران کره جنوبی از اینترنت بالای ۴ مگابیت بر ثانیه استفاده میکنند
این تحلیل نشان می دهد ۶۲.۶ درصد از اتصال های اینترنت در کره جنوبی بالای ۱۵ مگابیت برثانیه هستند. همچنین ۹۶.۷ درصد از کاربران در این کشور از اینترنت ۴ مگابیت برثانیه استفاده می کنند.
با نگاهی کلی به این گزارش مفصل میتوان نتیجه گرفت کشورهای آسیای شرقی مانند کره جنوبی، هنگ کنگ، سنگاپور و ژاپن و همچنین کشورهای منطقه اسکاندیناوی نظیر نروز، سوئد، فنلاند و دانمارک از جمله کشورهای پرسرعت جهان به شمار می روند.
درباره آمار کشور خودمان نیز میبینیم که ایران با میانگین سرعت ۴.۷ مگابیت بر ثانیه با وجود پیشرفت ۱۴ درصدی نسبت به سه ماهه قبلی و همچنین رشد ۳۳ درصدی نسبت به سال قبل، رتبه ۱۰۷ ام را از میان ۱۴۹ کشور جهان را کسب نموده است.
ایران با سرعت میانگین ۴.۷ مگابیت ثانیه در رتبه ۱۰۷ جهان را بخود اختصاص داده است
جالب است بدانید که خوشبختانه ۶۱ درصد از اتصالات ایران به اینترنت با سرعتی بالاتر از ۴ مگابیت بر ثانیه بوده و در رتبه ۹۱ جهان قرار میگیرد اما تنها ۱.۳ درصد از این اتصالات سرعتی بیش از ۱۰ مگابیت بر ثانیه داشتند که نسبت به سه ماهه قبلی ۶ درصد کاهش یافته است.
با مشاهده این آمار به اهمیت اقدامات اخیر وزیر ارتباطات در زمینه اصلاح و ارزان شدن تعرفههای اینترنت کشور پی میبریم. چراکه هنوز در مقایسه با کشورهای متوسط در زمینه نوع و سرعت اتصال، فاصله بسیار زیادی داریم و به اقدامات بسیاری برای عملی شدن وعدهٔ رسیدن به سرعت متوسط ۲۰ مگابیت بر ثانیه نیازمندیم.