با وجود تغییر استراتژی بیشتر خودروسازان جهان به سمت تولید مدلهای الکتریکی، مسئولان تویوتا معتقد هستند خودروی هیبریدی ممکن است بیشتر از خودروهای برقی به کاهش انتشار آلایندگی کمک کند.
تویوتا بزرگترین خودروساز جهان است و هنوز هم رابطه خوبی با خودروهای برقی ندارد. مدیرعامل و سایر مدیران عالی رتبه این شرکت اصرار دارند که بازار برای پذیرایی از خودروی برقی آماده نیست، حتی اگر رونق بزرگی در علاقه مشتریان وجود داشته باشد. با این حال یکی از مدیران اجرایی تویوتا طی هفته جاری از برنامههای این شرکت در زمینه خودروهای الکتریکی دفاع کرد.
هربار که گزارش جدیدی درباره نگاه مدیران اجرایی تویوتا به آینده ارائه میشود، به نظر میرسد داستان یکسان است؛ حتی اگر دنیای اطراف آنها به سرعت در حال تغییر باشد. در حالی که بیشتر خودروسازان سرانجام خودروهای کاملاً برقی را به عنوان بخشی از محصولات اصلی خود پذیرفتهاند و به صورت عمومی از آنها استقبال کردهاند، تویوتا از برنامههای خود برای ادامه گزینههای متعدد پیشرانه برای خودرو دفاع میکند و حق تصمیمگیری را به مشتری میدهد.
تویوتا اخیراً یک شاسیبلند کاملاً برقی جدید را راهی بازار کرد. با این حال متأسفانه تقریباً بلافاصله فراخوان برای تویوتا BZ4X اعلام شد زیرا برخی مشکلات تولید میتواند منجر به ایجاد نقص در چرخهای آن شود. اکنون که این مشکل مورد توجه قرار گرفته است، باید صبر کنیم و ببینیم که آیا تویوتا هنوز هم به طور فعالانه برای فروش کراساور برقی خود کار میکند یا خیر.
به هر حال، تویوتا همچنان به قیمت بالای خودروی برقی، عدم تقاضا و زیرساختهای شارژ محدود اشاره دارد. در حالی که همهی این نگرانیها هنوز تا حدی درست هستند، اما وقتی تویوتا برای اولین بار شروع به عقبنشینی در برابر خودروهای برقی کرد، تقریباً مشکل خاصی نیستند.
خودروهای برقی مطمئناً گرانتر از مدلهای بنزینی هستند، اما برخی خودروهای الکتریکی ارزانتر نیز وجود دارند. مالکان خودروی برقی همچنین پذیرفتهاند که برای صرفهجویی درخورتوجه در هزینه، سوخت و تعمیر و نگهداری به چنین اقدامی دست زدهاند. همچنین اعتبار مالیاتی فدرال ایالات متحده برای مدلهای برقی نیز وجود دارد که به افراد کمک میکند تا آنها را تهیه کنند و تقریبا در هر جایی برای فروش در دسترس هستند.
تقاضا برای خودروی برقی اکنون به صورت تصاعدی در حال رشد است، بنابراین نباید هنوز هم به روایتهای قدیمی از مشکلات خودروی الکتریکی اشاره کرد. زیرساختهای شارژ به طور قطع نیاز به رشد (به خصوص در مناطق دور افتاده) دارند، اما بیشتر خودروها در خانه شارژ میشوند. علاوه بر این، دولت آمریکا برای ایجاد شبکه ملی شارژ خودروهای برقی، بودجه زیادی را اختصاص داده است.
با تمام این گفتهها، شان هانلی، معاون فروش و بازاریابی تویوتا در استرالیا اخیراً از خودروی هیبریدی تویوتا کرولا کراس هیبرید رونمایی کرد. به گزارش insideevs، هانلی پس از سخنرانی به سؤالات رسانهها پاسخ داد. از هانلی دربارهی برنامههای این خودروساز و پیشرفت کلی در زمینهی کاهش کربن سؤال شد.
هانلی گفت:
تویوتا مخالف وسایل نقلیه باتریدار برقی (BEV) نیست، اما برای مبارزه با افزایش کربن نیاز به کار گرفتن از همه پتانسیلها داریم. کربن در این شرایط دشمن ما است، نه پیشرانه خودرو. تویوتا قبول دارد که کربن یک مشکل است و ما باید برای خنثی شدن اثرات آن قدم برداریم، اما تویوتا لزوماً با دیگران دربارهی چگونگی رسیدن به هدف موافق نیست.
مدیران تویوتا استدلالهایی ارائه میدهند که تقریبا همگی آنها با صحبتهای قبلی آکیو تویودا، مدیرعامل این شرکت مشترک است. هانلی با اشاره به تنوع سبد محصولات تویوتا، از عملکرد خودروساز ژاپنی در برابر منتقدین دفاع کرد:
ما تنها شرکت خودرویی هستیم که ۳۰ درصد از فروشمان به خودروی هیبریدی اختصاص دارد و این در کاهش (انتشار کربن) نقش اساسی ایفا میکند.
طبق گزارش Electrek، مسئولان تویوتا محاسبه میکنند که سه دستگاه خودروی هیبریدی تقریباً برابر با یک مدل کاملاً برقی (BEV) است. این نشریه در ادامه میگوید که مسئولان تویوتا میگویند ۳۰۰،۰۰۰ دستگاه خودروی بنزینی هیبریدی که در استرالیا فروخته میشود، میتوانند برای کاهش انتشار کربن تقریباً مشابه ۹۰،۰۰۰ خودروی برقی عمل کنند. شما چه فکر میکنید؟ نظرات خود را در این زمینه با میدونی در میان بگذارید.