محققان سوئیسی چیپ یکپارچهای را معرفی کردهاند که با استفاده از نور قادر به انتقال سریع اطلاعات است. این تراشه افزایش سرعت انتقال دیتا در شبکههای فیبر نوری را در پی دارد.
به گزارش Tech Xplore، محققان موسسه «فناوری فدرال زوریخ» تراشهای را به نمایش گذاشتهاند که در آن سیگنالهای الکترونیکی بدون کاهش کیفیت به سیگنالهای نوری فوق سریع تبدیل میشوند. این کشف میتواند پیشرفت شگرفی در افزایش بهرهوری زیرساختهای ارتباطی نوری مانند شبکههای نوری که از نور برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند، به همراه داشته باشد. این چیپ انتقال دادهها از طریق اینترنت را بهبود میدهد.
محققان در این زمینه اعلام کردهاند:
«در حال حاضر سیگنالهای الکترونیکی با استفاده از تراشههای جداگانه به سیگنالهای نور تبدیل میشوند و همین موضوع کاهش قابل توجه کیفیت سیگنال و همچنین محدودیت سرعت در انتقال به کمک نور را در پی دارد. با توجه به این موضوع، ما شروع به توسعه یک دستگاه برای مدولاسیون کردیم. این جزء روی چیپ باعث تولید نور با شدت معین و تبدیل سیگنالهای الکترونیکی به امواج نور میشود. این وسیله برای جلوگیری از کاهش کیفیت و شدت در طی فرایند تبدیل، ابعاد بسیار کوچکی دارد.»
با توجه به ابعاد بسیار کوچک این تراشهها، محققان میتوانند مدارهای یکپارچه کوچکی تولید کنند که شامل لایه فوتونیک و لایه الکترونیکی میشود. به منظور تبدیل سیگنالهای الکتریکی به سیگنالهای نوری سریعتر، لایه فوتونیک حاوی یک تعدیلکننده شدت پلاسما است. این تعدیلکننده بر پایه ساختارهای فلزی ساخته شده که برای دستیابی به نرخ بالای انتقال اطلاعات، نور را هدایت میکند.
درون چیپ، چهار سیگنال ورودی با سرعت پایین ترکیب و تقویت میشوند که نتیجه آن، شکلگیری یک سیگنال الکتریکی پرسرعت است. در تستهای اولیه، دانشمندان برای اولین بار با استفاده از چیپ مجتمع به سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کردند.