تغییرات اقلیمی منابع آبی 2 میلیارد نفر را تهدید می کند

تغییرات اقلیمی منابع آبی 2 میلیارد نفر را تهدید می کند

میلیاردها نفر در سراسر دنیا به آبی که از برف و یخچال های طبیعی به دست می آید، وابسته هستند. افزایش دما و کشمکش های سیاسی سبب کاهش منابع آبی این مناطق، خصوصاً ارتفاعات آسیا شده است. در جدیدترین تحقیقی که در ژورنال Nature منتشر شده، به کوه های آسیب پذیر منطقه ارتفاعات آسیا لقب «برج های آبی جهان» داده شده و به عوامل تهدید کننده آنها پرداخته شده است.

در این تحقیق با بررسی 76 منطقه کوهستانی، تاثیرات اقلیمی و اجتماعی روی منابع آب مورد مطالعه قرار گرفته است. بررسی آب و هوا از تاثیرات دما و بارندگی خبر می دهد و رشد جمعیت، توسعه اقتصادی و شهرسازی از عوامل تاثیرگذار اجتماعی قلمداد شده اند.

از 76 منطقه ای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند، منطقه ای به نام Indus Basin به عنوان مهمترین و آسیب پذیرترین برج آبی جهان قلمداد شده است. این منطقه بین هند و پاکستان قرار گرفته و بیش از 200 میلیون نفر به آب های ذخیره شده در ارتفاعات آن وابسته هستند.

محققان تخمین زده اند تا سال 2050 دمای این منطقه 1.9 درجه سانتی گراد افزایش پیدا خواهد کرد. هند و پاکستان اگر می خواهند این منبع آبی ثبات خود را حفظ کند، باید در همکاری با یکدیگر به دنبال یافتن راه حلی برای مدیریت این منبع آبی باشند. این دو قدرت هسته ای سابقه ای طولانی در جدال با یکدیگر دارند.

مناطق کوهستانی جنوب آمریکا و آسیا به دلیل فشارهای اجتماعی و اقتصادی، نسبت به مناطق کوهستانی آمریکای شمالی، آسیب‌پذیری بیشتری دارند. البته این به معنی مصونیت برج های آبی آمریکای شمالی از تهدیدات نیست و افزایش جمعیت و دما، تاثیرات به مراتب بیشتری را روی منابع آبی رود فریزر (Fraser) و حوضه های رود کلمبیا در منطقه شمال غربی پسیفیک می گذارند.

این تحقیق برای اولین بار ابعاد گسترده عوامل تاثیرگذار روی برج های آبی دنیا را مطالعه می کند. البته یافته های این تحقیق آنقدرها هم غافلگیر کننده نیستند؛ چون با گرم شدن زمین، یخچال های طبیعی ذوب شده و الگوهای بارندگی را مختل می کنند.

نویسندگان این مقاله برای رده بندی حوضه های آبریز فاکتورهایی همچون میزان بارندگی، برف، مخازن آب یخچال های طبیعی و سطح آب حوضه ها را برای آگاهی از حجم ذخایر آب تحلیل کردند. محققان سپس این فاکتورها را با میزان تقاضا در کشاورزی، صنعت و مصارف خانگی مقایسه کردند.

با انفجار جمعیت، خصوصاً در کشورهای جهان سوم، رهبران کشورها باید استراتژی های خود را تغییر داده و از وجود آب برای همه اطمینان حاصل کنند. این کوهستان ها در کنار فراهم کردن آب، با انرژی آبی یا انرژی هیدرولیک (Hydropower) می توانند به بحران انرژی کمک کنند.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.