یادتان میآید ۱۲ فوریه ۲۰۱۴ یا ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ که چاه فاضلاب در موزه ملی کوروت باز شد و تعداد ۸ دستگاه کوروتِ تاریخی و ازجمله یک میلیونمین کوروت C4 مدل ۱۹۹۲ را در خود بلعید؟ حالا یک سال پس از اینکه جنرالموتورز اعلام کرد که تصمیم به احیای این خودرو گرفته است، میتوانیم با چشمان خود درخشش این خودرو را بهمانند یک مدل جدید نظاره کنیم.
در واقع باید گفت که این خودرو پس از رفتن به مرکز طراحی جنرالموتورز بهصورت کامل بازنگری شده و تعداد ۳۰ کارگر و تکنسین از گروه طراحی مونتاژ مکانیکی و خدمات جیام بر روی آن کار کردهاند. در همین حال، هنگام باز کردن قطعات این کوروت مشاهده شده که هرکدام از آنها توسط یکی از کارمندان امضا شدهاند. این موضوعی است که مارک رئوس (Mark Reuss) معاون اجرایی جنرال موتورز و مسئول توسعه جهانی محصولات میگوید:
وقتی آن را از هم باز کردیم، مشاهده کردیم که هرکدام از کارمندانی که درگیر ساخت این خودرو بوده، یکی از قطعات آن را امضا کرده است؛ موضوعی که بسیار برای ما جالب بود. این کار آنها باعث شد تا تاریخ زنده شود و جریان پیدا کند و همینطور، اهمیت این پروژه را بیش از پیش برای ما مشخص کرد.
بنابراین، علیرغم خرابی عمدهای که به خودرو وارد شده بود، تیم جنرالموتورز تصمیم گرفت که تا جای ممکن قطعات اولیه را تعمیر و حفظ کند. تنها دو قطعه امضا شده نتوانستند دوباره به کار گرفته شوند. در همین حال، گروه با تقلید از امضاها، آنها را به قطعات جدید منتقل کردند. البته جایگزینی برخی قسمتها مانند کاپوت، جلوبندی و پنلهای پایین بین چرخهای جلو و درها، ناگزیر بوده است. با این حال، در ظاهر خودرو نیز تا جای ممکن، قسمتهای امضا شده تعمیر و بازسازی شده تا اعتبار این خودرو حفظ شود؛ از جمله نمای عقب و سیستم اگزوز.
نشان «یک میلیونمین کوروت» بر روی پنجره جلو، از جمله مواردی است که به صورت کامل بازسازی شده است. جالب اینکه فایل گرافیک کامپیوتری مورد استفاده، هنوز هم در دسترس بوده است.
این دومین پروژه احیای کوروت جنرالموتورز پس از تعمیر نمونه اولیه «بلو دوئل» ZR1 با خرابیهای جزئی است. پس از این پروژه، نگاه موزه ملی کوروت به خودروی سوم، یک کوروت مدل ۱۹۶۲ است. ۵ خودروی دیگر خسارتدیده در این اتفاق، همچنان به همان حالت باقی خواهد ماند و در بخشی ویژه از موزه با تم خاص به نمایش درخواهند آمد.