ناهمخوانی اطلاعات مربوط آمار فروش خودروهای الکتریکی تسلا در بازار استرالیا با آمار سازمانهای فدرال این کشور، باعث شده است تا خودروساز آمریکایی به دستکاری آمار فروش خود متهم شود.
پس از گزارشی که توسط گروه لابی خودروهای برقی منتشر شد، تسلا متهم به افزایش آمار فروش خود در استرالیا شده است. تسلا ادعا کرد ۱۵،۰۰۰ دستگاه خودروی الکتریکی در سال گذشته به صورت محلی فروخته است. با این حال، تنها چند روز پس از آن اطلاعات ثبتنام مشتریان نشان داد که ۱۲،۰۰۰ دستگاه خودروی برقی تسلا در سال ۲۰۲۱ به جادههای این کشور اضافه شدهاند.
به گزارش درایو، بسته به اینکه کدام رقم صحیح باشد، تعادل بین فروشندگان خودرو در بازار استرالیا کمی به هم میخورد. بر اساس ارقام غیرمستند منتشرشده توسط تسلا و شورای خودروهای برقی، سدان تسلا مدل ۳ موفق به شکست ۲۸ سال پیروزی تویوتا کمری در کلاس سدانهای سایز متوسط در استرالیا (۱۵،۰۵۴ دستگاه در مقابل فروش ۱۳،۰۸۱ دستگاه) شده است.
با این حال، بر اساس اطلاعات ملی ثبتنام خودرو استرالیا، تسلا مدل ۳ در سال گذشته پس از تویوتا کمری در رده دوم قرار گرفت (۱۲،۰۵۸ دستگاه در مقابل ۱۳،۰۸۱ دستگاه) و ۲۸ سال برد تویوتا همچنان پابرجا است.
در هر صورت، همانطور که هفته گذشته به طور انحصاری توسط وبسایت Drive گزارش شد، تسلا در سال ۲۰۲۱ رکورد تعداد وسایل نقلیه تحویل شده به مشتریان را در استرالیا ارتقا داد (بیش از سه برابر تعداد تحویل این شرکت نسبت به سال قبل). با اینکه تسلا فقط یک مدل در خط تولید خود داشت، از کل خط تولید برندهای قدیمی خودرو مانند لکسوس، اشکودا، ولوو و جیپ پیشی گرفت.
تسلا مدل ۳ با فاصله زیاد محبوبترین خودروی الکتریکی در استرالیا بود و با فاصله کمی از نزدیکترین رقیب خود یعنی امجی ZS EV، ارزانترین خودروی برقی در بازار استرالیا قرار گرفت.
با این حال، کارشناسان صنعت خودرو در استرالیا نگران اختلاف درخورتوجه ۳،۰۰۰ وسیله نقلیه (اختلاف ۲۵ درصدی) بین ادعای تسلا و دادههای ثبتنام ارائه شده توسط سیستم تبادل ملی اطلاعات خودرو و راننده (NEVDIS) هستند. NEVDIS همان پایگاه داده پزشکی قانونی است که به ردیابی میلیونها خودرو در استرالیا مجهز به کیسه هوای مرگبار تاکاتا در بیش از دهها برند خودرو در طول پنج سال گذشته کمک کرده است.
وبسایت درایو همچنین دادههای NEVDIS را با اطلاعات ثبتنام تسلا که به طور مستقل و مستقیم از ایالتها و فرمانداریها ثبت شده بود، بررسی کرد و ارقام با هم مقایسه شدند. این بدان معنا است که رقم ۱۵،۰۰۰ دستگاه فروش تسلا در استرالیا در سال گذشته ۳،۰۰۰ دستگاه بیشتر از اطلاعات ثبتنام دو مجموعه مستقل بود.
رفع اختلافات کوچک در آمار فروش خودروهای جدید با اطلاعات ثبتنام مشتریان دشوار است و میتواند تحت تأثیر تاریخ واقعی تحویل خودروها به مشتریان باشد. با این حال چنین شکاف بزرگی (تفاوت ۲۵ درصدی بین ادعای فروش تسلا و دادههای ثبتنام)، بسیار غیر معمول است.
اتاق صنایع خودرو فدرال (FCAI) در سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسید که بسیاری از خودروهایی که با عنوان فروخته شده در سیستم ثبت میشوند، در حقیقت هنوز در نمایندگیهای فروش حضور دارند. از آن زمان تاکنون، اتاق صنایع خودرو فدرال سیاست کاری خود را مبنی بر حقیقتگویی در گزارش دادههای فروش خودروهای جدید قرار داده است.
قبل از معرفی معیارهای شمارش قویتر، دادههای رسمی فروش خودروهای جدید دائماً از میزان واقعی خود (اغلب تا ۱۰ درصد بیشتر از تعداد واقعی خودروهای فروخته شده) منحرف میشد. اتاق صنایع خودروسازی فدرال اکنون آمار فروش را با دادههای ثبتشده بررسی میکند و در صورت وجود مغایرت، اطلاعات شمارهگذاری خودروها را تغییر میدهد.
اما از زمانی که تسلا شروع به فروش خودروی برقی در استرالیا کرد، اطلاعات فروش را به این سازمان ارائه نکرده است. یکی از مطلعین صنعت خودرو استرالیا به وبسایت Drive گفت که تفاوت فاحشی بین ادعای فروش تسلا با دادههای ثبتنام وجود دارد. این مدیر عالیرتبه خودروسازی که خواست نامش فاش نشود، گفت:
سوالاتی درباره صحت آمار ارائهشده توسط تسلا ایجاد شده است … به نظر میرسد که آنها بیش از میزان واقعی هستند. بدون اطلاعات دقیق فروش تسلا، استفاده واقعی از خودروهای الکتریکی در استرالیا مشخص نمیشود.
این کهنهکار صنعت خودرو همچنین گفت:
تسلا میتواند از این سردرگمی جلوگیری کند، در صورتی که دادههای فروش استرالیا خود را مانند سایر بخشهای صنعت خودرو به اتاق صنایع خودروسازی فدرال ارائه دهد، بنابراین میتوان آن را در کنار هر برند خودروساز دیگری حساب کرد.
شورای خودروهای الکتریکی استرالیا که دادههای فروش را از طرف تسلا منتشر کرده، میگوید مطمئن است که اعداد آن دقیق هستند. بهیاد جعفری، مدیرعامل شورای خودروهای برقی استرالیا گفت:
آمار ما مستقیماً از تسلا است. ما اکنون رسماً آمار فروش تسلا را دریافت میکنیم و میتوانیم آنچه را که آنها (در استرالیا به فروش میرسانند) گزارش کنیم. ما مطمئن هستیم که اعداد ما درست است.
آقای جعفری در پاسخ به این سوال که چرا ارقام ارائه شده توسط تسلا به طور قابل توجهی بیشتر از آن چیزی است که اطلاعات ثبتنام نشان میدهد، گفت:
نمیتوانم توضیح دهم، نمیدانم چه مشکلی پیش آمده است. ما با همکاری NEVDIS روی این موضوع کار خواهیم کرد تا ببینیم چرا بین آمارها اختلاف وجود دارد. اما این چیزی نیست که آنها بتوانند خیلی سریع بررسی کنند.
آقای جعفری گفت تسلا هیچ انگیزهای برای اغراق در آمار فروش خود در استرالیا ندارد. جعفری به درایو گفت:
من دلیلی نمیبینم. آنها هرگز آنقدر به این موضوع اهمیت ندادهاند که در وهله اول به تعداد خودروهایشان ببالند. دو یا سه سال طول کشید که از آنها برای دریافت این دادهها التماس کنم، بنابراین واقعاً برای آنها خودنمایی یا چیز دیگری مهم نیست.
انجمن فروشندگان خودرو استرالیا (AADA) که بیش از ۳۰۰۰ نمایشگاه خودروی جدید را در سراسر کشور استرالیا نمایندگی میکند، گفت که برای سیاستگذاران مهم است که تصویر دقیقی از تقاضای مصرفکننده و تغییر ترجیحات خودرو داشته باشند تا بتوانند برای آینده برنامهریزی کنند.
جیمز وورتمن، مدیرعامل AADA گفت:
ما دوست داریم تسلا اطلاعات فروش خودروهای جدید خود را در استرالیا از طریق VFACTS (کانال دادههای فروش خودرو در صنعت) ارائه دهد، همانطور که سایر برندهای خودرو انجام میدهند.با توجه به اینکه هیچ کسی در این واقعیت که آنها پیشرو فعلی فروش خودروهای الکتریکی هستند، مناقشه نمیکند، من مطمئن نیستم که چرا (تسلا) نمیخواهد این اطلاعات را در دسترس قرار دهد. با مقایسه نکردن آمار فروش محصولات، ما اطلاعات دقیقی را که برای ارزیابی حضور واقعی (خودروهای برقی) در استرالیا نیاز داریم، بدست نمیآوریم.