تست و بررسی برلیانس H330 / اچ ۳۳۰ دنده‌ای دست دوم

تست و بررسی برلیانس H330 / اچ ۳۳۰ دنده‌ای

قرارداد شرکت چینی برلیانس اتو در سال ۲۰۰۳ با بی ام و، بعد از ۱۱ سال این شرکت را در کانال خودروسازی سبک انداخت. برلیانس در سال ۲۰۰۳ با مونتاژ برخی از خودروهای برند محبوب بی ام و، بخش خودروهای سبک خود را راه انداخت. رفته‌رفته برلیانس دست از مونتاژ خودروهای شرکت‌ها برداشت و تصمیم گرفته تا خودش شروع به تولید خودرو کرد.

این شرکت دولتی آن‌قدر پیشرفت داشت که در سال ۲۰۱۳ ششمین خودروساز بزرگ چین معرفی شد. به نقل از برخی منابع بعد از سال ۲۰۱۶ کم‌کم اوضاع مالی این شرکت خراب شد، در سال ۲۰۱۸ میزان سهام بی‌ام‌و در جوینت ونچر به ۷۵ درصد رسید و نهایتاً در نوامبر سال ۲۰۲۰ این خودروساز به‌پایان عمر ۲۸ ساله خود رسید. اما هنوز هم در سایت رسمی برلیانس برخی از محصولات جدید این کمپانی به نمایش گذاشته می‌شود.

اما داستان سری اچ ۳۰۰ (H300) در ایران از سال ۹۳-۹۴ شروع شد. برلیانس اچ ۳۳۰ در چهار نسخه ۱.۵ لیتری دنده‌ای، ۱۰۵ لیتری اتوماتیک، ۱.۶۵ لیتری اتوماتیک و ۱.۶۵ لیتری دنده‌ای در بازار ایران توسط پارس‌خودرو مونتاژ شد. البته نسخه‌های ۱.۶۵ لیتری فقط در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مونتاژ شدند. در واقع تفاوت این نسخه‌ها فقط به امکانات رفاهی و مشخصات فنی محدود می‌شد. البته نسخه هاچ‌بک اچ ۳۳۰ با نام اچ ۳۲۰ و C3 به بازار ایران عرضه شد و به‌جز نداشتن صندوق و چند تفاوت ظاهری بسیار کم هیچ فرقی با اچ ۳۳۰ نداشت.

در این سری از مقالات تست و بررسی مجله میدونی مجله میدونی به سراغ برلیانس اچ ۳۳۰ ۱.۵ دنده‌ای رفته‌ایم تا ارزش خرید آن را در بازه قیمتی ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

طراحی ظاهری برلیانس اچ ۳۳۰

جلوپنجره کلیوی که به تقلید از محصولات بی ام و روی این خودرو استفاده شده بیش از هر چیز توجه بیننده را به برلیانس جلب می‌کند. احجام پف کرده در همه جای طراحی این خودرو مخصوصاً قسمت جلویی آن دیده می‌شود. قاب مه شکن‌ها در طرفین سپر قرار گرفته‌اند. دو خط مورب از ستون‌های A شروع شده و رفته‌رفته جلوتر می‌آیند و به هم نزدیک‌تر می‌شوند. این سبک طراحی کاپوت باعث می‌شود زمانی که در جایگاه راننده قرار می‌گیرید حس عضلانی بودن خودرو به شما دست دهد.

نمای جانبی برلیانس اچ ۳۳۰ مانند اکثر خودروها ساده و بی‌پیرایه نیست و رینگ‌های آلومینیومی ۱۶ اینچی و خط شانه پف کرد که از ابتدای گلگیر عقب شروع شده و در میانه گلگیر جلو پایان یافته به زیبایی این بخش افزوده‌اند. البته از نقش طراحی گلگیرهای پف کرده که در کمتر خودرویی دیده بودیم در افزودن زیبایی به نمای جانبی اچ ۳۳۰ نمی‌توان گذشت.

بلافاصله بعد از اینکه به قسمت انتهایی خودرو توجه کنید یاد نیسان تیانا میافتید. طراحی این بخش شاید مانند باقی قسمت‌های خودرو هماهنگ به نظر نرسد اما آن‌چنان هم ناامیدکننده نیست. چراغ عقب‌های کوچک و نبود کروم کاری در هیچ‌کدام از قسمت‌های این خودرو کمی ما را از طراحی این خودروی ۳۰۰-۵۰۰ میلیون تومانی ناامید می‌کند.

کابین برلیانس اچ ۳۳۰

طراحی کابین این خودرو تا حدودی شبیه به برخی از محصولات قدیمی هیوندای و کیا است. خوشبختانه در کابین اچ ۳۳۰ از چند رنگ متفاوت استفاده شده و زیبایی کابین را دو چندان کرده. کیفیت متریال استفاده شده در کابین چندان رضایت‌بخش نیست و استفاده از پلاستیک خشک در بیشتر قسمت‌های این خودرو این موضوع را پر رنگتر جلوه می‌دهد. اما کیفیت روکش صندلی و پارچه‌ای که بر روی درها استفاده شده کمی ما را راضی می‌کند.

برلیانس مورد تست ما تقریباً نو محسوب می‌شود و طبیعتاً بعد از حدود ۳۰ هزار کیلومتر کارکرد افت کیفیتی در متریال استفاده شده در کابین به چشم نمی‌آید. دسترسی به ادوات داخل کابین نسبتاً ساده و بی‌دردسر است اما موقعیت قرارگیری دسته‌دنده کمی متفاوت و در ساعات اولیه استفاده از آن ممکن است کمی راننده را به دردسر بیاندازد.

فضای کابین برلیانس کمی بزرگ‌تر از پژو پارس و امثال آن است اما فضای صندوق عقب آن بسیار بسیار بزرگ‌تر از هم‌کلاسانش است. با این وجود موقعیت قرارگیری صندلی‌های جلو در برلیانس اچ ۳۳۰ به گونه بوده که سرنشین عقب به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند پای خود را زیر صندلی جلو ببرد و این موضوع ممک است در سفرهای طولانی موجب آزار سرنشینان عقب شود. البته تعبیه نشدن فضای کافی برای قرار دادن اشیا در کابین هم یک نقطه ضعف بزرگ برای این خودرو محسوب می‌شود.

امکانات رفاهی برلیانس اچ ۳۳۰

متأسفانه برلیانس اچ ۳۳۰ دنده‌ای در بحث امکانات رفاهی هیچ حرفی برای گفتن ندارد. برای مثال حتی بلندگوهای عقب، سنسور عقب و یا حتی استراحتگاه دست برای سرنشینان عقب هم در این نسخه به کار گرفته نشده. آینه‌های جانبی برقی،‌ کولر الکتریکی، ۴ شیشه برقی، تنظیم صندلی راننده در ۸ جهت به‌صورت دستی، فرمان برقی و تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو تنها امکانات برلیانس اچ ۳۳۰ دنده‌ای محسوب می‌شوند.

اما داستان در نسخه اتوماتیک این خودرو کاملاً متفاوت است. شما در نمونه‌های اتوماتیک برلیانس اچ ۳۳۰ می‌توانید شاهد سنسور و دوربین دنده عقب، مانیتور، سانروف، سیستم ورود بدون کلید، تنظیمات سیستم صوتی از روی فرمان و ناوبری باشید. اما هنوز جای خالی تنظیم برقی صندلی راننده و یا آینه تاشو برقی در این خودرو احساس می‌شود.

امکانات ایمنی

متأسفانه ستاره‌های ایمنی که برلیانس در تست‌های بین‌المللی دریافت کرده مشخص نیست و حتی ممکن است روی این خودرو این تست‌ها صورت نگرفته باشد؛ اما هرچه باشد ایمنی آن از پراید بهتر است! ترمز ABS و EBD،ترمز دیسکی جلو (در نسخه اتوماتیک ترمز دیسکی عقب هم وجود دارد) و ایربگ راننده و سرنشین تنها امکاناتی ایمنی هستند که در اچ ۳۳۰ قابل تجربه است.

مشخصات فنی برلیانس اچ ۳۳۰

همان‌طور که می‌دانید سایپا در ابتدا نصمیم داشت شاهین را با موتور BM۱۶ برلیانس به بازار عرضه کند اما بعدها تصمیمش عوض شد و موتور M۱۵-T توربوشارژ را روی آن قرار دارد.

موتور و گیربکس اچ ۳۳۰ مطمئناً یکی از مزیت‌های بزرگ آن نسبت به رقیبانش محسوب می‌شود و این مورد در نسخه‌های ۱.۶۵ لیتری بیشتر نمود پیدا می‌کند.

در جدول زیر می‌توانید مشخصات فنی کامل نسخه ۱.۵ دنده‌ای اچ ۳۳۰ را مشاهده کنید.

برلیانس اچ ۳۳۰ ۱.۵ لیتری دنده‌ای

حجم موتور۱۵۰۰ سی‌سی
قدرت۱۰۳ اسب بخار
گشتاور۱۳۸ نیوتون متر
شتاب صفر تا صد۱۲.۵ ثانیه
حداکثر سرعت۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ترکیبی۶.۴ لیتر به ازای صد کیلومتر
حجم باک سوخت۵۵ لیتر
جرم خالص۱۲۴۴ کیلوگرم

تجربه رانندگی برلیانس اچ ۳۳۰

نوبتی هم باشد نوبت تجربه رانندگی با برلیانس اچ ۳۳۰ است. موتور ۱.۵ لیتری برلیانس بسیار بی‌صدا و بی لرزش روشن می‌شود.  حرکت به‌آرامی شروع می‌شود. پس از کمی رانندگی با برلیانس متوجه می‌شوید که دید به اطراف به‌واسطه آینه‌های جانبی کوچک و داشبورد بسیار بزرگ کم است. سیستم تعلیق برلیانس به واسطه لاستیک‌هایی با فاق بلند قادر است به راحتی از پس چاله‌چوله‌های خیابان‌ها برآید.

شتاب و کشش برلیانس در نسخه ۱.۵ لیتری تا حدودی شبیه به خودرویی مانند پژو پارس است و شاید کمی بهتر. اما مطمئناً شتاب نسخه ۱.۵ لیتری به‌پای بسترن B30 نمی‌رسد. البته اشتباه نکنید، قدرت برلیانس برای یک استفاده معمولی کاملاً مناسب و راضی‌کننده است. عملکرد کولر در اچ ۳۳۰ بسیار خوب است و به راحتی می‌تواند کابین را خنک کند.

اوضاع تقریباً برای برلیانس اچ ۳۳۰ خوب پیش می‌رفت تا به اولین پیچ در جاده رسیدیم. می‌توان گفت هندلینگ این خودرو فدای سواری نرم آن شده و نبود ESP هم این موضوع را تشدید می‌کند. عایق‌بندی کابین در سرعت‌های بالا نسبتاً مناسب است و مانند اکثر خودروهای این رده قیمتی خبری از شنیده شدن زیاد صدای لاستیک‌ها در کابین نیست.

عملکرد ترمزهای اچ ۳۳۰ زمانی که خنک هستند بسیار عالی است اما بعد از داغ شدن، عملکرد آن‌ها به‌طور محسوسی کاهش می‌یابد.

هزینه‌های نگهداری برلیانس اچ ۳۳۰

پیش از هر چیز باید بگوییم که به گفته مالک هزینه تعویض روغن و فیلتر هوا و روغن این خودرو حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان می‌شود که رقمی منطقی برای خودروهای این رده قیمتی است. در جدول زیر نیز می‌توانید قیمت برخی از قطعات برلیانس اچ ۳۳۰ را مشاهده کنید.

نام قطعهقیمت
لنت ترمز جلو۵۰۰ هزار تومان
تیغه برف‌پاک‌کن (راننده)۱۵۶ هزار تومان
شمع۳۲۵ هزار تومان
زنجیر تایم۲.۴ میلیون تومان
باتری۸۰۰ تا ۱.۳ میلیون تومان
دسته موتور جلو۱.۵ میلیون تومان
کمک‌فنر عقب۱.۳ میلیون تومان
سپر جلو بدون رنگ۲ میلیون تومان

جمع‌بندی

در کل باید گفت که برلیانس اچ ۳۳۰ دنده‌ای می‌تواند خودرویی مناسب برای یک خانواده چهار نفره باشد که چندان وابستگی به آپشن ندارند و بیشتر به کیفیت خودرو اهمیت می‌دهند. اگر بخواهیم این خودرو را با رقیبانش مقایسه کنیم باید بگوییم که مطمئناً از پژو پارس بهتر و به‌صرفه‌تر است اما ممکن است کمی از بسترن B30 عقب‌تر باشد. البته اگر نسخه‌های ۱.۶۵ لیتری اتوماتیک این خودرو را خریداری کنید ممکن است انتخاب بهتری نسبت به بسترن B30 باشد.

جداول مزایا و معایب

ویژگی‌های مثبت اچ ۳۳۰ دنده‌ای

معایب برلیانس اچ ۳۳۰ دنده‌ای

موتور و گیربکس هماهنگامکانات ناامیدکننده به‌خصوص در نسخه دنده‌ای
مصرف سوختهندلینگ نه‌چندان مناسب
فراوان بودن قطعات یدکیکیفیت ساختی پایین‌تر از برخی رقبا (بسترن B30 و یا تندر نود پلاس)

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.