رنو از روبرو شدن با چالشها ابایی ندارد. این برند فرانسوی که اخیراً دگرگونی کامل سبد محصولات و تمرکز روی خودروهای الکتریکی را اعلام کرده خواهان حضوری پررنگتر در کلاس خودروهای C هم میباشد. به این ترتیب رنو محصولاتی برای رقابت با خودروهای گوناگون از فولکسواگن گلف گرفته تا نیسان قشقایی را طراحی و تولید میکند؛ و اینجا میخواهیم اولین سلاح جدید رنو برای تحقق اهدافش را بررسی کنیم: آرکانا…
آرکانا شاسیبلندی خانوادگی است اما از خط سقف خمیدهتر نسبت به رقبای خود استفاده میکند و این خمیدگی به حدی است که رنو محصول خود را شاسیبلندی کوپه مینامد. مدیران رنو در زمان اشاره به جایگاه آرکانا به محصولاتی همچون تویوتا C-HR اشاره میکنند و ما حدس میزنیم سیتروئن C4 اگرچه ابعاد کوچکتری دارد اما هدف دیگری برای رنو میباشد.
رنو قبلاً محصولی با نام آرکانا را در روسیه عرضه کرده اما خودرویی که ما در بریتانیا تست کردهایم از نظر فنی ۹۵ درصد متفاوت است. آرکانا بازار روسیه در کارخانه متفاوتی در کره جنوبی تولید میشود اما آرکانا بازارهای اروپایی بر پایه پلتفرم CMF-B اتحاد رنو-نیسان بنا شده است. این پلتفرم از سوپرمینی کلیو گرفته تا کراس اوور کپچر بکار رفته و حتی قشقایی و رنو کجار نیز از آن استفاده کردهاند.
پلتفرم آرکانا کوچکتر و ارزانتر بوده و به حدی کشیده شده که طول خودرو بیشتر از کجار میباشد. با اینکه نسخه هیبریدی کامل آرکانا از نظر ما عملکرد برجستهای دارد اما انتظار میرود یکسوم فروش کلی این خودرو به نسخه TCe 140 تست شده با پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری بنزینی که قدرت ۱۳۸ اسبی و گشتاور ۲۶۰ نیوتون متری دارد مربوط باشد. این پیشرانه با گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک همکاری میکند.
یک دستیار هیبریدی ۱۲ ولتی هم وجود دارد که اساساً یک استارتر/ژنراتور یکپارچه است که اندکی از انرژی هدر رفته را ذخیره کرده و سپس به سیستم استاپ/استارت کمک نموده و در صورتی که شتاب گیری سنگین نیاز باشد بوست اضافی ۲۰ نیوتون متری در دسترس راننده قرار خواهد گرفت.
شاید اینها در روی کاغذ مجموعهای رضایتبخش باشند اما در عمل به حد کافی متقاعد کننده نیستند. برای شتاب گیری مناسب باید دو پیشرانه تا حدود ۳۵۰۰ بالا رود ولی در دورهای بالا صدای پیشرانه کاملاً بلند میشود. خودرو اصلاً به اندازه صدای تولیدی سریع حس نمیشود و اگر برای سواری سریع تصمیم بگیرید گیربکس اعتراض خواهد کرد. معکوسهای این گیربکس رضایتبخش نیست و شاید در برخی مواقع حساس رانندگی نتوان به آن اعتماد کرد.
اما شاسی همان چیزی است که زیرساخت اصلی آرکانا را نشان میدهد. خودروی تست شده از رینگهای ۱۸ اینچی زیبا استفاده کرده اما سواری خودرو در سرعتهای پایین کمی خشک احساس میشود. به نظر میرسد سیستم تعلیق در مواجهه با دستاندازها به حد نهایی عملکرد خود رسیده و ظرفیت بازی کردن زیادی ندارد.
ما دوست داشتیم بگوییم کنترل بالای حرکت بدنه و رانندگی درگیر کننده باعث خنثی شدن این ویژگی منفی میشوند اما خب آرکانا شاسیبلندی خانوادگی بوده و چیزهایی که گفتیم را ارائه نمیکند. فرمان خودرو سنگینی خوبی داشته اما سست و بیحال است و بدنه قدبلندتر هم به درد رانندگی اسپورت در جادهها نمیخورد. دینامیک کلی خودرو برای جادههای شهری پذیرفتنی بوده اما فاقد هیجان کافی است. زمانی که در بزرگراه حرکت میکنید رفاه کلی حاکم بر کابین و صدای پیشرانه خوب بوده اما از زیر خودرو صدای لاستیکها به گوش میرسد. همچنین از بخش جلو نیز میزان سورپرایز کنندهای از صدای باد توجه ما را به خود جلب میکند.
قضاوت شما درباره فضای کابین به میزان آشنا بودن و رضایت از کابین کلیو بستگی خواهد داشت زیرا شباهتهای بسیار زیادی وجود دارد. پشت آمپرهای دیجیتالی آرکانا شفاف و باکیفیت بوده و به جز نسخههای پایه همه مدلها به نمایشگر مرکزی ۹.۳ اینچی مجهز هستند. نمایشگر عمودی آرکانا کیفیت بالایی داشته هرچند اینترفیس رنو به آن خوبی نیست. هر دو سیستم اندروید اتو و اپل کارپلی نیز وجود دارند.
از دیگر ویژگیهای کابین میتوان به دکمههای پیانو مانند روی داشبورد اشاره کرد که شبیه کلیو میباشد. همچنین نسخههای RS Line از تریم فیبر کربن مانند بیشتری استفاده کردهاند. نکته دیگر وجود متریال سفتوسخت در کابین است که شاید در یک سوپرمینی قابلقبول باشند اما در یک شاسیبلند فول سایز اینگونه نخواهد بود.
اما استفاده از پلتفرم یاد شده باعث ایجاد فضای کابین معقولی شده است. فضای کافی برای افراد قدبلند وجود داشته و علیرغم وجود سقفی خمیده، فضای سر موجود باعث تعجب ما شده است. فضای بار ۵۱۳ لیتری نیز پاسخگوی نیازها خواهد بود.
رنو با تولید آرکانا به دنبال طیف جدیدی از مشتریان بوده است. قیمت این خودرو نسبت به چیزی که ارائه میکند کمی بالاست و بهای مدل تست شده RS Line پس از سفارش آپشن ها به فراتر از ۳۰ هزار پوند میرسد. البته شرایط فروش اقساطی بدون بهره نیز وجود دارد که به این مورد باید دو سال سرویس رایگان و گارانتی پنجساله را نیز اضافه کرد.
با استفاده از قوای محرکه هیبریدی ملایم، نسخه پایه آرکانا خیلی نمیتواند حس یک شاسیبلند خانوادگی خاص را تداعی کند. سواری خشک در شهر جزو نقاط منفی این خودرو بوده و پیشرانه و گیربکس نیز راحتی بالایی را ایجاد نمیکنند. شاید شرایط فروش اقساطی تا حدی باعث بهبود اوضاع شوند.
مشخصات رنو آرکانا RS Line TCe 140 Auto EDC
- قیمت: ۲۹۹۰۰ پوند
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری توربوی بنزینی
- قدرت/گشتاور: ۱۳۸ اسب بخار/۲۶۰ نیوتون متر
- گیربکس: ۷ سرعته دوکلاچه، دیفرانسیل جلو
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۹.۸ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۰۴ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: ۵.۸ لیتر در هر صد کیلومتر