تجربه رانندگی با ب‌ام‌و X1 xDrive25e M Sport جدید

تجربه رانندگی با ب‌ام‌و X1 xDrive25e M Sport جدید

در بحث مصرف سوخت، آلایندگی و آسیب به محیط‌زیست شاسی بلندها تصویری روشن از خود بر جای نمی‌گذارند اما ب‌ام‌و با تولید این X1 xDrive25e شاید بتواند گزینه‌ای کم‌مصرف‌تر برای مشتریان دست و پا کند.

به لطف قوای محرکه پلاگین هیبریدی، پاسخ مونیخی‌ها به ولوو XC40 Recharge T5 در حالت تمام الکتریکی برد ۵۱ کیلومتری خواهد داشت و بنابراین مشتریانی که معمولاً مسیرهای کمی را طی می‌کنند می‌توانند حداکثر استفاده را از این مزیت داشته باشند.

X1 به همراه پسرعموی کوپه مانند X2 کوچک‌ترین شاسی‌بلند ب‌ام‌و محسوب می‌شود. ابعاد کوچک‌تر این خودرو نسبت به سری ۳ سدان باعث شده X1 سواری راحتی در شهر داشته باشد و درعین‌حال موقعیت نسبتاً بالای راننده دید بسیار خوبی به جاده ایجاد می‌کند.

تا به اینجا که همه‌چیز خوب بوده و به نظر می‌رسد مشخصات فنی خودرو نیز امیدوار کننده هستند. قوای محرکه پلاگین هیبریدی X1 xDrive25e از یک پیشرانه الکتریکی با قدرت ۹۴ اسبی و گشتاور ۱۶۵ نیوتون متری تشکیل شده اما زمانی که قدرت بیشتری نیاز داشته باشید نیروگاه ۳ سیلندر ۱۵ لیتری بنزینی با قدرت ۱۲۳ اسب و گشتاور ۲۲۰ نیوتون متری هم وارد میدان خواهد شد.

وقتی دکمه استارت را فشار دهید خودرو همچنان ساکت خواهد بود. در حالت پیش‌فرض eDrive پیشرانه بنزینی تنها در شتاب گیری های سنگین یا شارژ کم باتری وارد مدار خواهد شد. زمانی که بر پاسخ نسبتاً کند خودرو در زمان شروع به حرکت فائق آیید روی دیگر سیستم الکتریکی را خواهید دید که نرم بوده و پرفورمنس زیادی برای رانندگی روزمره دارد. این خودرو در حالت الکتریکی حداکثر سرعت ۱۳۵ کیلومتر در ساعتی داشته هرچند در زمان تست X1 و با شارژ کامل باتری برد نزدیک به ۴۰ کیلومتری در حالت تمام الکتریکی به دست می‌آمد که کمتر از ادعای ب‌ام‌و بود.

علاوه بر حالت eDrive دو حالت هیبریدی دیگر نیز وجود دارد که راننده با استفاده از آن‌ها حداکثر راندمان را کسب کند. در حالت مکس eDrive خودرو وارد حالت تمام الکتریکی شده و این وضعیت برای رانندگی در مناطقی با آلایندگی پایین بسیار عالی است. در حالت صرفه‌جویی باتری نیز پیشرانه بنزینی روشن می‌شود تا شارژ باتری حفظ شود.

اما درگیری پیشرانه‌های بنزینی و الکتریکی بسیار نرم صورت می‌گیرد. زمانی که پیشرانه بنزینی وارد مدار می‌شود کابین همچنان ساکت و آرام می‌ماند. کمی لرزش و افزایش دور پیشرانه خبر از ورود این نیروگاه درون‌سوز به مدار می‌دهند.

و در این حالت پرفورمنس X1 قوی است. پیشرانه بنزینی چرخ های جلو و واحد الکتریکی چرخ های عقب را به حرکت درآورده و X1 پلاگین هیبریدی خودرویی چهار چرخ محرک می‌شود که از این نظر بالاتر از ولوو قرار می‌گیرد. این خودرو شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۶.۹ ثانیه‌ای داشته که اگرچه سریع‌تر از برادران درون‌سوز خود نیست اما چهار دهم ثانیه سریع‌تر از رقیب سوئدی می‌باشد.

سواری X1 هم هیجان‌انگیزتر از XC40 است. اگر باتری لیتیوم-یونی ۱۰ کیلووات ساعتی خودرو سنگین است اما زیر صندلی عقب قرار گرفته تا مرکز ثقل خودرو پایین باشد و توزیع وزن نیز به خوبی صورت گیرد. به همین خاطر X1 در سر پیچ‌ها پایدار و مطمئن باقی مانده و تکان های بدنه را به خوبی محدود می‌کند. فرمان هم خوب بوده و اگرچه بازخورد زیادی ندارد اما سنگینی و پاسخ مناسبی دارد.

البته کراس اوور ب‌ام‌و به‌طور کامل وزن خود را نمی‌تواند پنهان کند. در مقایسه با مدل‌های بنزینی سبک‌تر، X1 هیبریدی سریع‌تر به محدودیت‌های خود در زمینه چسبندگی رسیده و در این حالت کم فرمانی مشهود است. برخی دست‌اندازهای بزرگ نیز می‌توانند سواری را ناراحت کرده و رینگ‌های ۱۸ اینچی نیز مزید بر علت هستند. البته سواری خودرو بسیار راحت بوده و صداهای سیستم تعلیق نیز به خوبی سرکوب شده‌اند.

سرنشینان در کابینی قرار می‌گیرند که طراحی آن کمی از مد افتاده به نظر می‌رسد اما از نظر تکنولوژی هنوز هم سرآمد کلاس خود است. سیستم اطلاعات سرگرمی ب‌ام‌و عالی بوده و صفحه‌نمایش آن از گرافیک بالا و واکنش سریع برخوردار است. به این موارد باید کنترل صوتی و دکمه‌های فیزیکی را نیز اضافه کرد که آن‌ها نیز عالی کار می‌کنند.

استفاده از قوای محرکه هیبریدی باعث شده ظرفیت باک سوخت به ۳۶ لیتر کاهش یابد. محفظه بار ۴۵۰ لیتری نیز ۵۵ لیتر فضای کمتری نسبت به مدل‌های درون‌سوز ارائه می‌کند اما خب درب بزرگی که باز می‌شود جاگیری اشیا را آسان می‌کند. فضای سرنشینان عقب با دیگر نسخه‌های X1 فرقی ندارد و همچنان در کلاس خود بهترین است.

همان‌گونه که انتظار دارید X1 xDrive25e قوی‌ترین و پیچیده‌ترین عضو خانواده بوده و البته گران‌ترین آن‌ها نیز هست. این خودرو در تمامی ‌تریم ها به جز تریم پایه SE عرضه شده و قیمتش از ۳۸۲۰۰ پوند برای مدل اسپورت شروع شده و به ۴۰ هزار پوند برای نسخه تست شده M اسپورت می‌رسد. این خودرو حدود ۲ هزار پوند گران‌تر از نسخه بنزینی xDrive20i و ۱۱۲۵ پوند گران‌تر از قوی‌ترین نسخه دیزلی یعنی xDrive20d می‌باشد.

و این یعنی بسیاری از خریداران شخصی به سختی می‌توانند چنین اضافه پرداختی را هضم کنند. بله این خودرو سریع‌تر و آرام تر از مدل‌های درون‌سوز است اما خب آن‌ها هم در این زمینه کمبودی ندارند. با توجه به اینکه محصولات پلاگین هیبریدی در مسیرهای کوتاه‌تر کم‌هزینه‌تر هستند بنابراین در مسیرهای طولانی خیلی نباید به کاهش هزینه‌ها امیدوار بود؛ بنابراین X1 پلاگین هیبریدی فقط برای بخش خاصی از مشتریان منطقی جلوه خواهد کرد.

اما خریداران سازمانی از مزیت‌های زیادی در بحث تخفیف‌های مالیاتی برخوردار خواهند بود.

قوای محرکه پلاگین هیبریدی ب‌ام‌و X1 xDrive25e نه تنها قوی‌ترین پرفورمنس در خانواده X1 را ارائه می‌کند بلکه بهترین آسایش و رفاه را به ارمغان آورده و درعین‌حال سواری و هندلینگ مدل‌های استاندارد را حفظ می‌کند؛ اما همچون همیشه خودروهای پلاگین هیبریدی گزینه‌ای عالی برای برخی مشتریان هستند. اگرچه مزیت‌های مالیاتی می‌تواند این خودرو را در نظر خریداران سازمانی جذاب جلوه دهد اما مشتریان شخصی بهتر است مدل‌های ارزان‌تر بنزینی یا دیزلی را انتخاب کنند.

مشخصات ب‌ام‌و X1 xDrive25e M Sport

  • قیمت: ۴۰ هزار پوند
  • پیشرانه: ۳ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوی بنزینی و واحدی الکتریکی
  • قدرت: ۲۲۰ اسب بخار
  • گیربکس: ۸ سرعته اتوماتیک، چهار چرخ محرک
  • شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۶.۹ ثانیه
  • حداکثر سرعت: ۱۹۳ کیلومتر در ساعت
  • مصرف سوخت: زیر ۲ لیتر در هر صد کیلومتر

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

HTML محدود

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.