به منظور تعیین بهترین شاسی بلندها و پیکاپ تراک های سال ۲۰۱۸، برندگان سال ۲۰۱۷ به همراه خودروهایی که کاملاً جدید بوده یا بهروزرسانی زیادی را تجربه کردهاند با یکدیگر مقایسه شده اند. خودروهای حاضر در این مسابقه باید قیمت پایه کمتر از ۸۰ هزار دلار داشته و از ۳۱ ژانویه سال ۲۰۱۸ برای فروش عرضه شده باشند. هر خودرو توسط تیم داوری کاملاً حرفهای بررسی مفصل شده و برندگان از طریق رأی داوران انتخاب شدهاند. هر خودرو باید در فاکتورهای کلیدیای چون ارزش، لذت رانندگی و انجام مناسب مأموریتهای خاص در کلاس خود سرآمد دیگران باشند.
در برابر محبوبیت فوقالعاده بالا، کراس اوورهای کامپکت سواری کاملاً مضحکی را در برابر سدان های برجسته صنعت خودرو دارند. بدنههای بلند آنها هندلینگ را به سخره گرفته و سیستم چهار چرخ محرک آنها روی وزن خودرو اثر منفی دارند؛ و بسیاری از مدلها تلاش میکنند تا پیشرانههای ۴ سیلندر کوچک را با گیربکسهای CVT ترکیب نمایند و مصرف سوخت مناسبی ارائه کنند. خب بیایید نگاهی هم به نیمه پر لیوان بیندازیم. فرم بدنه کاربردی کراس اوورهای کامپکت فضای مناسبی برای سرنشینان فراهم کرده و سیستم چهار چرخ محرک نیز به درد آبوهوای بد میخورد. همچنین موقعیت رانندگی بالاتر به بهبود میدان دید کمک میکند. برای گزینش بهترین خودروی این کلاس انتخاب ما واضح بوده است: آیا ما باید خودرویی را انتخاب میکردیم که توازن مناسبی از تمامی فاکتورها را ارائه میکرد یا اینکه باید به خودرویی توجه میکردیم که در برخی زمینهها کاملاً برجسته بوده است؟ ما با انتخاب روش دوم به مزدا CX-5 رسیدیم!
پس از اینکه اولین پیچ را پشت سر بگذارید خواهید فهمید که مزدا چیزی متفاوت است. CX-5 با تمایل شدیدی دستورات راننده را اجرا میکند. شاسی این خودرو از نظر کنترل بدنه فوقالعاده بوده و برای ارائه هندلینگی هیجانانگیز سفتی مناسبی دارد. البته که این شاسی به خوبی ناهمواریها را نیز جذب میکند. چیزی که باعث دلپذیری بیشتر CX-5 میشود بهروزرسانیهای مناسبی است که شامل مرکز ثقل پایینتر و فاصله بیشتر بین چرخهای روبرویی میشود.
البته CX-5 خودروی اعداد نیست. تنها پیشرانه قابل انتخاب که از نوع ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری است قدرت ۱۸۷ اسب بخاری داشته که بد نیست اما برخی رقبا پیشرانههای دیگری هم دارند که قویتر است. درحالیکه مصرف سوخت این کراس اوور در کلاس خود بهترین نیست مزدا از معدود خودروهایی است که در بخش بزرگراهی بهتر از تخمین EPA عمل میکند. همچنین مدل سال ۲۰۱۸ این خودرو از تکنولوژی غیرفعال سازی سیلندر نیز بهره میبرد که مصرف سوخت را بهبود بخشیده است.
پیشرانه CX-5 از نوع تنفس طبیعی بوده و پاسخ خطی و دقیق به پدال گاز دارد. این مورد در پیشرانههای توربو معمولاً به چشم نمیخورد. درحالیکه استفاده از گیربکسهای CVT در این کلاس معمول است اما مزدا از پیشرانه ۶ سرعته مرسوم و سنتی استفاده کرده است. این پیشرانه معکوسهای مناسبی دارد. ارائه قدرت پیشرانه در دورهای بالا بهتر از اکثر مدلهای توربو بوده اما این موضوع باعث ایجاد سروصدای زیاد نمیشود زیرا مزدا از متریال ایزوله کننده صدای بیشتری استفاده کرده است.
حس اشرافیت را میتوان در کابین CX-5 دید. اگرچه که این خودرو جادارترین صندلیهای عقب یا صندوقعقب کلاس را ندارد اما کیفیت آن واقعاً برجسته است. طراحی و متریال بکار رفته جذاب است. ما همچنین موقعیت رانندگی عالی این کراس اوور را تحسین میکنیم. حتی نسخه پایه CX-5 نیز تجهیزات زیادی داشته که از جمله آنها میتوان به پایش نقاط کور، هشدار ترافیک عقب و صفحهنمایش ۷ اینچی اشاره کرد. علیرغم اینکه مزدا CX-5 دینامیک سواری و کابین بهتری نسبت به رقبا دارد اما بهای آن درست با رقبا همخوانی دارد. یک کراس اوور کامپکت انتخابی کاربردی است اما نیازی نیست که مضحک باشد.
مشخصات مزدا CX-5
- نوع خودرو: پیشرانه در جلو، دیفرانسیل جلو یا چهار چرخ محرک، ۵ نفره، ۴ درب هاچبک
- قیمت پایه: ۲۵۱۲۵ تا ۳۱۹۲۰ دلار
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری ۱۸۷ اسب بخاری
- گیربکس: ۶ سرعته اتوماتیک با حالت تعویض دستی
- وزن خالص: ۱۶۱۰ تا ۱۶۷۸ کیلوگرم
- شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت: ۸.۱ ثانیه
- مسافت ۴۰۰ متر: ۱۶.۳ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۲۱۰ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت شهری/بزرگراهی/ترکیبی: ۹.۸/۸.۴/۹ لیتر در هر صد کیلومتر