این موضوع که میتسوبیشی اوت لندر PHEV هنوز هم به عنوان یک شاسیبلند پلاگین هیبریدی با قیمت مناسب در بازار حضور دارند باعث سورپرایز و شگفتی ما شده است.
این خودرو از سال ۲۰۱۳ تاکنون در بازار حضور داشته و هیچ خودروساز دیگر نتوانسته یا نخواسته رقیب مستقیمی برای کلاس قیمتی زیر ۴۰ هزار پوند تولید کند. با توجه به اینکه اوت لندر پلاگین هیبریدی در اروپا فروش بالایی دارد بنابراین خودروسازان دیگر یک فرصت بسیار بزرگ را از دست دادهاند.
اما این موضوع به زودی تغییر مییابد. گزینههای گرانتری همچون ولوو XC60 T8 وجود داشتهاند و کیا نیروی پلاگین نیز استایل یک شاسیبلند را در مقیاسی کوچکتر ارائه میکند؛ اما به نظر نمیرسد اوت لندر PHEV در این کلاس نگرانی زیادی داشته باشد.
این خودرو از نظر قوای محرکه هیبریدی برخی تغییرات بزرگ را تجربه کرده و تنها پیشرانه الکتریکی جلو است که از مدل قبلی به نسخه فیس لیفت راه یافته است. یک پیشرانه الکتریکی جدید در عقب، ژنراتور نوین، باتری با ظرفیت بیشتر و پیشرانه بنزینی جدید همه و همه برای اولین بار در اوت لندر ۲۰۱۸ دیده میشوند. این پیشرانه بنزینی ۲.۴ لیتری جای نسخه ۲ لیتری قبلی را گرفته و قدرت ۱۳۳ اسبی آن کاملاً به خروجی ۱۱۹ اسبی مدل قبلی برتری دارد. همچنین گشتاور نیز از ۱۹۰ به ۲۱۱ نیوتون متر افزایش یافته است. بعلاوه قدرت پیشرانه الکتریکی عقبی نیز از ۸۱ به ۹۴ اسب بخار رسیده است.
اوت لندر همچون قبل بهصورت چهار چرخ محرک الکتریکی عمل میکند و پیشرانه بنزینی تنها چرخهای جلو را در شتابگیریهای سنگین به حرکت درمیآورد. در اکثر زمانها این پیشرانه احتراق داخلی به عنوان یک ژنراتور و کمکحال باتری کار میکند.
گفته میشود این بهینهسازیها باعث افزایش راندمان مجموعه شده و پرفورمنس خودرو را نیز بهبود بخشیده است. بر پایه تستهای NEDC انجام شده، میزان آلایندگی خودرو کاهش یافته و مصرف سوخت آن نیز کمتر از ۱.۹ لیتر در هر صد کیلومتر است. البته در تستهای واقعیتر WLTP شاهد آلایندگی ۴۶ گرمی دیاکسید کربن در هر کیلومتر و مصرف سوخت ۲ لیتری هستیم. میتسوبیشی ادعا میکند اوت لندر PHEV در حالت الکتریکی بُرد ۴۵ کیلومتری دارد.
در تستهای مقایسهای با نسخه پیش از فیس لیفت واضح است که قوای محرکه جدید بهتر عمل میکند. خودرو در حالت تمام الکتریکی چابکتر بوده و گشتاور بیشتر پیشرانهای بزرگتر باعث شده اوت لندر در شتابگیری سنگین کم نیاورد.
فرایند جدید جوشکاری، شاسی این خودرو را محکمتر کرده و سیستم تعلیق نیز برای بهبود سواری و راحتی بازنگری شده است. فرمان اصلاح شده اوت لندر هماکنون سبکتر، دقیقتر و سریعتر از قبل است.
صرفنظر از بهروزرسانیهای صورت گرفته، اوت لندر PHEV هنوز هم خودروی پرسرعتی نیست. این خودرو در پیچها بسیار سنگین حس شده و تکانهای بدنه بیشتری در مقایسه با اکثر شاسی بلندهای دیگر دیده میشود. سواری خودرو در سرعتهای بالا کاملاً شناور بوده و در سطوح ناهموار نیز ناهنجاری از خود بروز میدهد.
برخلاف بازنگریهای فنی، اوت لندر از نظر طراحی خارجی خیلی تغییر نکرده است. مه شکنها هماکنون گوشهدار بوده و جلوپنجره نیز کمی تغییر کرده است. همچنین رینگها طراحی جدیدی داشته و بال عقب نیز بزرگتر است؛ اما میتسوبیشی میگوید نتایج نظرسنجی از مشتریان کنونی نشان میدهد که آنها خواهان تغییرات بزرگ در طراحی نبودهاند و شرکت هم همین کار را انجام داده است.
اما تغییرات صورت گرفته در کابین واضحتر به چشم میآیند. یک صفحهنمایش دیجیتال متفاوت بین پشت آمپرها وجود داشته و تریم جدیدی نیز بکار رفته است. همچنین جای دکمههای کابین تغییر یافته است. مدلهای فول اوت لندر PHEV دارای صندلیهای بسیار راحتی هستند. طراحی این خودرو در مقایسه با دیگر شاسی بلندها کاملاً از مد افتاده به نظر میرسد. کیفیت ساخت کابین به اندازه کافی خوب بوده اما هنوز هم پلاستیکهای ارزانقیمت در جعبهداشبورد و کنسول مرکزی به چشم میخورند.
میتسوبیشی اوت لندر پلاگین هیبریدی برای بسیاری از خریداران گزینه خوبی است و این بهروزرسانیها جذابیت آن را حفظ کردهاند. اگر خواهان شاسیبلندی کممصرف و بیدردسر هستید کمتر خودرویی میتواند به میتسوبیشی نزدیک شود اما اگر خودرویی هیبریدی میخواهید که شاسیبلند نیست و یا هم کلاً شاسیبلندی پلاگین هیبریدی نمیخواهید جایگزینهای زیادی وجود دارند که سواری بهتری در مقایسه با این خودرو ارائه میکنند.
مشخصات میتسوبیشی اوت لندر PHEV 4h
- قیمت: ۳۹۵۰۰ پوند (تخمینی)
- پیشرانه: ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری بنزینی به همراه دو پیشرانه الکتریکی
- قدرت: ۱۳۳ اسب بخار پیشرانه بنزینی، ۸۱ اسب بخار پیشرانه الکتریکی جلویی، ۹۴ اسب بخار پیشرانه الکتریکی عقبی
- گیربکس: CVT اتوماتیک، چهار چرخ محرک
- شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت: ۱۰.۵ ثانیه
- حداکثر سرعت: ۱۷۰ کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: ۲ لیتر در هر صد کیلومتر
منبع: autoexpress