یکی از خودروهایی که این روزها سر و صدای زیادی در بازار خودروی کشورمان به پا کرده و گمانهزنیهای زیادی دربارهی آن وجود دارد پژو ۲۰۰۸ است که از قضا اخیراً نمونههای اولیهی آن در کشورمان ساخته شدهاند. پیش از این گزارشها و مقالات زیادی دربارهی این خودرو در “میدونی” منتشر شده اما این بار میخواهیم بررسی مفصل این خودرو توسط یکی از معتبرترین نشریات استرالیایی را برای شما عزیزان ارائه کنیم.
پژو ۲۰۰۸ بستهای مناسب با قوای محرکهی خوبی است. این خودرو قبلاً و در زمان عرضه در سال ۲۰۱۳ نیز مدلی جالب، مجهز و درگیر کننده بوده اما از آن زمان تاکنون در کلاس شاسی بلندهای کوچک تغییرات زیادی رخ داده است. به همین دلیل ایجاد تغییرات اساسی در زیر کاپوت موردنیاز بوده و پژو ۲۰۰۸ جدید از پیشرانهی ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری توربو بهره برده است.
این پیشرانه جایگزین نسخهی ۱.۶ لیتری بنزینی قبلی شده و بهصورت استاندارد از گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک ساخت آیسین بهره میبرد. ما این گیربکس را در ۲۰۸ و ۳۰۸ آزمایش کردهایم و نظر ما را به خود جلب کرده است. همین موضوع را میتوان در ۲۰۰۸ جدید نیز دید و این بار گزینهی گیربکس دستی وجود ندارد زیرا بازار علاقهای به آن ندارد.
بازار اینگونه خودروها شلوغ است. از پرفروشترین شاسی بلندهای کوچک میتوان به مزدا CX-3، سوبارو XV، میتسوبیشی ASX و هوندا HR-V اشاره کرد. همه ی این خودرو با استراتژیهای متفاوتی عرضه میشوند. CX-3 با طیف وسیعی از گزینههای دیفرانسیل جلو و چهارچرخ محرک و پیشرانههای بنزینی و دیزلی عرضه میشود درحالیکه سوبارو XV تنها بهصورت چهارچرخ محرک در دسترس بوده و ASX نیز بهصورت بنزینی دیفرانسیل جلو و دیزلی چهارچرخ محرک عرضه میشود. تنها هوندا است که HR-V بنزینی را همانند ۲۰۰۸ بهصورت دیفرانسیل جلو عرضه میکند. هیچیک از مدلهای یاد شده پیشرانهی ۳ سیلندر ندارند.
با قدرت ۱۰۹ اسب بخاری، پژو ۲۰۰۸ جدید کمتوانتر از نسخهی ۴ سیلندر قبلی ظاهر شده اما بزرگترین بهبود این خودرو به خروجی گشتاور آن مربوط میشود. هماکنون به لطف ریزهکاریهای صورت گرفته شاهد گشتاور ۲۰۵ نیوتون متری هستیم درحالیکه مدل قبلی گشتاور ۱۶۰ نیوتون متری داشته و این یعنی بهبودی ۲۸ درصدی!
و اینجا باید بیشتر از قدرت به گشتاور تکیه کرد زیرا اگرچه که پیشرانهی کوچک دور خیلی بالایی ندارد اما در دورهای زیر ۲۵۰۰ بهترین عملکرد را داشته و این دقیقاً همان محدودهای خواهد بود که بیشتر اوقات رانندگی خواهید کرد و پژو نیز ۲۰۰۸ را بیشتر مطابق با سبک زندگی شهری ساخته است.
این یک تغییر بزرگ برای ۲۰۰۸ و شخصیت آن است. صدای پیشرانهی ۳ سیلندر در سرعتهای پایین جذاب بوده و اگرچه شاید مطابق سلیقهی همهی افراد نباشد اما به نظر ما کاملاً مناسب است. خوشبختانه ساختهی جدید پژو در سرعتهای بالا نیز کاملاً ساکت است.
۲۰۰۸ به لطف قوای محرکهی جدید خود سواری بسیار بیزحمتتری دارد. شتاب گیری خودرو در سرعتهای بالاتر بهتر بوده و گیربکس نیز در اکثر مواقع میداند که کدام دنده موردنیاز است. در شهر شاهد هماهنگی و همکاری خوب پیشرانه و گیربکس هستیم اما باید گفت در هوای سرد و در سرعتهای پایین دندهها با کمی سختی و ناهنجاری تعویض خواهند شد.
پاسخ میدونی گاز خوب بوده و در زمانی که پای خود را تا ته روی میدونی گاز میفشارید تأخیر زیادی از سوی توربو مشاهده نمیشود؛ و زمانی که در ترافیک بهطور مداوم روی میدونی گاز و ترمز فشار وارد میکنید شاید موقعیت بالای میدونی ترمز را کمی عصبیکننده بیابید.
پژو ادعا میکند مصرف سوخت ۶.۵ لیتری مدل ۴ سیلندر قبلی به ۴.۸ لیتر در این مدل جدید کاهش پیدا کرده است. ما در تستهای خود مصرف حدود ۶.۸ لیتری را مشاهده کردیم و البته چنین عملکردی قبلاً در دیگر پیشرانههای سه سیلندر توربوی پژو نیز دیده شده بود.
۲۰۰۸ جدید همچنان مثل قبل عمل کرده و راحتی سواری آن در بین بهترینهای کلاس خود قرار دارد. فرمان خودرو دقیق و سریع بوده و سواری خودرو را چابک و لذتبخش میکند. سیستم کنترل چسبندگی در مدلهای Allure و GT-Line یکی از تجهیزات خوب این خودرو بوده و حالتهایی برای رانندگی در زمینهای شنی، گلی، برفی و خاموش کردن کاملاً ESC دارد.
در برخی دست اندازهای تیز خودرو ناراحت میشود و مدلهای مجهزتر که از رینگهای ۱۷ اینچی استفاده میکنند در ناهمواریهای عمیق ناهنجارتر هستند؛ اما در کل سیستم تعلیق خودرو تأکید بیشتری روی راحتی دارد.
صندلیهای مدل حاضر در تست از پوشش چرمی برخوردار بوده و در سر پیچها نیز حمایت بیشتری را به عمل میآورند. البته باید گفت صندلیهای استاندارد نیز راحت بوده و با توجه به اینکه ۲۰۰۸ خودروی اسپورتی نیست نباید انتظار زیادی از آنها داشت.
البته در اینجا بد نیست اشارهای هم داشته باشیم به غربیلک فرمان کوچک و طراحی i-Cockpit داشته باشیم. این غربیلک فرمان کوچک را یا دوست خواهید داشت یا از آن متنفر خواهید بود.
البته این بخش تنها بخش عجیب مربوط به ارگونومی خودرو نیست. بجای اینکه کروز کنترل در روی غربیلک فرمان قرار داشته باشد دستهی آن روی ستون فرمان بوده و همچنین نگهدارندهای برای بطری آب در روی دربها وجود ندارد. از سوی دیگر نگهدارندههای فنجان جلوی دستهدنده نیز برای بطریهای بزرگتر خیلی کوچک است.
اما خوشبختانه پژو ۲۰۰۸ با ملاحظهتر از ۳۰۸ هاچبک است زیرا کنترلهای سیستم تهویه جداگانهای دارد که البته از روی صفحهنمایش نمیتوان آنها را به کار انداخت. این به معنی صرفهجویی بیشتر در وقت است.
اندازهی صفحهنمایش نسبت به قبل تغییری نکرده و ارتباط سیستم اپل کارپلی به سرعت صورت میگیرد. یادگرفتن منوهای صفحهنمایش نیز آسان بوده اما لود شدن دوربین کمی زمان میبرد. سیستم ناوبری ماهوارهای در مدلهای گرانتر ۲۰۰۸ در دسترس میباشد.
کابین خودرو فضای فوقالعادهای دارد. فضای پای زیادی به چشم میخورد و حتی در مدلهایی که از سانروف سفارشی بهره میبرند افراد بالغ از نظر فضای سر مشکلی نخواهند داشت. خط کمر خودرو پایین بوده و همین امر باعث دید بهتر راننده میشود.
در بخش عقب اتصالات مربوط به ایزوفیکس موجود است اما ورودیای برای هوا تعبیه نشده است. پژو ۲۰۰۸ جدید از نظر ایمنی دارای ۶ کیسهی هوا بوده و در مدلهای Allure و GT-Line نیز شاهد اضافه شدن ترمز اضطراری خودکار، حسگرهای پارک جلو و سیستم پارک نیمهخودکار هستیم.
محفظهی بار پژو ۲۰۰۸ از دیگر نقاط قوت این خودرو است به گونهای که صندوق ۴۱۰ لیتری آن باعث میشود ۲۰۰۸ یکی از کاربردیترین خودروهای کلاس خود باشد.
پژو ۲۰۰۸ با گارانتی سهسالهی بدون محدودیت کیلومتر عرضه میشود. همچنین کمکهای جادهای سهساله/۱۰۰ هزار کیلومتر و سرویسهای ۵ ساله نیز وجود دارند. بازدیدهای دورهای خودرو هر ۱۲ ماه یا ۱۵ هزار کیلومتر بوده و هزینهی متوسط هر بازدید ۵۴۴ دلار استرالیا است که البته گران به نظر میآید.
در کل پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۷ که بهروز شده نسبت به مدل قبلی بهبود چشمگیری یافته اما از زمان عرضه در سال ۲۰۱۳ تاکنون با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه بوده است. این خودرو تازهتر به نظر میآید و منتظر رقابت آن با حریفان صاحبنام میمانیم.
نقاط قوت: پیشرانهی ۳ سیلندر قوی، گیربکس ۶ سرعته ی اتوماتیک خوب، سیستم اطلاعات سرگرمی بهروز شده با جدیدترین ارتباطات، سواری راحت، فضای کابین مناسب
نقاط ضعف: وجود برخی اشکالات ارگونومیک نظیر فضای نگهدارندهی ناکافی برای بطری، فضای سر کمی تنگ در مدلهای مجهز به سانروف، گیجی قوای محرکه در روزهای سرد و در سرعتهای پایین، عدم وجود AEB در مدل پایه
[review]
مشخصات پژو ۲۰۰۸ GT-Line مدل ۲۰۱۷
- نوع بدنه: ۴ درب واگن
- پیشرانه: ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری توربو
- قدرت/گشتاور: ۱۰۹ اسب بخار/۲۰۵ نیوتون متر
- گیربکس: ۶ سرعته ی اتوماتیک، دیفرانسیل جلو
- وزن خالص: ۱۱۸۸ کیلوگرم
- مصرف سوخت: ۵.۹ لیتر در هر صد کیلومتر
- طول/عرض/ارتفاع: ۴۱۵۹/۱۷۳۹/۱۵۷۰ میلیمتر
- نوع فرمان: راک اند پینیون، هیدرولیک
- ترمزها: جلو دیسکی خنک شونده/عقب دیسکی
- سیستم تعلیق جلو: مستقل، مک فرسون، فنر پیچشی، دامپر هیدرولیک
- سیستم تعلیق عقب: میله ی پیچشی، فنر پیچشی، دامپر هیدرولیکی
تجهیزات استاندارد: سیستم تهویه خودکار دو ناحیهای، صندلیهای اسپورت، سانروف، رینگهای ۱۷ اینچی، برنامه پایداری الکترونیکی، نگهدارندهی تپه، فرمان قابل تنظیم، کروز کنترل، غربیلک فرمان چرمی، غربیلک فرمان چندکاره، ارتباط گوشی هوشمند، کنترل فاصلهی پارک عقب، فرمان هیدرولیک، دوربین عقب، ناوبری ماهوارهای، کامپیوتر سفری، مه شکن، اسپویلر جلو و عقب، شیشههای برقی
تجهیزات ایمنی: پکیج کیسه هوای جلوی دوگانه، ترمز ضد قفل، کیسههای هوای سر، کیسههای هوای جانبی، کمربندهای ایمنی پیش کشنده، کسب ۵ ستاره از تستهای تصادف ANCAP
منبع: caradvice